28 Mart 2024 Perşembe

MUHARREM İNCE ISPARTA'DA MİTİNGTE KONUŞTU

MUHARREM İNCE ISPARTA'DA MİTİNGTE KONUŞTU

Siyaset

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce “Nerede olursa olsun büyükelçilik toprağı bizim toprağımızdır. Hollanda haddini bil. Bizim bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın.Terbiyesizlik yapma” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa Değişikliği referandumuna ilişkin Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi. İnce’nin gündeminde Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Türk gazetecilere yönelik engelleme girişimi vardı.

“Bir kavgadır gidiyor” diyen İnce, “ Almanya ile Hollanda ile kavga. Biz CHP’nin milletvekilleri olarak Tüğrkiye Cumhuriyeti Hükümeti,kiminle sorun yaşarsa Kapıkule’den sonra, biz Türk hükümetinin yanında oluruz.İster Ak Parti ister MHP ister başka bir parti, Türkiye’yi kim yönetiyorsa biz bizi yönetenlerin arkasında oluruz. Hollanda’yı, Almanya’yı bu davranışından dolayı kınıyorum. Ama doğruları da size bir anlatayım. Hollanda’da bir seçimvar mı? Türkiye’de bir seçim var mı? Var. Bu Hollanda tam bir Ak Partili. Plan şu: Hollanda Hükümeti Türk düşmanlığı yapacak. Bakanlara kötü davranacak. Kendi halkından oy alacak. Türk hükümeti ne yapacak? Milliyetçilik taslayacak. Bakın Almanya Hollanda bize böyle yapıyor diyecek. İkisi de kazanacak” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin  saman,nohut, bezelye, inek ithal ettiklerini belirten İnce, “Şimdi Türkiye mağduriyet ithal ediyor. Böyle yaparak oy alma derdindeler. Türkiye’nin parlamentosunda 2008 yılında Ak Parti bir kanun çıkardı. Kanunda Türkiye sınırları dışında yurt dışında, temsilciliklerde,gümrük kapılarında propaganda yapılamaz deniyor. Yani Türkiye’nin parlamentosu yurtdışında propaganda yapmayı yasaklamış. Biz yasaklamışız. Almanya. Hollandabunu bilmiyor mu? 15 Şubat 2017’de YSK bu kanuna dayanarak yurt dışı temsilciliklerinde eve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz demiş. Senkendin yasaklıyorsun.  Sonra mağdur edebiyatı yapıyorsun. Bizim bakanımızı büyükelçiliğe sokmuyorlar. Buterbiyesizlik. Büyükelçilik toprağı aynı Isparta’da bu valilik meydanı gibi bizim toprağımızdır. Nerede olursa olsun büyükelçilik toprağı bizim toprağımızdır.  Hollanda haddini bil.Bizim bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın. Terbiyesizlik yapma. Ama bizim hükümete dönüp de  “ey hükümet sen de milletini kandırma kanun orada duruyor’ diyor. Kanun orada duruyor” dedi.

Hükümet, kanadından gelen “ 3. Köprüyü yapmışız bizi kıskanıyorlar” açıklamalarını eleştiren İnce, “ Sen 3. Köprüyü yaptığına göre demek birinci ve ikinci köprüyü  daha öne yapmışlar. Birinci köprüyü 1973 yılında Süleyman Demirel yaptı. Sen 45 sene sonra köprü yaptım diye övünüyorsun. Almanlar seni niye kıskansın? Sen o köprüden Almanların yaptığı arabalarla geçiyorsun” açıklamasında bulundu.






 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Talha

12 Mart 2017 Pazar 20:24

Ne kadar riyarkısınız daha düne kadar yurt dışına gittiğiniz ülkelerde hükümeti kötülüyordunuz.Ufukta referandum olduğu için istemeye istemeye hükümeti destekliyorsunuz.Hadi ordan hadi ordan.

Fyzo

12 Mart 2017 Pazar 20:03

Demek ki ilk köprü yapılasaya kadar ve ilk köprüden sonra son köprü yapalısaya kadar memleketı bu aralık da soymuşlar ki köprü yapılamamış ben Muharrem ince nin köprü muhabbetinden bunu anlıyorum memlekete yol köprü baraj okul hastane yapandan Allah razı olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR