27 Temmuz 2024 Cumartesi

Müdür Baydur; Bu okula daha çok geleceğiz sanıyorum

Müdür Baydur; Bu okula daha çok geleceğiz sanıyorum

Isparta

Şehit Mehmet Ünal İlkokulunda Fiziksel Etkinlik ve Spor Atölyesi açılışına katılan Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, söz konusu okulun sık sık çeşitli projeler ve etkinlikler ortaya koyduğunu belirterek; “Okul yönetimimizin etkin çalışmaları ile hemen hemen her 2 – 3 aya bir bu okulumuza geliyoruz. Böyle giderse daha çok geleceğimizi sanıyorum” dedi. 

Gülistan Mahallesinde bulunan ve yaptığı sosyal, kültürel etkinliklerin yanı sıra proje çalışmaları ile de adından sık sık söz ettiren Şehit Mehmet Ünal İlkokulu bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Müdürü Sezgin Kel, okulda oluşturduğu Fiziksel Etkinlik ve Spor Atölyesi’ni bugün törenle hizmete sundu.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM 

Okul yönetiminin girişimleri ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla Şehit Mehmet Ünal İlkokulunda oluşturulan ‘Fiziksel Etkinlik ve Spor Atölyesi’ yapılan görkemli törenle açıldı. Bugün saat 11.00’de okulda gerçekleştirilen açılış törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı Selami Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, Opel Mutsan Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, Genç Memur – Sen Isparta Temsilcisi Bilal Demirtaş, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenci Velileri katıldı. 

FİZİKSEL ETKİNLİK VE SPOR ATÖLYESİ HİZMETE SUNULDU 

Törende ilk olarak açılışı yapılacak olan ‘Fiziksel Etkinlik ve Spor Atölyesi’ hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Bu konuda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Barış Zorlu şunları söyledi; “Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, yetişkinler gibi çocuklar da hareketsizliğe alışmış durumdalar. Küçük yaşlardan itibaren televizyon, tablet, bilgisayar ve cep telefonu ile tanışan çocukların bu durumu olağan karşılanır olmuştur.

Bu hayat şartları göz önüne alındığında, çocuklar için fiziksel etkinlik ve spor bir ihtiyaçtır. 7-10 yaş aralığındaki çocukları spor branşları ile ilgili temel eğitimlere yönlendirebilmeliyiz. Peki, Çocuklarımıza spor alışkanlığı kazandırmak için neler yapabiliriz?

Çocukluk çağında iyi düzenlenmiş bir fiziksel aktivite programı ve alanı oluşturulmalıdır. Bu program ve alan çocuğun spor ve günlük aktiviteleri arasında bir denge sağlamalı ve ailenin de desteğini almalıdır. Çünkü; Spor, çocukların kendi yeteneklerinden haberdar olmalarını sağlar. Sporun çocuklarda yalnızca fiziksel olarak değil, sosyal ve psikolojik gelişim açısından da birçok faydası vardır.

 Spor yapan çocukların okul başarıları, yapmayanlara göre daha yüksektir.

 Spor, çocuklara disiplin ve sorumluluk bilinci kazandırır. Duygularını kontrol altına alabilmeyi öğrenirler. Spor yapan çocuklar, karar alma, matematiksel düşünme  gibi konularda da kendilerini geliştirir.

Spor, çocukların sosyal becerilerinin gelişiminde büyük rol oynar. Arkadaş ilişkilerini kuvvetlendirir, takım çalışması ve yardımlaşmanın faydasını öğretir. Çocukların sporla birlikte iletişim becerisi de gelişir. Düzenli olarak spor yapan çocukların bağışıklık sistemi diğer çocuklara göre daha güçlüdür. Bununla birlikte, obezite gibi sağlık sorunları da yaşamazlar.

Uzmanların desteğini alarak oluşturduğumuz atölyemizde;

-Denge ve koordinasyon bölümleri,

-Hedefe isabetli atış oyunları,

-Beden Perküsyonu,

-Tırmanma ve dağcılık bölümleri bulunmaktadır.

Biz okul olarak öğrencilerimizin fiziksel gelişimini desteklemek ve farklı  spor branşlarına özgü hareketleri yapabilecekleri Fiziksel Etkinlik ve Spor Atölyesini  tasarladık. Bu atölyenin açılmasında destek ve katkısı bulunan Okul Aile Birliğimize, velilerimize ve Okul İdaremize teşekkür ederim. Ayrıca her zaman destek olan Bededn Eğitim Öğretmeni Rüstem Yıldız’a da teşekkür ederim. 

Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Okul Aile Birliği Başkanı Oğuz Şenol da konuşmasında, çocukların zihinsel gelişimleri kadar bedensel gelişimlerinin de son derece önemli olduğunu belirterek; “Bu noktada okulumuzdaki eksiğin kapatılmasını sağlayan bu Atölyenin yapılında emeği geçen başta İl Müdürümüz Erhan Baydur, Okul Müdürümüz Sezgin Kel olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR PLAKETİ 

Törende daha sonra, söz konusu Atölyenin yapılmasında katkı ve desteklerde bulunan hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri takdim edildi. Plaket takdimi için kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur kısa bir konuşma yaparak; “Maşallah Sezgin Hocam ve ekibi çok güzel çalışmalar yapıyor. İl Müdürü olarak hemen hemen her 2 – 3 aya bir bu okulumuza geliyorum. Sanıyorum etkinlikler ve çalışmalar bitecek gibi görünmüyor. Dolayısıyla biz daha çok seferler geleceğiz buraya. Ben de buraya sık sık gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum” dedi. 

AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ 

Törende yapılan konuşmaların ardından Atölye, kurdele kesimiyle hizmete sunulurken açılış sonrası davetliler atölyeyi gezdi. Öğrenciler ise Fiziksel Etkinlik ve Spor Atölyesinde misafirlere spor gösterilerinde bulundular. İl Mili Eğitim Müdürü Erhan Baydur basket atışı yaptı. 

ŞEHİT MEHMET ÜNAL İLKOKULU FİZİKSEL ETKİNLİK VE SPOR ATÖLYESİ AÇILIŞINDAN GÖRÜNTÜLER; 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Üç hilal

12 Haziran 2024 Çarşamba 22:07

Burdaki fvz adlı beyfendinin personele karşı aşalayıcı tavrını tüm kurum biliyor birde müdürmü yapacaklar

Ispartalı

12 Haziran 2024 Çarşamba 15:11

İl Müdürü ve Müdür Yardımcıları ileri derece de başarılı, İlimize hizmet eden insanlar. Geldikleri günden bu yana yapılan güçlendirme ve yeni okul inşaatları sayısı, daha önce (Bu Yönetimden önce) yapılanların hepsini katlayacak sayıdadır. Ayrıca İl Müdürü ve Yardımcıları her gün okulları dolaşmakta, denetlemekte, yani titiz durmaktadırlar. Eğitim anlamında da aynı titizlikle çalışmaktadırlar. Böyle çalışan bir idare daha önce geldi mi? düşünmek lazım. Hepsinden Allah razı olsun..

Düz personele cevap

12 Haziran 2024 Çarşamba 12:28

sayın Baydur liyakatli demişsin Müdür ne zaman MEB de kadrolu öğretmen olmuş öğretmenliğin hemen ardınan hızla Öğretmen evi müdürü yine hızla Antalya mem müdür yardımcısı ve diyarbakır ve aynı hızla il müdürü olmuş.Türkiyede meb il müdürlerine bakın iddia ediyorum bunun gibi hızlı yükselen yoktur.

liyakat mı cemaatin gücü mü

12 Haziran 2024 Çarşamba 09:38

liyakat diyenler neye göre liyakat ne master ne doktora var dünya kadar soruşturma örtbas örtbas nereye kadar devam eden mahkemeler cabası böyle yönetimmi olur pala remzi gitti derken yerine adam bırakmış meğer tuz kokmuş abdurezzak daha ne kadar duracak yapılanma tamamlanmadı mı daha yıllarca geçici görevlendirme olur mu müdür yardımcıları ve güldiken dahil müfettişlerin hepsi dağıtılmalı yoksa iyice palazlanmışlar neşter vurulmalı

Vatandaş

12 Haziran 2024 Çarşamba 05:50

Umay cevap; Siz eğer çevre sitede oturuyor iseniz sizin tercihiniz midir? Okulu gezip gördünüz mü? Okul müdürü Sezgin beyi Müdür yardımcısı Esra hanımı ziyaret ettiniz mi? Fiziki şartları,eğitim kadrosu çok iyi bir okul bu arada akıl ve zeka oyunları il koordinatörü Sezgin hocam ve bu sene ciddi anlamda eğitim ve sosyalleşme olarak çok gündemde olan bir ilkokul buradan canla başla çocuklarımızla ilgilenen tüm öğretmenlerimize sevgililer saygılar sunuyorum

Düz personel

11 Haziran 2024 Salı 20:47

Sayın baydur liyakatli bi devlet adamı, yanındaki ise F.Z şaibe şaibe şaibe kim koruyor bukadar şaibeye rağmen

Umay

11 Haziran 2024 Salı 17:16

Okula kaç öğrenci alabiliyor çevresinde bulunan sitelerden ona bakmak lazım.

TEBRİKLER SYN MÜDÜR

11 Haziran 2024 Salı 14:24

Helal syn baydur,ne siyaset ne sendika ne stk ben kimseyi takmam dedin.Gücünü şimdi anladım.Arkanı dayandığın daha güçlü yerler var anlaşılan.

yörükoğlu

11 Haziran 2024 Salı 14:11

baybaydur büyük adamsın seni kimse gönderemiyor

solcuİmamoğlu

11 Haziran 2024 Salı 13:04

Allahım şu cemaatlerden dindar kindar cemiyetlerden bizi kurtar Allahım Amin

yassüren muhtar adayı

11 Haziran 2024 Salı 12:08

şirin gözükmek ya da görünmeye çalışmak ne kadar zor feyzo bey eskiden kirli sakallı dolaşır kravat takmaz kılık kıyafet kanununu tınlamazdı ama il müdürü oalabilmek adına ne kadar değişti artık kravat takıyor dikkat ediyor ama bence baydur yerine selami başkanı koyacak gibi misyonunu tamamladı artık ankaraya çekerler onca şikayet ınşaat işlerinden sonra

Eğitimci

11 Haziran 2024 Salı 12:00

Sayın Müdürüm; Sav kasabasındaki Okullarada gelmenizi ivedilikle bekliyoruz. Eğitim, Öğretim durumunun yıllara yayılarak periyodik bir şekilde başarının veya başarısızlığın hangi aşamada olduğunu, Eğitim gören evlatlarımızın ısparta merkezde bulunan okulların seviyesinde eğitim alıp almadıklarının uzman kişilerce araştırılmasını, Eğitim ve Öğretimde heyecanlı idarecilerin ve Öğretmenlerin Sav Kasabamızda bulunan Eğitim Kurumlarına görevlendirilmelerini makamınızdan talep ediyoruz. Sayın Müdürüm.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR