16 Nisan 2024 Salı

Başarılı Doktor Hakan Kaya Milletvekili Aday Adayı oldu

Başarılı Doktor Hakan Kaya Milletvekili Aday Adayı oldu

Isparta

Isparta’nın başarılı doktorlarından Prof. Dr. Hakan Kaya, AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. AK Parti Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hakan Kaya, 17 Mart Cuma günü saat 15:00'da Süleyman Demirel Kongre Sergi Sarayında Aday Aday Adaylığını açıklayacak.

Prof. Dr. Hakan Kaya Kimdir?

Kişisel bilgi ve Eğitim 1965 Isparta doğumlu, evli ve dört çocuk babasıdır.1988 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirmiş, 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitimini tamamlayıp, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanlığını almıştır. Dönemler halinde Almanyanın önemli üniversitelerinde eğitim almış; Heine Üniversitesi Tıp Fakültesi, Friedrich-Alexander Üniversitesi Tıp Fakültesi, Lübeck Üniversitesi Tıp Fakültesi. İyi derecede ingilizce ve almanca bilmektedir.

Çalışma hayatı 1993 yılında Kars, Sarıkamış devlet hastanesinde başhekim ve

sağlık grup başkanı olarak başlayan çalışma hayatı; 1994 yılında Isparta doğum ve çocuk bakımevi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1994-2010 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı kurucu öğretim üyesi olarak görev yapmış ve ilgili bölümü kurmuştur. 2010 yılından günümüze sahibi olduğu, Özel Isparta Hastanesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Başarı öyküleri; 16 yıl üniversite öğretim üyeliği boyunca uluslararası ve ulusal bilimsel dergilerde ve kongrelerde bir çok makalesi ve bildirisi yayımlamıştır. Türkiye’de yumurtalık kanseri ve periton karsinomatozu olgularında intraperitoneal sürekli hipertermik kemoterapinin ilk uygulayıcısı olmuştur. 2006 yılında Özel Isparta Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ni açmıştır. Tekrarlayan tüp bebek yetmezliğinde etkili bir yöntem olan ZİFT (Zigot İntra Fallop Transferi) tedavi yönteminin ülkemizdeki tek uygulayıcısıdır.

Isparta ilinde, 43 yıldır yaşamakta olup, 30 yılı hekim olarak geçen bu süre zarfında akademik olarak ülkemiz için çok başarılı uzman hekimler yetiştirmiş, 25 binden fazla ameliyat, 15 bine yakın çocuğumuzun doğumunu başarı ile gerçekleştirmiştir. Ellerinde doğan evlatlarımız şimdi 29 yaşındaki yeni nesil jenerasyon olmakla beraber yeni kuşak bebeklerin yaşamlarını halen sevgi, sabır ve başarı düstürü içinde hayat ile buluşturmaktadır. Yurtdışından ve ülkemiz içerisinden gelen hastalarının yanı sıra, Isparta ve Burdur illeri başta olmak üzere, Akdeniz bölgesinde pek çok il, ilçe ve mahallelerinden hemen hemen her ailenin muayene, tedavi, ameliyat, çocuk sahibi olma ve bebek doğumlarında yanlarında olmuş, büyük bir kitleye ulaşmış, onların aile bireylerinden biri olmuştur. Başarı ve azami gayret ile çalışmalarına devam etmektedir.

Görev ve Öngörüsü; Ülkemizin tarihten bugüne değin geldiği nokta önemli bir dönemeç ve yüksek başarıdır. Odaklanılan hedeflere iyi ekipler ile ulaşılabilineceğine inanmaktadır. Bilgi, deneyim ve tecrübesi ile bu yolda verilecek her türlü göreve hazırdır.

Telefon: 0 532 461 21 23

 

 

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR