19 Nisan 2024 Cuma

6 SUÇA ASLA İNDİRİM YAPILMASIN TALİMATI

6 SUÇA ASLA İNDİRİM YAPILMASIN TALİMATI

Isparta

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün infaz düzenlemesine ilişkin detaylı sunumunu dinledi. Buna göre infaz yasası kapsamında basit suçlarda çocuklu kadınlara ve 65 yaşın üstündeki hükümlülere ev hapsi getirilecek. Suçun kapsamına göre de cezalarda düzenleme yapılacak. Bir paket kaçakçılık yapan ile bir ton kaçakçılık yapana verilen ceza; baklava çalan çocuk ile gece eve giren hırsıza verilen ceza aynı olmayacak. Erdoğan bu konuda hassas olunmasını istedi.

6 SUÇA ASLA İNDİRİM YAPILMASIN TALİMATI

Bakan Gül’ün 288 bin hükümlünün yüzde 91’inin 10 suçtan cezaevinde olduğunu aktarması üzerine Erdoğan, bu 10 suçtan 6’sına asla indirim yapılmaması talimatını verdi.

Erdoğan, asla indirim yapılmamasını istediği suçları terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar olarak sıraladı.

Bunlar dışında kalan basit hırsızlık, taksirli suçlar, çek senet, hakaret, konut dokunulmazlığı gibi suçlarda indirim yapılabilecek. Bu kişilerin sabıkası yoksa iki yıl denetim altında tutulacak, iddianame düzenlenmeyecek.

Pakete son şekli verilmeden MHP’nin de değerlendirmesinin alındığı belirtildi. MHP’nin değerlendirmesi incelendikten sonra konu tekrar Erdoğan’a sunulacak.

Erdoğan da MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya gelerek durumu son kez değerlendirecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

işin doğrusu

05 Aralık 2019 Perşembe 09:48

yarım gram bir gram uyuşturucuyla yakalanan 17 18 yaşında çocuklara 12 yıl ile 36 yıl arasında ceza veriliyor bu cocuklar yarın otuzlu yaşlarda cezaevinden çıkınca ne olacak kimse iş vermeyecek kız vermeyecek ya tekrar aynı suçu işleyip cezaevine girecek ya da senin benim canımı yakıp girecek uyşturucuyla bu şekilde mücadele olmaz devletsen bu çocuklar bu yollara nasıl düşüyor bunun temeline iner sorunu burada çözersin bataklığı kurutmadan sineklere çare bulamazsın bence ülke gençliğine yazık

ısparta

05 Aralık 2019 Perşembe 09:32

hırsızlar biyandan girim diyer yandan çıkıyor zaten vatandaş tedirgin hırsızlar cirit atıyor düşürme yerine artması lazım

Doğrular

04 Aralık 2019 Çarşamba 18:02

Hakaret basit hırsızlığın zaten cezası yokki denetimli serbestlik veriyorlar onlarda kaldığı yerden devam ediyor zaten hakarete, hırsızlığa...

Vatandaş

04 Aralık 2019 Çarşamba 15:39

Fetöcüler? Onlara af vb.indirim mindirimdenmi yararlanıyorlar? Nasıl dışarda bunca Fetöcü, hatta memuriyete bile iade edilenler dolu etrafta Fetöcü? Bu durumda akıllara takılan en önemli soru, yargı Fetöden arınmadımı acabaki bu Fetöcüler göreve bile iade edilebiliyor, yoksa onlar itirafçı oldukları içinmi kurtarıyorlar paçayı???

Emreli

04 Aralık 2019 Çarşamba 12:26

Teröre yok diyonuz ama fetocular çıkıyo ne biçim af fetö terör değil mi?

Bilal

04 Aralık 2019 Çarşamba 11:49

Diğer suçlar zaten yani hırsızlar dolandırıcılar buna benzer suçlar zaten on kapıdan girip arka kapıdan çıkıyor cezaevleri cinayet uyuşturucu ve organize olmayıpta devletin organize çete damgası vurduğu mahkumlarla dolu hiç vermeyin af yada yasa yarın ekranlara cikipta af verdik yasa verdik diye övüneceksiniz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR