27 Temmuz 2024 Cumartesi

Milletvekili Halıcı, Özel'in A Takımında

Milletvekili Halıcı, Özel'in A Takımında

Isparta

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda Özel’in A Takımında yer alan CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı’da katıldı. Milletvekili Halıcı, Özel’e yakın olan isimler arasında ilk sıralarda geliyor.

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, kongre süreçlerine ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kasım ayı başında yapılacak kurultayda genel başkanı son kez, delege sistemiyle seçmeyi hedeflediklerini kaydeden Özel, şöyle konuştu: ‘Bundan sonra hem genel başkanı hem de il ve ilçe başkanlarını tüm üyelerin katılımı ile seçeceğiz. Ancak, Siyasi Partiler Kanunu’nun getirdiği kısıtların farkındayız. Yapmaya niyet olduktan sonra da çözümün ortada olduğunu biliyoruz. Bu kurultayı biz yapıyor olsaydık 5 Kasım’da bütün üyelerle ön seçim gerçekleştirir, kurultayı 12 Kasım’da yapardık. Kurultayı da örgütümüzün belirlediği adayı, kamu otoritesine bildireceğimiz bir şölene çevirmeyi uygun bulurduk. Siyasi Partiler Kanunu, bütün üyelerle ön seçim yaparak, resmi adayı teke düşürmenin önünde engel değil. Biz bundan sonra Siyasi Partiler Kanunu değişene kadar genel başkanı böyle seçeceğiz. Sadece genel başkan seçimi değil, cumhurbaşkanı adayımızı da üyelerimizle paylaşacağımız kamuoyu araştırmalarından sonra belirleyeceğiz’ dedi.

HALICI’DAN AÇIKLAMA

Özgür Özel’in basın toplantısına katılan Milletvekili Yalım Halıcı, ‘Dün Genel Başkan Adayımız Sayın Özgür Özel’le birlikte Ankara gazetecileriyle biraraya geldik. Yetkin, genç, dinamik kadrolarımızla yüzyılın değişimine hazırız’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

02 Ekim 2023 Pazartesi 09:19

Yola çıktığınla yolda bulduklarına değişirsen başarı elde edemezsin ispartanın genel hali sağ gösterip sol vurmak

Zafer Bizimdir Diyenlerindir.

02 Ekim 2023 Pazartesi 08:34

Akıllı adam vesselam

Halil

01 Ekim 2023 Pazar 12:41

Ben CHP li biri olarak bu vekillik yapamaz. Ancak boş konuşur.

ARAPHAN

01 Ekim 2023 Pazar 07:06

EVET chp li değilim.LAKİN TARAFIMI SEÇER İSEM.KEMAL KILIÇTAROĞLUNU BATININ ÇOCUKLARINA YEDİRMEYİZ.BÖLĞE AYRIMINI YAPMAYA KALKANLAR. en büyük bölğeciliği YAPMASINI BİLİRİZ .chp=hdp=ip CHP=ATATÜRKÇÜ KEMALİST ,İNÖNÜCÜDİYE ĞEÇİNİR,MARKSİST İDEOLOJİ ile beslenir.yetişir. HDP=KÜRTLERİ SEVER DİYE ĞEÇİNİR.lakin.marksist ideoloji ile beslenir.MÜSLÜMAN KÜRDÜN FITRATINA TERS,İP= KOMONİST,İNÖNÜCÜ DİYE ĞEÇİNİR .ÜLKÜCÜLERE EN BÜYÜK TUZAĞI KURANDIR ÇÜNKÜ ÖNLERİNDEKİ EN BÜYÜK ENĞEL ÜLKÜCÜLERDİR.

Bir Garip Memur

01 Ekim 2023 Pazar 02:00

Sayın Vekil bu haberden çok dah önce değişimden yana olduğunu gösterdi. Ne yazık ki Akparti yi eleştirirken dile getirdiği herşeyi @kilicdarogluk yapıyor. Koltukta tek adam olmak CHP yi bir yere götürmez. Ben aday değilim demek erdemdir.

Araslı

01 Ekim 2023 Pazar 00:32

Nede olsa Araslı siyasetin beşiğinden geliyor toprağım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR