28 Ekim 2024 Pazartesi

İkinci el telefon satışlarında artış yaşanıyor

İkinci el telefon satışlarında artış yaşanıyor

Isparta

Isparta Belediye İşhanı’nda 6 yıldır telefon tamiri ve satışı yapan Hasan Erdoğan, ikinci el telefon satışlarında artış yaşandığını söyledi. Sıfır telefonlardan alınan verginin fazla olmasından dolayı fiyatının yükseldiğini belirten Erdoğan, vatandaşın ikinci el ürüne yöneldiğini söyledi.

Belediye İşhanı’ndaki esnafın yüksek fiyatlardan dolayı telefon satmakta zorlandığını belirten Erdoğan, açıklamasında; “Belediye İşhanı’nda 6 yıldır telefon tamiri ve satışı yapıyorum. Son zamanlarda ikinci el telefon satışlarında artış yaşanıyor. Sıfır telefonların fiyatlarındaki artış, vatandaşı ikinci el ürün almaya yönlendiriyor. Piyasadaki fiyat artışları direkt telefonları da etkiliyor. Elektronik aletlerdeki vergiler ise çok yüksek. Bugün yurt dışı menşeili bir telefon almak isteyen vatandaş, bir telefon parası da vergiye ödemiş oluyor. Yani bir telefon kendine, bir telefon devlete alınmış oluyor. İşhanı’ndaki bütün telefon satışı yapan arkadaşlar sıkıntı çekiyor. Sıfır telefon satmak artık çok zor. Vatandaş ya ikinci el alıyor ya da büyük firmaların taksitle sattığı telefonu alıp aylık ödemesini yapıyor. Artık zincir marketlerde bile telefon satılıyor. Herkes kendi işi ile ilgili ürün satsa esnaf olarak biraz rahatlarız” şeklinde konuştu. 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

iphone kullanıcısı

25 Eylül 2023 Pazartesi 11:40

herkes kendi işini yapmıyorken bu kadar farklı fiyattan satıyorsunuz , ürünün internet satış fiyatı ile (yetkili mağaza) aranızda fazladan en az 1500 fark var , bi de sadece siz satış yapsanız fazladan 5000 tl alacaksınız sanırım, telefoncuya telefon satıp ondan telefon alma devrini kendi elinizle kapattınız , herkes neresi işine gelirse oradan alıyor artık

Sıfırcı

25 Eylül 2023 Pazartesi 08:50

Bu ülkede 2..el sıfırdan pahalı.

tatil 6s

25 Eylül 2023 Pazartesi 04:03

kahveci nickli arkadaş dünün çaycısı bile telefoncu olduğu dediğin adam esnaflıktan geliyor. hasedini, fesatını kenara bırak kendi kişisel gelişiminle ilgilen deli olursun böyle ammmmaan ha dikkat.

Kahveci

24 Eylül 2023 Pazar 18:25

Dünün çaycısı bile telefoncu oldu

Erdem Aktan

24 Eylül 2023 Pazar 17:21

İkinci el yükselmedi sanki dayıoğlu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR