Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan “Kanaviçe” adlı tiyatro oyunu, Isparta Valiliği Bağımlılıkla Mücadele ve Koordinasyon Merkezi aracılığıyla, Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kadın mahkûmlar için sahnelendi. Isparta Valiliği BAMKOM ve Süleyman Demirel Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, sanatın toplumsal farkındalık yaratmadaki gücünü bir kez daha ortaya koydu.
Kadın mahkumlar oyunu dikkatle ve ilgiyle izledi. Sahne atmosferi, cezaevi koşullarında kısa süreliğine de olsa farklı bir dünyaya kapı aralayarak izleyicilerin yüzlerinde tebessüm oluşturdu.
Oyunun yönetmenliğini Öğr. Gör. A. Bülent Özbirgül, dramaturgluğunu ise Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müşerref Öztürk Çetindoğan üstlendi. Sahne tasarımı M. Coşkun Zeğerek imzası taşırken organizasyon sorumluluğu Öğretim Elemanı Zeynep Burcu Altın tarafından yürütüldü.
Oyuncu kadrosunda Azra Pişkin, Buse Nur Sarıgöl, Büşra Türkoğlu, Hacer Akbaş, Hasan Berk Duran ve Vedat Ay yer aldı.
Dramaturgi ekibinde Havva Nur Yavuz, Ecem Kapusuz ve Ezgi Kinet; sahne tasarımı ekibinde ise Aylin Tok, Ecem Kapusuz, Ezgi Kinet, Nehir Battal ve Sudenaz Nalca görev aldı.
Sahne amirliğini Hasan Berk Duran üstlenirken, oyunun afiş tasarımı Fatih Nalbantoğlu, Ecem Kapusuz ve Ezgi Kinet tarafından hazırlandı.
Etkinliğin ardından BAMKOM Cezaevi Çalışma Grubu Sorumlusu Ziynet Apaydın ve Cezaevi Müdürü Sacit Bilici, üniversiteye ve projeye katkı sunan ekibe teşekkürlerini iletti.
“Kanaviçe” oyunu, sanatın iyileştirici gücünün toplumsal alanlarda nasıl etkili bir araç olabileceğini bir kez daha ortaya koydu.