HABER/ Nurettin Arkan- Isparta’da 14 yıldır emlakçılık yapan Gül Kaplan, kentteki üniversite öğrencilerinin en çok Modernevler, Fatih ve Bahçelievler Mahallelerinden apart kiraladığını söyledi.
Isparta’da apart kiralarının 6 Bin ila 12 Bin lira arasında olduğunu söyleyen Kaplan; “Üniversite öğrencileri tarafından en çok Modernevler, Fatih ve Bahçelievler mahalleleri talep görüyor. Sosyal aktivite mekanların çeşitliliği nedeniyle bu bölgeler tercih ediliyor. Ayrıca öğrenciler, ailelerin yoğun olduğu bölgelerde konuşlanmak istemiyor. Bu yıl en ucuz apartı aylık 6 bin liraya, en yüksek fiyatlı apartı ise aylık 12 Bin liraya kiraya verdik. Tabi bu apartlar öğrenciler için olanlardır. Daireleri ise en düşük 10 Bin lira kira, en yüksek 21 Bin liraya kiraya verdik. Geçen yıla göre ev kiralarında düşüş yaşanıyor. Örnek verecek olursak geçen yıl 10 Bin lira istediğimiz evin kirasını bu yıl 8 Bin liraya düşürdük” diye konuştu.
Saf bizim millet
18 Kasım 2024 Pazartesi 07:45Safın biride metropol istanbulda ki apart dairelerle kıyaslamış,Istanbul da boğaziçi üniversitesi var, itü var, sdü ye benzemez oralar.Biraz düşününde konuşun yazın.
Öfkeli
18 Kasım 2024 Pazartesi 06:49Çok değil bu gidişle 3.5 yıla öğrenci bile gelmeyecek ve o kıymetli evlerinizi kiraya bile veremeyeceksiniz FIRSATÇILIĞA GEREK YOK.
Spartalı
18 Kasım 2024 Pazartesi 06:24Bırakın öğrencinin yakasını, yurt kurun yurt.
ahmet
17 Kasım 2024 Pazar 22:39bu semtler güya mekanların fazla olduğu için tercih ediliyormuş o zaman bu öğrencilerin tuzu kuru demek ki kriz onlara uğramamış. ayrıca aile olmasın diyorlarmış daha fazla sosyal aktivite olacaklar herhalde.
Apdi Ağa
17 Kasım 2024 Pazar 20:04Acil öğrenciler için devlet yurtlarının sayısı arttırılsın.Bu gözü doymaz ıspartlaı apart sahiplerinin gözünü toprak doyursun.
Aslı YEŞİLDERE
17 Kasım 2024 Pazar 19:32Boş keseden atmayın ! İstanbul'da boğazı gören lüx site daireleri ve belirli meşhur semtlerdeki daire ve evler Ispartada'ki TL fiyatının dolar karşılığı kiraya veriliyor. İsterseniz daire kiralarını malum emlak ve taşıt kiralama sitesinden büyükten küçüğe sıralayarak öğrenebilirsiniz.(Hatta TL olarak Ispartanın 100 katı fiyatla kiralık yalılar bile var ama bunlar istisnadır)
Evsiz
17 Kasım 2024 Pazar 17:40Ispartadaki ev fiyatlarının farkında mısınız? İstanbul'dan daha pahalı. Antalya ile yarışıyor. Muadili illerde ortalama 2 milyon daha ucuz evler. Herkes sözleşmiş gibi fiyat arttırıp aynı fiyata getiriyor aynı muhitte. Kredi ile alayım desen adam 5 milyona sattığı evi tapuda 1 milyon gösteriyor. Kredi de çekilmiyor. Yazıklar olsun. Bu işin tapu ayağı denetlensin. Vergiden kaçıyorlar!
Bir insan
17 Kasım 2024 Pazar 16:21Nerden anlarmis bu kadın da yazmış çizmişsiniz başka haber yapacak emlakçı bulamadınız mı
Sanki baska careleri varmıki
17 Kasım 2024 Pazar 16:14Yav öğrencilerin merkezde baska apart kiralayacakları yer var mi ki??Universiteyi bitirince issiz kalmasalar bari.
Başka careleri yokki
17 Kasım 2024 Pazar 15:29Mecburen oradan kıramıyorlar,hem otobus cok geciyor O guzergahlardan ,çünkü tramvay yok şehirde,hem çarşı merkeze daha yakin.Somuru sistemine devam.Universiteyi bitirincede işsizlik ordusuna katılıyorlar