27 Temmuz 2024 Cumartesi

Ormanlık alanlara giriş yasağı başladı

Ormanlık alanlara giriş yasağı başladı

Isparta

Isparta genelinde hava sıcaklıklarında görülen artışlar ve kuraklık ile birlikte yangın riskinin yükselmesi nedeniyle ormanlık alanlara giriş yasağı dün itibariyle başladı.

Isparta, meteorolojik şartlar açısından yangın riski taşıyan kentler grubunda yer alıyor. Bu bilgiler ışığında 10 Haziran- 15 Ekim 2024 tarihleri arasında Isparta sınırlarındaki ormanlara giriş yasaklandı.

-YÜKSEK HAVA SICAKLIĞI, ETKİLİ RÜZGÂR

Meteoroloji, hava sıcaklığının yükseleceği, rüzgârın kuvvetli olarak etki göstereceği kentleri açıkladı. Buna göre Isparta risk grubunda yer alıyor.

Orman Yangınları Mücadele Komisyonları kararı gereği de bir dizi yaptırımlar hayata geçirildi.

Isparta’da 10 Haziran 2024 tarihinden itibaren 15 Ekim’e değin ormanlara giriş yasaklandı.   

Alınan kararlara göre Marmara’da 8, Ege’de 6, Akdeniz’de aralarında Isparta’nın da bulunduğu 5 şehirde ormanlara giriş yasak olacak.

Tabiat parkları, mesire ve günübirlik kullanım alanlarında mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması esasları da komisyonlarca belirlendi, bazı bölgelerde ateş yakılması tamamen yasaklandı. Alınan kararlarla, sönmeden atılan sigara izmaritleri ile kamp ateşi ve pikniklerde kullanılan mangallar gibi dikkatsizlikten kaynaklanan yangınların önlenmesi hedefleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aoy

12 Haziran 2024 Çarşamba 10:15

Bizim olanı bize yasaklıyorlar.. Ormanını , dağını , gölünü , ağaç gölgesini suyunu.. Söz konusu talan ve rant olunca dozerlerle girenler bizi termosumuzla sokmuyorlar. Düzeninizi düzeyim

Levent ertem

12 Haziran 2024 Çarşamba 09:01

Herşeyi yasaklayın.Ormani yakanı yakalayama,yananı söndüremeyin,3,5 şerefsiz orman katili yüzünden tüm halka yasak getirin.Bu en kolayı.

ALİ YILDIRIM

12 Haziran 2024 Çarşamba 07:28

Alkol satışı da yasaklansın ayyaşlar her yerde şişe atıyor

Suat

11 Haziran 2024 Salı 20:54

Gölcükte dün beyaz kamyonet kafasına göre yasak yerlerde ağaçları kıra kıra gidiyordu vallahi

barida

11 Haziran 2024 Salı 14:49

ormanlık alanlara giriş yasağı yapacağınıza ,,,,Ormanı kasten yakanlara yasak koysanız daha ....mantıklı deelmi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR