27 Temmuz 2024 Cumartesi

Dolu yağışında tarım arazileri zarar gördü

Dolu yağışında tarım arazileri zarar gördü

Isparta

Isparta Ziraat Odası Başkanı ve İl Koordinasyon Başkanı Mustahattin Can Selçuk, geçtiğimiz perşembe günü yaşanan dolu yağışının ardından, il genelinde tarım arazilerinin yüzde 15’inin zarar gördüğünü söyledi.

Özellikle dolu tanelerinin elmalarda leke bıraktığını ve lekelenen elmaların Meysu’ya gittiğini belirten Başkan Selçuk, açıklamasında; “Dolu yağışında il genelinde yüzde 15’lik tarım alanı etkilendi. Dolunun etkili olduğu elma yetiştirilen bölgelerde, dolu taneleri leke bırakıyor. Lekeli elmaların ihracatı olmaz, iç pazarda da çok satılmaz. Meysu’ya gönderilerek meyve suyu yapılır. Elma dışında kiraz, erik gibi taneli meyveler de doludan etkilenenler oldu. Dolu taneleri, meyvelerin zedelenerek ağaçtan düşmesine yol açabiliyor. Doludan zarar gören tarım arazisi sahiplerine, çiftçilerimize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konutu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

32x

28 Mayıs 2024 Salı 22:22

tarsim yaptıranlar bundan yaptırıyo

spartalı

28 Mayıs 2024 Salı 16:25

yağlık güller de zarar gördü. hem don vurdu hem dolu.

Dolu büyüktü

26 Mayıs 2024 Pazar 20:11

Bu bir afad tı , şimdiye kadar böyle büyük dolu yağışı görmedim.Allah(cc)ı'm korusun cümle alemi.

Çok zarar oldu

26 Mayıs 2024 Pazar 18:47

Dolu çok zarar verdi erik ağacının başındakileri yere serdi çok üzücü bir durum bu sene böyle bir afet yaşadık Allah yar ve yardımcımız olur inşallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR