27 Temmuz 2024 Cumartesi

Yeni mührün sahibi kura ile belli olacak

Yeni mührün sahibi kura ile belli olacak

Isparta

Isparta’nın Yalvaç İlçesi Yanarık Mahallesi’nde seçimlerde 2 muhtar adayı eşit oy aldı. Kazanan muhtar kura ile belirlenecek.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Yanarık Mahallesi’nde muhtar adayları Mehmet Tavukçu ve Mevlüt Gül eşit oy aldı. 2 adayda İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Alınan karara göre; Yapılacak kura ile yeni muhtar belli olacak.  

31 Mart günü Yararık Mahallesi’nde 276 seçmen sandık başına gitti. Mahalledeki okulda kurulan sandıkta seçmenler Mevcut muhtar Mehmet Tavukçu, Mevlüt Gül ve Mehmet Göbeksiz için oy kullandı. 276 oy kullanılan sandıktan Mevcut muhtar Mehmet Tavukçu ve Mevlüt Gül’e 88’er oy çıktı. Mehmet Göbeksiz ise 79 oy alabildi.

Seçim görevlileri, eşit oy alan adaylara bilgilendirme yaparak, muhtarın kura ile belirleneceğini ifade etti.

5 dönemdir muhtarlığını sürdüren 56 yaşında evli ve 3 çocuk babası Mehmet Tavukçu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tavukçu; “25 yıldır Yanarık Mahallesi’nin muhtarıyım. 6. dönemim için yeniden aday oldum. Başka bir adayla oylarımız eşit çıktı. Bugün seçim kuruluna gittim. İkimiz arasında kura çekileceğini söylediler. Bu dönem de kazanırsam 6. dönemime başlayacağım. Hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Oturduğun evde yorum basit

03 Nisan 2024 Çarşamba 05:11

Halka 5 dönem hizmet etmiş sevilmiş takdir görmüş ki 6.dönem içinde bu kadar oy almış tekrardan.Bütün yaşlı siyasilere yıllardır yapamadığınız yorumları burda muhtar için yapması kolay geliyor,yeter git evinde otur diyerek halkın idaresine saygı duymak zorundayız.Şans kimden yana ise o olsun .

Hakikat

02 Nisan 2024 Salı 23:42

Hükumete bütçeye yük sadece köylerde olmalı belediyenin oldugu yerde ne işe yarıyor muhtar boşuna 17000tl maaş ödeniyor kaldırılmalı Türkiye geneli muhtar sayısı ödenen parayı hesap makinasi efor veriyor bu parayı emekliye askeri ücretliye verilmeli 5 yerden maaşlar sonlandırılması diyanet işleri başkanı eşi danışmanlık yapıyor komik heryer savurganlik

Otur evinde

02 Nisan 2024 Salı 17:49

5 dönem yapmışsın muhtarlığı yeter git evde otur

Sengetli

02 Nisan 2024 Salı 17:20

Yazı tura çekin daha basit olur :)

muhtarlik israftir

02 Nisan 2024 Salı 14:42

muhtarlik ucreti asgeri ucretin ucte biri olmali hersey e devlletten aliniyor ,yazik bu kadar paraya ,bak o zaman 50 bin muhtara 750 bin aday cikarmi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR