Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Medya Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Marka Gibi Düşünmek” başlıklı etkinliğe Strateji Uzmanı Haluk Sicimoğlu konuk oldu.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhan Aksoy, Haluk Sicimoğlu’nu ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.
Katılımcılara “Marka Stratejisi” üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştiren Sicimoğlu, bir markanın nasıl oluşturulması ve yönetilmesi gerektiğine dair deneyimlerini örneklerle anlattı.
Sicimoğlu konuşmasında, “Marka hikâyesi anlatılırken insanların iç dünyalarına dokunmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bir duygudaşlık yaratmak markanın başarısını belirler.” dedi. Pazarlama iletişiminin temelinde yatan en önemli unsurun “içgörü” olduğunu belirten Sicimoğlu, “İzlediğimiz bir reklamda kendimizden bir şey bulabiliyorsak, o iletişim başarılıdır. İçgörüsüz hiçbir reklam tüketiciden karşılık bulamaz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında ekip çalışmasının önemine de değinen Sicimoğlu, “Alçakgönüllü olmayı seviyorum. O reklamları arkadaşlarımla birlikte yaptığımı burada bir kez daha vurgulamak isterim. Hiçbirini tek başıma yapmadım,” dedi.
Etkinlik, Sosyal Medya Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mevlüt Sedat Dönmez’in, Haluk Sicimoğlu’na plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.