Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen 'okul ve ders saati uygulaması' konulu genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi. Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.
İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.
Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi dolayısıyla 'kış saati' şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.
Öte yandan genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.
Veli
19 Ekim 2024 Cumartesi 23:40Mesai saatleri de 09.00 da başlayıp öğle arası yarım saat olsa çok iyi olacak
Ali
19 Ekim 2024 Cumartesi 23:39Mesai saatleride okul saatlerine uygun olursa çalışanlar da çocukları ile uyumlu saatte giderler
Ali
19 Ekim 2024 Cumartesi 23:39Mesai saatleride okul saatlerine uygun olursa çalışanlar da çocukları ile uyumlu saatte giderler
kenan
19 Ekim 2024 Cumartesi 22:23saatleri geri ilei almama ısrarı nedir? hiç bir işi beceremiyor hükümet
ne aceleniz var
19 Ekim 2024 Cumartesi 07:3610 da başlasın okul ne bu aceleniz , çocukları da uykusunu almadan okula gönderiyosunuz kaç senelik mesele , koştur koştur gidip koştur koştur geldiniz yetmiyo bide ek etüd dersane akedemi bilmem ne , , ahrette yakanıza yapışcak öz evladınız , deli gibi koşturtdun al sonuç diye , ,
Servis Lobisi
18 Ekim 2024 Cuma 23:02Bizde saatleri servisçiler belirliyor... Bize ne la servisçinin 2 servis atmasından ?
Aaa
18 Ekim 2024 Cuma 22:07Ya siz önce kış saati uygulamasını devreye tekrar sokun ülkede , karanlıkta onca insan yollara düşüyor , çoluk çocuk karanlıkta okuluna yürüyor , , tüm ülke elektrik harcıyor o ayrı bir israf
Flour Hasan
18 Ekim 2024 Cuma 20:31Sırf saat uygulaması yanlışını kabul etmemek için yapılmış kıvırma hareketi
Vatan d aş
18 Ekim 2024 Cuma 20:04Ne dediklerini ne zaman yaptiklarini kendileride bilmiyor. Böyle idarecileri dünya mumla arar bizde elini atsan her köşe basini kaplamislar. Allah sonumuzu hayır ede..