Haber/Ali ÇEVİKBAŞ- Isparta’da düzenlenen Uluslararası Gül Festivali’nde kurulan stantlarda, geleneksel ebru sanatı yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılıyor.
Burcu Güneşçelik (43), gelecekte yer alması istenen ebru sanatının çocuklar tarafından ilgi gördüğünü söyledi. Güneşçelik, açıklamasında; ‘’Çok keyifli bir sanat, insanı gerçekten alıp götürüyor. Çok meşakkatli ve sürprizlerle dolu bir sanat. Teknede görünenin kişiye ne gibi bir çıktısı olacağı bilinmiyor. Ayrıca çalışmak kolay değil birçok handikap var hava ve su gibi. Eldeki kimyasallardan boyanın kıvamına kadar kişiyi etkileyen birçok faktör var. Karşıdan görüldüğünde fırçayı attık ve ebru sanatı yaptık gibi görünüyor fakat öyle bir şey değil. Bu sanat ile ilgilenildiğinde daha detaylı olduğu görülüyor. Çünkü bir teknede sanat olarak çıkacak ürün hem sizin yeteneğinize hem de kadere bağlı diyebilirim. O anda çıkacak olan eser tüm şartlar uygunsa güzel çıkabilir. Bazen hiç eser çıkarmadan bile tekne kaldırabilirsiniz. Fakat fazlasıyla keyiflidir. Burada da hem gençlerimize hem çocuklarımıza bizim geleneksel sanatlarımızı tanıtmak. Sevdirmek benim en büyük misyonumdur. Çocuklarımıza tanıtıp geleceğe taşısınlar istiyorum. Herkese hitap eden bir sanattır. Çocuklardan da yetişkinlerden de özellikle bu tarz etkinliklerde talep daha çok oluyor. Özellikle çocuklar çok seviyorlar geri dönüşler çok güzel oluyor. O renkleri seviyorlar, fırça ve suyla haşır-neşir olmayı seviyorlar. Zaten ebru sanatı psikolojik olarak insanları hem suyun barınması sebebiyle hem de renklerin akışı sebebiyle insanı rahatlatma özelliğine sahiptir’’ dedi.
Arkadaş
02 Haziran 2025 Pazartesi 16:27Burcu hanım çalışkanlığı ve azmi ile gerçekten gençlere örnek gösterilecek başarılı bir sanatkar. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Mihrimah Derin Çelik
02 Haziran 2025 Pazartesi 16:08Gerçekten harika ve azimli bir kadın