29 Mayıs 2024 Çarşamba

ITB üyeleriyle buluştu

ITB üyeleriyle buluştu

Isparta

Isparta Ticaret Borsası üyeleriyle yaptığı istişare toplantıları, bölgenin tarımsal sorunları ve taleplerini ele almak üzere düzenlenen programın sonuncusu tamamlandı. Toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin,  "Tarımla Büyüyen Isparta" vizyonu doğrultusunda gerçekleşen projelerin ve girişimlerin önemine vurgu yaptı.

Bölgenin tarımsal sorunlarını ve taleplerini ele almak üzere Borsamız tarafından başlatılan üyelerle istişare toplantıları Isparta merkezinde gerçekleştirdiğimiz son buluşmayla tamamlandı. Gerçekleşen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Hüdai Şahin, Meclis Başkanımız Nevzat Demirel, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz konuklarını kapıda karşıladı. Programımıza önceki dönem Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Akif Aslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Gülcü, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz, ITSO yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimiz katılım sağladı.

‘TARIMLA BÜYÜYEN ISPARTA’ HEDEFİ

Başkan Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, Borsamızın "Tarımla Büyüyen Isparta" vizyonuna sadık kalarak gerçekleştirdiği projelerin ve girişimlerin önemine vurgu yaptı. Başkan Şahin, önceki yönetim döneminde başlatılan ve şu anda devam ettirilen çalışmalardan da bahsederek, Isparta Elması'nın Coğrafi İşaret Belgesi'nin alınması gibi önemli başarıları paylaştı. Ayrıca, elma ihracatını artırmak amacıyla yürütülen çalışmaların yanı sıra, soğuk hava depolarının modernizasyonu ve süt analiz laboratuvarı kurulumu gibi projelerin de hızla devam ettiğini belirtti.
Başkan Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Borsamızın bizden önceki yönetimi tarafından başlatılan Isparta Elması Coğrafi İşaret Belgesi başvurusunu devam ettirerek geçtiğimiz yıl Ağustos ayında belgeyi ilimize kazandırdık. Coğrafi İşaret Belgesi tek başına yeterli değil. Elma ihracatımızı arttırmak için bakanlıklar nezdinde çalışmalar yürütmekteyiz. Geçtiğimiz aylarda Mısır’da bir takım görüşmelerde bulunduk. Türkiye ve Mısır arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasına elmayı da dahil edilmesini talep ettik. Önümüzdeki sezon Mısır’a elma ihracatının başlayacağını düşünüyorum. Yine elma ihracatında yeni Pazar arayışımız devam ediyor. Isparta elma filmimizin 6 dilde çevirisini yapıp 185 tane ithalatçı firmaya, 42 ticaret müşavirliklerimize göndererek reklamımızı yaptık. 6 önemli ülkenin dijital ortamında da tanıtıyoruz.

SOĞUK HAVA DEPOLARI MODERN HALA GETİRİLECEK

Bölgemizdeki soğuk hava depolarının modernizasyonuyla alakalı da çalışmalarımız var. En kısa sürede bunu da çözüme kavuşturmayı umut ediyoruz. Çalışmalarımız arasında sadece elma yok. Bunun yanı sıra gül, kiraz, kayısı, karanfil ve diğer ürünlerimizin de ihracatı konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Seçim öncesinde sözünü verdiğimiz Süt Analiz Laboratuvarı ile ilgili önemli bir mesafe kat ettik. Biraz daha geliştirerek kaliteyi ve verimliliği arttıracak şekilde bir laboratuvar dizayn etmek istiyoruz. Yakın zamanda bunu da bölgemize kazandıracağız. 2022 yılında Borsamız Türkiye’deki 113 Borsa arasında 6.14 milyar TL işlem hacmiyle 54. Sıradaydı. 2023 yılında işlem hacmimiz 12.45 milyar TL ile 43. sıraya yükseldik. Bu da bizim için büyük bir başarıdır.” ifadelerine yer verdi. 
Başkan Şahin, konuşmasının ardından masaları tek tek gezerek üyelerimizin sorun ve taleplerini dinledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fatih Bey

15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:11

Apartla, masaj salonuyla, Tekelle, bar ile büyümekten kurtuluruz inşallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR