27 Temmuz 2024 Cumartesi

EVDE SAĞLIK HİZMETİNE YOĞUN İLGİ

Isparta Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmeti kapsamında 2014 yılının ilk 3 ayında 133 yeni hastayı kayıtlarına dahil etti. Aktif olarak hizmet verilen hasta sayısı 713’e ulaştı. Yine bu 3 aylık dönemde gerçekleştirilen ziyaret sayısı 838 olarak kayıtlara geçti.

Isparta

Hastaneye gidemeyen hastaların evde sağlık ve bakım hizmetlerinin yanı sıra  muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması,  hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık ve bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesini öngören başarılı çalışmalara imza atan Isparta Devlet Hastanesi bu alandaki hizmetine her geçen gün hasta sayını yükseltmeye devam ediyor. Hastanenin 2014 yılının ilk 3 ayında yaptığı çalışmaları bomba32’ye değerlendiren Hastane yönetici Opr. Dr. Mustafa Çelik, tüm gayretlerin daha iyi hizmet olduğunu şu sözlerle ifade etti.“ Evde Sağlık Hizmetlerindeki amaç evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesidir. Bu kapsamda Evde sağlık hizmetleri biriminin görevi hastalığın teşhisini koymak olmayıp daha önce ilgili dal uzman tabiplerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde ve kişinin bulunduğu ev ortamında; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması,  hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık ve bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesini kapsamaktadır.

3 AYDA 838 HASTANIN AYAĞINA GİDİLDİ

Takipte olup hastane desteği gerektiren hastalar araçlarımızla evlerinden alınıp, hastanemizde muayene ve gerekli müdahaleleri yapıldıktan sonra yine araçlarımızla evlerine bırakılmaktadır. Isparta Devlet Hastanesinde Evde Sağlık Birimi 02.09.2010 tarihinde aktif olarak çalışmaya başlamıştır. Bir doktor, 6 sağlık personeli, 1 şoför, 1 sekreter ve 2 araç ile kesintisiz hizmet vermektedir. 2010 yılından 2013 yılı sonuna kadar hizmet verilen hasta sayısı 1340’a ulaşmıştır. 2013 yılında 457 yeni hastaya hizmet vermiş, aktif takip edilen 680 hastaya 3118 ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 2014 yılının ilk 3 ayında 133 yeni hasta kayıtlarımıza alınarak aktif olarak hizmet verilen hasta sayısı 713’e ulaşmıştır. Yine bu 3 aylık dönemde gerçekleştirilen ziyaret sayısı 838 olarak gerçekleştirilmiştir.  Ekibimiz her türlü yaşam koşullarındaki hastalara ulaşmakta, onlara yardımcı olabilmek için fedakarca çalışmaktadır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

taşeron

11 Nisan 2014 Cuma 22:00

bol bol reklam işi gücü şirket elamanıyla uğraşmak olan ve kabadayılık yapan bir idare maaşını yatıramadığı işciyi aşalıyan hakkını arayanı oraya buraya göndermekle tehtit eden idare işcinin maaşı alın teri kurumadan verin elektrik doğal gaz kredi kartı faize kaldıktan sonra veriyorsunuz söyledikmide başka yerde çalış diyor sanki babasının yeri

bir personel

11 Nisan 2014 Cuma 18:53

siz yaptıklarınızla övüne durun taşeronun hakkını vermiyorsunuz hadi onu geçtik maaşı zamanında yatırın ne hikmetse işçinin maaşı yatacağı zaman hastanede para olmaz döner yatacağı zaman para gelir işçi beklesin sorun değil 864 tl sini alın teri akıtarak alıyor havadan döner adı altında para almıyor

+32

11 Nisan 2014 Cuma 08:12

hiç de öyle değil ayda ancak geliyorlar atıp sıkmasınlar şöyle yapıyoz böyle yapız diye

yerinde sağlık

10 Nisan 2014 Perşembe 20:03

Sağlıktaki paralel yapı ne zaman temizlenecek???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR