27 Temmuz 2024 Cumartesi

12 bin kişinin sorunu çözülecek

Isparta'da yapılan araştırmalara göre ortalama 12 bin işsiz vatandaş bulunuyor. İşkur ve özel sektör işbirliğiyle bu sorun ortadan kaldırılacak. Yetkililer, Isparta'da ki tehlikenin önüne geçmeye çalışıyor.

Isparta
İlimizde görev yapan 15 meslek danışmanı bu sorunu çözmek için mücadele ediyor. Isparta’ya atandığı günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin, geçen yıla oranla bu yıl işe kattıkları kişi sayısının yüzde 81 arttığını müjdeledi. Isparta sokaklarında ve işyerlerinde meslek danışmanlarının gezip bilgi topladığını belirten Ergin: “Önümüzde ki yıl Ocak ayında yapılacak olan istihdam kurulunda bütün bilgileri paylaşacağız. Isparta’da hangi sektörlere eleman lazım. Kaç kişi bize iş için başvurmuş tüm verileri bildireceğiz” dedi.
BAYANLAR, ERKEKLERDEN DAHA FAZLA
Isparta’da yine bir ilk yaşanıyor. İşsizlik için İşkur’a başvuran vatandaşların yüzde 80’inden fazlasını bayanlar oluşturuyor. Bayanlarda genelde temizlik ve çaycılık işi arıyor. İl Müdürü Ergin’de konu ile alakalı olarak şu bilgileri verdi: “Bize iş için başvuran vatandaşlarımızın çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor. Tabi ki bu karara saygı duyuyoruz. Ama bizim özel sektör de pek bayanların yapacağı işler yok. yani ağırlıklı olarak erkeklerin yapabileceği bir iş beden gücü kullanılıyor. Mesela mobilyacılık, kazan imalatı gibi ağır işler. Bayanlarımız için zor olan işler” dedi. İL Müdürü Ergin, daha önce yaptığı açıklamasında da, Bu yılın ilk 6 ayında işverenin 3 bin 275 işçi talebinde bulunduğunu belirterek kamuya 482, özele ise 2 bin 112 kişi yerleştirdik. Danışmanların öncelikli olarak uzun dönemli işsizlerle genç ve kadınlardan oluşan dezavantajlı gruplara hizmet verdiklerini bu sayede bir anlamda takip sisteminin geliştirdik. Kentteki işsizlik oranının yüzde 61 oranında azalma oldu. İŞKUR, işsizler ordusunun kurtuluşu olarak tanımladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR