11 Mayıs 2024 Cumartesi

Yarış Başladı

Yarış Başladı

Isparta

Büyük Maraş depreminin arkasından, aynı bölgede sel felaketini de maalesef milletçe, ulusça iliklerimize yaşadık. Maraş deprem felaketinde 50 bin can kaybımızın ardından Urfa merkezli sel felaketinde onlarca vatandaşımızı kaybettik.

Yaralarımızı sarmakla uğraşırken, Kilis merkezli yoğun dolu yağışı da çalışma şartlarımızı altüst etti. Sonuçta hepimize geçmiş olsun.

 

İnsanın olduğu yerde zorluk da var, felakette var. Her türlü sınav biz insanlar için. Hayatın kendine bir düzeni var. İstesek de istemesek de ona uyacağız. Zira insanoğlu bu dünyada misafir. Vakti geldiğinde gidiyor gideceği yere. Sahibi değil dünyanın. Aslında, sahibiymiş gibi yapıyoruz ama her birimiz zamanı gelince ayrılıyor gidiyor dünyadan. Vermiyorlar kimseye dünyayı. Madem vermiyorlarsa, insan gibi yaşayıp hayatın düzenine uyarak, hoş bir sada bırakarak bu dünyadan gidebilmenin yollarına bakmak lazım.

Ramazan mübarek geliyor. Bayramdan bir ay kadar sonra da genel seçim var. Seçim heyecanı çoktan başladı. Onlarca milletvekili adayımız var şehrimizde. Yoğunluk yine Ak Parti’de. Zira ilimizde en çok oyu 20 senedir her şeye rağmen, Ak Parti alıyor. Isparta Ak Parti teşkilatı, Isparta muhalefeti kadar meydanda gözükmese de işine bakıyor, hizmetine bakıyor. Ama ne hikmetse muhalefetin gürültüsü ve görüntüsü sanki kendileri iktidarmışcasına boyalı ve cilalı.

 

Ama bir gerçek var ki, Ak Parti olarak üç vekilimiz var, merkez ve ilçelerde belediye başkanlarımız var. Hepsi de aşkla, heyecanla Cumhurbaşkanımızın hedefine ve hizmetlerine kendi çaplarınca Isparta’dan katkı verebilmenin gayretindeler. Ispartamız her genel seçimde üstüne düşen vazifeyi hakkıyla yaptı. Genel merkezimiz bunun farkındadır ve ilimize müteşekkirdir.

 

Bu seçimlerde bazı vekillerimiz yeniden görev alamayabilirler. Ancak yerlerine gelecek olan yeni vekillerimiz de Reisimizin hizmet kervanında bulunma ve açtığı yelkene kendi kararlarınca rüzgâr verme şuurunda ve bilincinde olacaklarına inanıyorum.

 

Muhalefet ise, adayları Kılıçdaroğlu ile yine birçok zorlukla karşı karşıya seçim çalışmalarına başladı. Ancak cumhurbaşkanı adaylarının millet ittifakı içinde birçoklarının içine sinmeyişi, Meral hanımın tekin bir profil çizememesi, HDP’nin cumhur adayı çıkarmaması, solun dünyada içine düştüğü handikaplar, ülke için hizmet vermesini düşündükleri milletvekili adaylarının yirmi yıllık rüyalarının sonucunda artan iştahları, aldıkları büyük şehir belediye başkanlıklarında gürültü ve görüntü dışında, dişe dokunur projeler ortaya koyamamaları, en çok da bu milletin büyük kesiminden din, kültür, irfan, örf, adet, gelenek, etik vs. ekseninde uzak olmaları seçim yarışında millet ittifakını zorlayacak.

 

Çünkü, muhalefetin büyük parçası, halkın büyük kısmına benzememelerine rağmen yine aynı halktan “oy” istiyor. Size benzemiyorum ama bana oy verin ki, Tayyip bey gitsin, derdindeler. Allah muhafaza verdik diyelim. Yedi cumhur yardımcısıyla meselelerde ortak tavır alıp ülkeyi sizin istediğiniz şekilde yöneteceğim, demek mi istiyorsun? Bana benzemediğin halde, benim istediğim gibi davranacaksın öyle mi? Çok fedakarsın millet ittifakı muhalefet? Bu nedenle benimle helalleşmeye geliyorsun değil mi? Bu kadar fedakarlığın altında acaba neler vardır neler…

 

İsmail TANIŞMAN

  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

25 Mart 2023 Cumartesi 23:47

Kaç tl veriyosa 2 katını verelim yeterki şu adamı çıkarmayın

İyi oku

24 Mart 2023 Cuma 19:01

BU TÜPCÜCÜYÜ BOMBA 32 NEDEN ÇIKARIP HABER YAPIYOR ANLAMADIM ANLAMADIM TÜRKIYE NİN EN CAHİL TÜP CÜSÜ BU

Ozan

24 Mart 2023 Cuma 10:41

Ekmeğin üstünemi bastın. Fatihayi teestenmi okudun naptinda bole bı tipin var. Gözün biri hanyaya biri Konyaya bakıyor. Mutfak tüpü seniii

TÜPÇÜ

24 Mart 2023 Cuma 10:08

Şşşşşşt TÜPÇÜ. Genemi sen? Adamım sen anlamıyon valla bence. Sen yazma be abicim. Gerçi son 51 gün. Seninde forsun bitecek. Ha bu arada işgal ettiğin, kul hakkına girdiğin o kaldırımları toplamaya başla. Kul hakkından ötürü ben şahsen sana hakkımı helal etmiyorum. Hatta zehir zıkkım olsun.

deli amat

24 Mart 2023 Cuma 08:23

yayınlamayın milleti sinir etmeyin .yayınladıkça adam gaza geliyor ya ...

lbsg

24 Mart 2023 Cuma 07:39

Kaldırımları işgal etme tosuncuk, kul hakkına girer. ha pardon bu kalben inanan dindar insanları rahatsız eder, sizin gibi dini ancak siyaset yaparken akla getirenleri değil.

Sefa

23 Mart 2023 Perşembe 21:41

Senden iyi gürültü yapan yok...

Ragıp elibol

23 Mart 2023 Perşembe 21:30

Yarış başlamadı.Çoluğumun cocugumun doğmamış torunumun kader gününe az kaldı merak etmeyin 14 mayısı bekleyin...

Şehlâ

23 Mart 2023 Perşembe 21:08

Şehlâ gözlüm yine döktürmüş boş boş

Gaz kacırma

23 Mart 2023 Perşembe 19:46

Sen gerçekten boş işlerin yazarısın bir yazındada bu lambacı vekiller ıspartaya 21 yıldir ne yaptı yapılmayan yolları söz veripte beceremwdiklerini yazsana boş işler uğraşma tüpcü yoksa bommm

İsmail

23 Mart 2023 Perşembe 19:01

Yazıyor yazıyor!!!

Gıcık

23 Mart 2023 Perşembe 18:51

Yazdığını hiç okudun mi iso, deli sayıklaması gibi

Aslan

23 Mart 2023 Perşembe 18:50

Tanışman sen ne zaman utanacaksın? Hiç mi ar damarı yok sende. Cehaletin ayyuka çıktı artık. Koca Isparta senin gibi akılsız kültürsüz 2 cümleyi bile kuramayanlara kaldı. 3 vekilinizden biri Isparta ikinci plana attı adaylık başvurusunda. Kim kime benziyor şimdi sen söyle. Siz satmayı çok seversiniz. Devletin malını mülkünü varını yoğunu satıp depremde yine Iban verdiniz millete. Bir ibsan ya cahil olur ya ukala. Hem cahil hem ukala olmaz senin gibi.

Halep ordaysa arsin burda

23 Mart 2023 Perşembe 18:45

Sende aday ol boyunun ölçüsünü al madem.

Vesile ters

23 Mart 2023 Perşembe 18:01

Len akepe şakşakcısı seçimden sonra seni de göreceğiz GELİYOR GELMEKTE OLAN Zorunuza gitse de artık bu zihniyet değişecek

Ahmet

23 Mart 2023 Perşembe 17:21

Sen neredesin baken tüpçü öldün sandık hasretinden yandık tutustuk engin bilgin den bizi mahrum bırakma her gün senin bilgilerinden bizi mahrum etme

Sade vatandaş

23 Mart 2023 Perşembe 17:09

Başladın mı yine...Biraz daha köşene çekilsen daha iyi olmazmıydı... Fayda dan çok, zararın oluyor bu tip yazılarla... Hasreten istirham ediyorum, gerek kendine, gerekse partiye zarar veriyorsun.. Lütfen sus ve kendi tüpcü dükkanınla uğraş... Lütfen....diyorum...

Vatandaş

23 Mart 2023 Perşembe 17:02

Ne yarışı Tüpçü, Kaldırım işgal yarışımı ?

Ömer

23 Mart 2023 Perşembe 16:50

muhalefet partilerinin belediye başkanları da bana göre deprem bolgesinde mücadele gösterdi. Niye onlardan bahsetmiyorsun. Adaletli olalım yağdanlık olmayalım. Ben bir mhp li olarak bunu söylüyorum.

Hasan

23 Mart 2023 Perşembe 16:48

Ah ne tüp gaz .akp gidince seninde ihaleler gitcek galiba

Kurtuluş Zafer

23 Mart 2023 Perşembe 16:39

Tüpcüü yine yalamaya başlamışsın ama boşa uğraşıyorsun akp ve sende öyle bir tokat yiyeceksinizki bir daha kendinize gelemeyeceksiniz!

eurymedon

23 Mart 2023 Perşembe 16:35

Semavi terminolojiyi zerre idrak edememiş vasat profiller yüzünden şu anda acının, kederin, kaosun ve zulmün içerisindeyiz . Kaleminiz oldukça zayıf, muhteviyattan yoksun ve basit bir taraf****ik ahvalinde olduğunuz çok açık. Seçimden sonra da aynı performansla devam edip çizginizi bozmamanızı, şeytanlarştırdığınız insanlar ülkeyi yönetirken ruhen acılara gark olmanızı diliyorum.

Garibim

23 Mart 2023 Perşembe 16:02

Bu adama küfür ettirmek için mi paylaşım yapıyorsunuz?Yazık adama, bunda da utanma yok galiba, millet matrak geçiyor bu da kendini birşey sanıyor

Mendy

23 Mart 2023 Perşembe 16:02

Çok fazla siyaset bilmeyede gerek Erdoğan’ı içerden dışardan kimler istemiyor ona bakılsa kafi sanırsam m

kamil

23 Mart 2023 Perşembe 15:58

bu adam kim la

AKP'li

23 Mart 2023 Perşembe 15:50

Len sana inat oyum CHP ye

Vatandaş

23 Mart 2023 Perşembe 15:50

ticari araçlarını trafige aksatacak şekilde park yaptıran at agızlı tanışman başladı yine yazılarına...

Musa Nizam

23 Mart 2023 Perşembe 15:40

Haaaahh bende diyordum kamber nerde. Hemen damlamis . +18 fotoğraf içeriyor çocuklar bakmayın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR