27 Temmuz 2024 Cumartesi

Demirel"in Memleketi Köy Oluyor

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile nüfusu 2 binin altındaki belde belediyeleri kapanırken, Isparta'da 30 belde belediyesi, kapısına kilit vuracak

Isparta
. Kapatılan belde belediyeleri arasında 1955 yılında Demokrat Parti döneminde belde olan Türkiye’nin dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy'de bulunuyor. 

Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesinin 2011 nüfus sayımına göre nüfusu bin 120. Adı Demirel ile özdeşleşen ve demokrasi beldesi olarak tanımlanan İslamköy’de halk belediyenin kapatılmasını istemiyor.



BELDENİN AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR

AK Partili belediye tarafından idare edilen İslamköy’ün Belediye Başkanı Zekeriya Şataf da, beldelerinin köy haline gelecek olmasından ötürü üzüntü duyduklarını söyledi. 57 yıldır İslamköy’ün belediyelik olduğunu kaydeden Şataf, şöyle konuştu: “Burada 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel yetişmiştir. Kendisi 40 yıl boyunca bu memlekete hizmet etmiştir. Bu bakımdan bu beldenin ayrı bir önemi vardır. İslamköy'ün nüfusu bin 120. Yeni çıkacak yasayla belediye kapatılacak. Artık köy haline geleceğinden bundan böyle 57 yıldır alacağı hizmeti istenilen ölçüde alamayacaktır. Bu nedenle kapatılmaması taraftarıyım. Köy olduğumuz takdirde bazı sıkıntıların olacağı kanaatindeyim.” 



MÜZE YIL SONUNA AÇILACAK

Beldenin nüfus kaybını göçe bağlayan Şataf, halkın Isparta merkez ve başka illerde çalışma imkanı bulması ve kamu çalışanı olmaları nedeniyle İslamköy’de nüfusun azaldığını söyledi. İslamköy’de Süleyman Demirel adına yaptırılan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin bu yıl sonunda açılacağını kaydeden Şataf, beldenin köy haline gelmesinin beklenen ziyaretçi akınını etkilemeyeceğini ifade etti. Şataf, burasının Cumhurbaşkanının memleketi. olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanımız geçenlerde geldi. Bu yıl içinde buranın açılacağını söyledi. İslamköy için ayrı bir önem arzediyor bu müze. Ziyaretçiler akın akın gelecektir. Bunun da belde için ayrı bir avantaj olduğunu düşünüyoruz” 

Belde halkı da, İslamköy’ün köy olmasını istemiyor. Köy olmaları halinde yeterli hizmet alamayacaklarını söyleyen vatandaşlar, belediyenin kapatılmasını istemediğini bildirdi.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR