26 Nisan 2024 Cuma

Sizlerin taleplerinizi yerine getirmek için buradayız

Sizlerin taleplerinizi yerine getirmek için buradayız

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeni Sanayi Sitesi esnafıyla buluşmalarını sürdürüyor. Hüseyin Taşpınar ve Hüseyin Bayramoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada Başkan Başdeğirmen, esnafın taleplerini dinledi, yapılması gerekenlerle ilgili daire müdürlerine talimat verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiği günden bu yana esnafla bir araya geliyor, onların talep ve önerilerini dinliyor, esnafın yaşadığı problemlerin çözümü için ilgili daire müdürlerine talimatlar veriyor. Başkan Başdeğirmen, 3 günlük program çerçevesinde Yeni Sanayi Sitesi esnafıyla buluştu. Son olarak Hüseyin Taşpınar ve Hüseyin Bayramoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada esnaf taleplerini ve önerilerini iletirken, Başkan Başdeğirmen, belediyenin yatırım ve projelerinden bahsetti. Esnaf buluşmalarına belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri de katıldı.

Esnafa hayırlı bol kazançlar dileyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mümkün olduğunca esnaflarla sabahları buluşup, sohbet edip, talep ve önerilerini dinlediklerini söyledi. Bu buluşmalar vesilesiyle sanayide özlediği arkadaşları görme fırsatı bulduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Ramazan Ayından bir gün önce sizlerle bir aradayız. Allah nasip ederse bu akşam teravih namazı kılacağız. 4 yıl önce göreve geldik. Göreve gelirken neler yapabileceğimizi konuşarak gördük. Bu tür buluşmalarda ne gibi eksikliklerimiz var onları da görmüş oluyoruz. Sizlerden gelecek talep ve önerilerle bu işleri devam ettireceğiz. Bu hizmeti Isparta’mızda en güzel şekilde yerine getirmek için bu göreve talip olduk. Allah nasip etti şuanda belediye başkanı olarak sizlerle bu sohbeti yapma imkanı bulduk. Sizlerin taleplerinizi yerine getirmek için buradayız” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in daire müdürleriyle böyle bir ziyarette bulunmasının kendilerini memnun ettiğini belirten ve buluşmaya ev sahipliği yapan esnaf Hüseyin Bayramoğlu, “Mevcut sanayimize gösterdiğiniz kolaylıklardan dolayı teşekkür ederim. Kanalizasyon çalışmaları ve sanayideki çatılara GES konulması için girişimlerinizden dolayı teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Diğer yerlerde de yaptığınız işlerden dolayı teşekkür ederiz. Şehir merkezindeki camilerin çevreleri ve tuvaletleri çok güzel oldu. Daha önceki yıllarını hepimiz biliriz. Yeni huzurevi binası yapmaya çalışıyorsunuz. Yaşlılar hepimizin ama benim şahsi görüşüm gençlerimize de bunu tavsiye edelim, yaşlılarımıza evlerimizde bakalım. Allah razı olsun. Bir evde yaşlının bulunması o evin bereketi demektir” ifadelerinde bulundu.

Isparta’ya yeni bir huzurevi yapacaklarını ifade eden Başkan Başdeğirmen, huzurevinin 6 bin metrekare alanda 150 kişilik olacağını dile getirdi. Çok güzel bir huzurevi inşa edeceklerini kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Önemli olan huzurevi yapmak değil, huzurevine ihtiyaç olmaması. Evladı olanlar mutlaka anne ve babalarına bakmalılar. Ataerkil bir aileden geldiğimiz için dinimiz de bunu emrediyor. Ama evladı olmayanlar için de biz buraları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Esnaf, belediyenin trafik akışını daha akıcı hale getirmek için kavşaklarda yaptığı düzenlemeler için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Bu konuda duacı olduklarını belirten esnaf, “Sağa, sola dönüşlerde kolaylık sağlanması çok iyi oldu. Her dönüşte aklımıza geliyorsunuz. Sağa sola dönüşlerde artık sürücüler beklemiyor” derken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bunların küçük dokunuşlar olduğunu ancak bu dokunuşların çok faydalı olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, talep doğrultusunda trafikle ilgili düzenlemeler konusunda talimat verdi.

Bir esnaf da Isparta Belediyesinin Senirce ovalarının tepelerine kurduğu Güneş Enerjisi Santrallerinin güzel bir yatırım olduğunu dile getirirken, Başkan Başdeğirmen, belediye olarak 7.8 Megavat GES’i çalıştırdıklarını kaydetti. Bu tesislerden belediyenin sabit bir geliri oluştuğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “7.2 Megavat için ihale yaptık. İhalesi tamamlandı ve inşaat başladı. 3-4 ay sonra 7.2 MW enerjimiz daha hizmete giriyor. Toplamda 15 MW GES 4 ay sonra çalışmaya başlamış olacak. Bu yatırım çok bilinen bir yatırım değil ama önemli bir yatırım. Otogarı yaz aylarında boşaltıyoruz. Oradan Bözücade’ye kadar olan tüm duvarları kaldırıyoruz. Iyaş ile cami arasındaki yolu trafiğe kapatacağız ve yaya yolu yapacağız. Süleyman Demirel Kongre Merkezinin duvarlarını kaldıracağız, Bözücadenin duvarlarını da kaldırıp 86 bin metrekarelik bir alanda tek parça yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Mevcut otogarın altına 510 araçlık 3 kat otopark yapacağız. Onun yanına Iyaş’a dayanmış bir şekilde 1500 kişinin istifade edebileceği bir kütüphane yapıyoruz. Meydan 25 bin metrekare olacak” görüşlerinde bulundu.

Isparta’nın sevilen ismi ‘Deli Amat’ lakaplı Ahmet Cengiz de Başkan Başdeğirmen’in esnaf buluşmasına katıldı.  Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kendisine de ev yaptırdığını belirterek, “Allah razı olsun başkanımızdan. Esnaflar da sağ olsun” dedi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ABBAS

23 Mart 2023 Perşembe 16:40

Sağolun başkanım randavü alamadığımız başkanlar vardı

Taşkın Selim

23 Mart 2023 Perşembe 14:42

Yalakalar bitmez vatan bölünmez

Ispartaggz

23 Mart 2023 Perşembe 12:03

Sayın başkan, meydan avm üzerinde yer müsaitse avm nin enerji ihtiyacını. Güneş enerji kurarak karşılama karş imkanı varsa değerlendirilmesini, maliyetlerin azalarak vatandaşımıza katkı sağlamasını istiyoruz.

ali oğuzlar

23 Mart 2023 Perşembe 11:34

yalakalar yorum sırasına girmiş :))) yapacak tabi laa neden seçtiniz onun işi o mecbur yapacak yapmazsa hesap soracaksınız.

mustuk

23 Mart 2023 Perşembe 11:09

benim de talebim var, sanayide pavyon istiyorum eve gitmeden hovardalık yapıp şöyle sütlaç gibi gidelim eve çorçocuk rahat etsin

Bjk

23 Mart 2023 Perşembe 09:45

Yaparsa şükrü başkanım yapar Allah razı olsun başkanım dan tam bir hizmet adamı

Bjk

23 Mart 2023 Perşembe 09:43

Yaparsa şüküru başkanım yapar Allah razı olsun tam bir hizmet adamı.

3200

23 Mart 2023 Perşembe 09:29

Tebrikler başkanım

Atatürkçü

23 Mart 2023 Perşembe 09:21

Her daim halkın ve esnafın arasındasınız. Teşekkürler Şükrü bey…

Kemalist

23 Mart 2023 Perşembe 09:21

Esnaf dostu başkan hem halkının hem esnafının yanında helal olsun sana Başkanım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR