Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Mevlüt Tosun, Dini değerleri alenen aşağılayıcı nitelikte karikatür yayımlayan Leman Dergisi’ne tepki gösterdi.
Başkan Tosun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Leman denen sözde bir paçavra derginin Hz. (SAV) Peygamber efendimiz ile ilgili hadsiz ve alçakça bir yayın yaptığına şahit olduk. Hem de Türkiye gibi %99’u Müslüman ve mütedeyyin olan bir ülkede.
Dergicilik yaptığını idda eden bir paçavra; sayfalarında alçakça bir girişimle Peygamber Efendimiz’i (SAV) karikatürize etmeye kalkışmıştır. “İfade özgürlüğü” kılıfıyla Müslümanların en büyük değerine dil uzatan bu çirkin ve aşağılık saldırıyı lanetliyoruz.
Kutsallarımızı hedef alan karikatür yayıncılığı; nefretin, ayrımcılığın ve İslam düşmanlığının maskesidir. Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır.
İnancımızın, değerlerimizin, mukaddesatımızın paçavralarda konu edilme cüretine asla izin vermeyeceğiz. Peygamberimize hakaret, milyarlarca Müslümanın kalbine ve vicdanına saldırıdır.
Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Dini değerlere ve kutsallara saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir.
İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir.
Leman dergisinin yaptığı bir mizah değil, terbiyesizliktir!
İslam’a duyulan nefrettir.
Kutsallarımızdan elinizi ve dilinizi çekin. Haddinizi bilin diyoruz. Bu ülkede bunlara had bildirecek sayısız vicdanlı Savcı var. Adalet var, hukuk var.
Hukuk nezdinde bu alçaklığın hesabını soracağız…
Bu provokatif, nefret saçan yayıncılığa karşı her zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Yanına kar kalacağını düşünüp adım atanların ensesine derhal binen kolluk kuvvetini, tepkisini her ortamda gösteren halkımızı tebrik ediyor, konunun takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.
“Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff Suresi 8. Ayet) “
Onların düşmanlıklarını duyuyor, görüyor ve biliyoruz… Onlardan korkmuyoruz. Gün gelir elbet yargı gerekli cevabı da verir. Hükümetin bu alçaklıklara karşı yasal düzenleme yapmasını bekliyor,tepkimizi en gür şekilde ifade ediyoruz.
Zalimler için yaşasın Cehennem…" dedi.
Barış
01 Temmuz 2025 Salı 15:08Le man dergisi size ne oluyor terbiyesizler.Hz.Peygamberi kendileriyle eşleştiren,hakkında uyduruk hikayeler anlatan,yalan dolan hadisler uyduran sözde imam kılıklı zındıklar varken,cematler,tarikatler varken size ne oluyor?
sdk
01 Temmuz 2025 Salı 15:05İSLAM düşmanı chp ve cgpli halıcıdan ses yok
Vatandaş
01 Temmuz 2025 Salı 14:23Sen kim açıklama kim
Muhammed mustafa
01 Temmuz 2025 Salı 12:50Devlet malını yemeyi , kul hakkını almayı , lüks yaşamayı da lanetleyin, fakirliği övüp zenginlik içinde yaşayanlarida eleştirin.
Din devlet işleri karışırsa
01 Temmuz 2025 Salı 12:48Deli32Cennete gönderecekler ya ondanBunlar herşey işlerine geldigi gibiEnsarla ilgili tek tutuklama tek gözaltı duydunuzmuDuymazsınız din kılıfı altında herşey oluyor sır odalarında olanlar. Adam.karisini şeyhe bademletiyor cennet diye bu ahlaksizlik degilde keman ahlaksizlik işte ve yeminle bilmiyorum lemanda ne çizildi bu ahlaksizlik tan dahada beter değildir herhalde ne biliyim
deli32
01 Temmuz 2025 Salı 12:20Sayın TOSUN kuran kursarında Erkek çocuklara tacız ve tecavüz edildiğinde neden mesaj yayınlamadın??? Bu mu muslumanlık ahlak
Vasi
01 Temmuz 2025 Salı 11:42Diyanetin lojmanlarının müftülere layık olmamasını da kınıyorum