URAP (University Ranking by Academic Performance) Türkiye ve dünya üniversitelerini akademik performanslarına göre sıralamak için bilimsel üretkenliğin sayı ve kalitesini belirleyen göstergeler olan makale ve atıflara dayalı bir sistem kullanmaktadır. Üniversitelerimizin akademik performansını özetleyen URAP 2024-2025 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı veriler kullanılmıştır.
Üniversiteler URAP Türkiye, URAP Dünya ve URAP bilim alanı sıralamalarını inceleyerek ülke içindeki ve dışındaki üniversitelere göre kendi konumlarını belirleyebilmektedirler. URAP 2024-2025 Türkiye sıralamasında 190 üniversite yer almakta olup, sıralamada; Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı, Atıf Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı, Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Doktora Mezun Sayısı, Doktora Öğrenci Oranı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı, Uluslararası Ortak Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Uluslararası Ortak Makale Sayısı, Yurt içi Ortak Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Yurt içi Ortak Makale Sayısı, TÜBİTAK’tan Alınan Proje Sayısı ve Öğretim Üyesi Başına Düşen TÜBİTAK’tan Alınan Proje Sayısı olmak üzere 15 gösterge kullanılmıştır.
2018 yılında kurularak “Uygulamalı Eğitimde Model Üniversite” olarak bu alanda başarılı çalışmaları ve sonuçları istatistiki olarak ortaya koyulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, akademik alanda da başarılarını üst sıralara taşımaya devam etmektedir. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tıp fakültesi olmayan 84 üniversitenin URAP 2024-2025 Türkiye sıralamasında son iki yılda 15 sıra, geçen yıla göre 7 sıra yükselerek 21.sırada yer almıştır. Genel sıralama da ise 190 üniversite arasında son iki yılda 32 sıra, geçen yıla göre 7 sıra birden yükselerek 76.sırada yerini almıştır. Akademik olarak üniversitemizi üst sıralara taşıyan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.
URAP 2024-2025 Türkiye sıralaması raporuna ulaşmak için tıklayınız…
Neden-Sebep-Sonuç
31 Ekim 2024 Perşembe 12:52Bİ KERE MESLEK EDİNDİRMEYEN 2 YILLIK BÖLÜMLER KOMPLE KAPANMALI. SINAV PUANLARI YUKARI ÇEKİLMELİ. ÖNÜNE GELEN ÜNİVERSİTE OKUMAMALI ESKİSİ GİBİ OLMALI. ESKİDEN ZEKİ ÇOCUKLAR OKUYORDU. SON 20 YILDA KAÇ KİŞİ ÜFÜRÜKTEN PROF ÜNVANI ALMIŞ Bİ BAKIN. TV lerde önünde Prof yazan o ahkam kesenler var ya hepsinin tezi kopyala yapıştır. Yandaşa kadro için sürekli değişiklik yaptılar.. Memleketin kaynakçıya, boyacıya ,inşatçıya terziye de ihtiyacı var. sON DÖNEMDE KAÇ EĞİTİMİ DÜŞÜK İNSAN İŞKURDAN İŞE ALNDI
ali
31 Ekim 2024 Perşembe 11:27Yorumlardan okuduğunu anlamayan bir güruh olduğunu görebilirsiniz. Üniversiteler biraz da bunu düzeltebilmek için var.
Haksızmıyım
30 Ekim 2024 Çarşamba 19:16Eğer bizim üniversiteler Çıkışta ise Kesin Oxford Gibi üniversiteler iniştedir.
Ece
30 Ekim 2024 Çarşamba 19:15Kime Göre, Neye Göre,Neyi Baz Alarak...?
Hakan
30 Ekim 2024 Çarşamba 19:14Bizde İnandık....
Kapatin universitelerin yarisinı
30 Ekim 2024 Çarşamba 18:38Kardesim milyonlarca diplomali işsiz var,bir işe de yaramıyorlar.Kapatin tüm universitelerin yarrısını fuzuli israf,mille servet kaybi,zaman israfı.
Vatandaş Rıza
30 Ekim 2024 Çarşamba 15:16Ben tüm üniversitelerin performans ve yükselişlerini mezun ettikleri ogrecilerin nerelere yerleştiğine, ne iş yaptıklarına bakarım.. Bir ODTÜ'den, bir İzmir yüksek teknoloji enstitüsünden, bir Gebze teknik üniversitesinden, bir İstanbul teknik üniversitesinden mezunların hiç boş kalmadigina bakarım.. İnşaallah SDÜ ve isubü de bu üniversitelerin mezunları gibi, heryere yerleşirler.. Dileğimiz bu..