İpek ve Petek Akyüz kardeşler, vefat eden anne ve babalarının anısına Gelendost Yenice Köyü İlkokuluna tam donanımlı bir bilgisayar laboratuvarı yaptırdılar.
Yakın zamanda hayatlarını kaybeden Naciye ve Mehmet Nuri Akyüz anısına yaptırılan ‘’Mehmet Nuri Akyüz Bilgisayar Laboratuvarı’’nın açılışı yarın (Cuma günü) saat 11.30’da gerçekleştirilecek.
500 bin liraya malolan bilgisayar laboratuvarının açılışına il ve ilçe protokolÜ ile çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.
Eğitime desteklerinin bundan sonra da süreceğini belirten Akyüz kardeşler, gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlamak ve örnek olması amacıyla bu laboratuvarı hayata geçirdiklerini kaydettiler.
Yarın yapılacak açılıştan sonra; öğrenci, köy halkı ve davetlilere mevlid yemeği ikram edilecek.
MEHMET NURİ AKYÜZ KİMDİR?
Mehmet Nuri Akyüz (1943-2023), Gelendost Yenice Köyü’nde dünyaya geldi. Beş yaşında babasını kaybetti. Annesinin fedakarlıklarıyla, zorluklar içinde okudu. İlkokulu Yenice Köyü’nde, ortaokul ve liseyi Isparta’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 52 yıl boyunca Ankara’da avukatlık yaparak adalete hizmet etti.
Eşi Naciye Akyüz (1946-2023), ilk ve orta öğreniminin ardından liseyi Isparta’da tamamladı. Ankara Üniversitesi, Dil, Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden mezun oldu. Edebiyat öğretmeni olarak yıllarca eğitime hizmet etti.
Gariban Isparta'lı
17 Ekim 2024 Perşembe 14:37Hayr'lı olsun. Hayır sever aile gerekeni yapmış. Ben o okulun ilgili ders öğretmeni olsam emeği geçen ailenin vefat edenlerine rahmet yaşayanlarına sağlık için Fatiha Suresi okutmayı ihmal etmem
Gülüşan Akyüz ÇELİK .
17 Ekim 2024 Perşembe 13:02Eğitim,sadece yaşarken olmuyor ,sevgili evlatlarının girişiminde her daim bu ve bunun gibi çalışmalarla katkıda bulunan SEVGILI AMCAMIZ Adına yapılan guzel calısmalar için; sevgili İpek ve Peteği kutlarım.Ruhunuz SAD ,MEKANINIZ CENNET OLSUN.