Süleyman Demirel Üniversitesi, üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin kampüse uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için geliştirdiği "Kampüs Keşifleri" adlı oyunla dikkat çekiyor. SDÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mukadder İnci Başer Kolcu’nun öncülüğünde hayata geçirilen yenilikçi oyun, oryantasyon sürecine farklı bir yaklaşım sunuyor.
Oyunlaştırma tekniğiyle geliştirilen “Kampüs Keşifleri”, öğrencilere interaktif bir deneyim sunarak kampüsün önemli noktalarını eğlenceli bir şekilde keşfetmelerini sağlamanın yanı sıra öğrenciler, ipuçlarını takip ederek görevleri yerine getirirken ödüller kazanıyor. Böylece üniversitenin “kütüphane”, “spor kompleksleri”, “yemekhane” ve “kariyer merkezi” gibi birimlerini daha yakından tanıma imkanı buluyor. Öğrencilerin aidiyet duygusunu güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Doç. Dr. Başer Kolcu, “Oyun aracılığıyla ayrıca öğrencilerin sosyalleşmelerini teşvik etmeyi hedefliyoruz.” dedi.
"Oryantasyon Süreci Daha Eğlenceli Hale Geldi"
Doç. Dr. Başer Kolcu, oyun fikrinin SDÜ’de düzenlenen “Eğitim Öğretim Süreçlerini Değerlendirme ve Güncelleme Çalıştayı”nda ortaya çıktığını belirterek, "Bu yıl yenilikçi bir yaklaşım denemek istedik. Oyunlaştırma ile öğrencilerimiz, üniversitemizi daha iyi tanıma fırsatı buldu. Öğrencilerden gelen geri bildirimler oldukça olumlu. Yeni başlayan öğrenciler kampüsle daha hızlı uyum sağlıyor ve üniversitenin sunduğu olanaklardan haberdar oluyorlar. Öğrencilerden şehrin tanıtımı ve derslerde de bu tekniğin uygulanabileceği yönünde öneriler aldık." ifadelerini kullandı.
“Üniversite, Meslek Kazanmanın Ötesinde Bir Yaşam Süreci”
Öğrencilerin kendilerini çok yönlü olarak geliştirmelerinin önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. İnci Başer Kolcu şunları söyledi: “Bu gelişim, sosyal, kültürel ve kişisel becerilerin güçlendirilmesini içerir. Üniversite sadece bir meslek kazanma yeri değil, aynı zamanda bireylerin hayatlarını şekillendiren ve onları topluma hazırlayan bir süreçtir. Bu nedenle öğrenciler, kariyer odaklı planlarının yanı sıra, sosyal faaliyetlere katılarak, gönüllü çalışmalarda bulunarak ve kendi ilgi alanlarını keşfederek hayata daha güçlü bir şekilde hazırlanabilirler. Ülkemizin ihtiyacı olan vizyonun bu olduğunu düşünüyorum.”
Eğitimde Başarıya Giden Yol
Eğitici olarak küresel gelişmeleri takip edip ona uygun projeler geliştirmenin önemine değinen Doç. Dr. Başer Kolcu, “Akademisyen olarak bu üretim bizi besleyen önemli bir süreç ve kendimizi ifade etme biçimidir. Bu noktada bu projelerin hayata geçmesi için kurum ve yönetici desteği çok önemli ve anlamlı. Bilimin ışığında bu fikirlerimizi hayata geçirmemiz yönünde bizi destekleyen ve hep arkamızda olan kurumumuza, ekip arkadaşlarıma ve bizimle bu maceraya katılan öğrencilerimize çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
SDÜ TIP
04 Kasım 2024 Pazartesi 09:00İyi yapılan her işte bazı tipler ortaya çıkar ve çamur atar. Hepsinin ortak özellikleri; çapsızlıkları, kıskançlık ve mesleki yetersizlikleridir. Bu projede emeği geçen hocalarımızı kutluyorum, böyle tiplerin saçma yorumlarına takılmayın hiç. Kolaylıklar dilerim.
Ayyıldız
03 Kasım 2024 Pazar 08:20Ab,iniz pekyıldızdan bahsetmemişsiniz. Nasıl böyle bir hata yaparsınız. Tek başınıza görüntü olmamış. Mutlaka pekyıldız abiniz de olmalıydı.. Büyğk hata....
KEREM
02 Kasım 2024 Cumartesi 19:23eğitimle öğretim farkını bilmeyen pek çok akademisyen var. Eğitim; istendik yönde davranış kazanmak. Yani 0-18 yaş grubu için kullanılır. Öğretim 18 yaş üzeri için kullanılan bir kavramdır. Mesela; Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) gibi. Üniversite öğretim yeridir. MEB eğitim. Lütfen dilimizi doğru ve bilinçli kull****ım.
Bilim
02 Kasım 2024 Cumartesi 15:53Üniversitemize değer katan hocalarımız bir kez daha farklarını ortaya koydu. Her zaman yenilikçi ve inovatif fikirler ile vizyonumuzu genişletiyor. SDÜ ve öğrencileri çok şanslı. Tebrikler
Akademisyen
02 Kasım 2024 Cumartesi 15:44Bu işin bilimle alakası ne anlamadım. Bırakın bu filim işlerini. Yeşilçama yılın adayı olarak gösteriyorum.
Diplomalı işsizlerden olmayın
02 Kasım 2024 Cumartesi 14:42Üniversite okuyup diplomalı işsiz olacaksanız,gençliğinizi yıllarınızı boşa heba etmeyin!!Kaliteli universitelerin Kaliteli bölümlerinde okuyun.Şaklabanlıklara kanmayın.Hayat çok zor..
SDÜ
02 Kasım 2024 Cumartesi 12:25Tamamen balon. Üniversiteden çok kendini düşünen karı ve kocalar. Güzel şeyleri hep onlar yapmıştır. Kötülerini ise başkası. Üst yönetime böyle anlatırlar kendilerini. Ağızları iyi laf yapar. İcraatları sıfırdır. Üst yönetime çalışırlar. Daha çok özelliklidirler. Saymakla bitmez
Proje
02 Kasım 2024 Cumartesi 12:22Nasıl bir yaşam sureci acaba??? Görüyoruz gençleri kahvelerde okey oynarken gayri meşru yaşamlar iş bulamama ve evleneme tembellik asker gitmeme tam da hoca projeden bahsetmis
Issizlik ordusu üretiyorlar
02 Kasım 2024 Cumartesi 12:16Universiteler işsizlik ordusu üretiyorlar.Universitelerin yarısınin kapatilmasi gerekli.