28 Mart 2024 Perşembe

TMSF'DEN TİCARET KÜLTÜR MERKEZİ AÇIKLAMASI

TMSF'DEN TİCARET KÜLTÜR MERKEZİ AÇIKLAMASI

Isparta

Kurumumuz ve Isparta Belediyesi arasında, protokol aşamasında olan ISPARTA TİCARET KÜLTÜR MERKEZİ (ITKM) hakkında, son günlerde kamuoyunu meşgul eden bazı yalan ve iftira nitelikli bilgi paylaşımları nedeniyle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına işbu basın açıklamasını yapma zorunluluğu doğmuştur.

Bilindiği üzere,Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.  ile Isparta Belediyesi arasında daha önce imzalanmış sözleşme kapsamında, şirketin yüklenici sıfatı ile yapımını üstlendiği ITKM inşaatı 22 yıldır bitirilememiştir. Natamam vaziyette bulunan ve milli servet niteliğindeki bu yatırım, Isparta’ya ticari ve sosyokültürel katkılar sağlayacak yerde aksine yıllarca Isparta’nın merkezinde, kangrene dönüşen bir sorun haline gelmiştir. Kurumumuzun,  Yüklenici Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. dekayyım olarak görevlendirilmesinin hemen akabinde projenin tamamlanması için zaman kaybetmeden çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda, otopark kısmı bitirilerek hizmete alınmış, natamam vaziyetteki Pazar Camii 15 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak Isparta Belediyesine teslim edilmiş ve ibadete açılmıştır.

Belediye ile imzalanacak yeni protokole göre yukarıda belirtilen alanların dışında,dükkanlar, spor ve sosyal aktivite alanları, çok amaçlı salon ve kültür merkezi de Belediyeye kalacaktır. Böylece Isparta’nın sosyal, kültürel ve ticari hayatına ve yaklaşık 2.000 kişinin istihdamına katkı sağlanacaktır.

Son günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden “bağımsız bölümlerin Şirkete devrinin “Fetö kaçaklarına hizmet olduğu vb” gibi yalan ve iftira nitelikli haberlerin gerçekle yakından/uzaktan hiçbir ilgisi yoktur.  Böyle bir anlayışın ne hukuki ne idari açıdan düşüncesi dahi söz konusu olamaz. Protokolün tüm içeriği, uzun yıllardır kangren halinde gelmiş ITKM’nin, Belediye ve Kurumumuz işbirliği ile tamamlanarak hizmete açılmasına yöneliktir.

Bazı bankalar, finans ve kamu kuruluşlarına borçlu bulunan Şirket, Müflis durumdaki ve tasfiyesi Kurumumuzca yürütülen Bank Asya AŞ.’nin de en büyük borçlusu konumundadır. Kurumumuzun anılan Şirkete kayyım olarak atanmasından önce doğmuş olan yüksek montanlı borç yükü karşısında, şirkete ait bağımsız bölümler teminat gösterilerek finansman sağlanacak ve inşaat sürecine başlanacaktır. Anlaşılacağı üzere bir kısım bağımsız bölümlerin Şirkete devrinde amaçlanan; şirket ortaklarını kayırmak, kollamak değil, tam aksine gereken finansmanın sağlanarak ITKM inşaatının bitirilmesidir.

Kurumumuz ITKM projesini ve ayrıca %75 dükkan doluluk oranının Fonun kayyımlık döneminde %96’ ya ulaştığı MarkAntalya Alışveriş Merkezini, diğer şirketlerde olduğu gibi azami gayretle en iyi şekilde yönetmeyedevam etmektedir.

Kamunun hak ve menfaatleri gözetilerek imzalanacak olan bu yeni protokol ile de yukarıda belirtildiği şekilde gerekli finansal destek sağlanarak ITKM inşaatı bitirilecek, Isparta’nın kangrene dönüşen bu sorunu çözülerek, Isparta’ya ve milli ekonomiye ticari ve istihdam alanında katkı sağlanmış olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mikser

06 Aralık 2019 Cuma 14:20

ismail çelik ihaleye sen neden girip almadın ne zaman bir ıtkm haberi çıksa altta yorum yazıyorsun

VATANDAŞIN BİRİ

06 Aralık 2019 Cuma 02:17

erken emekli olamazsın 2000 lira asgaride alamazsın para yok çünkim ama buraya fetöcü müteahhiylere dilmizin dönmediği rakamlarla ödemeler ne işe yarayacak burası bi otoparkı bide camisi açılmış güya iyi yatın gatın namazkılın yazıklar olsun çar çur edilen paralara...

Mahmut

05 Aralık 2019 Perşembe 21:50

İTKM yikilsin yerine kent parki yapilsin. Bu yer avm olarak hizemete acilsa orada trafik kaostan gecilmez otopark yetmez araclarin yarisi lpgli her yer kilit olur. Yikilsin park yapilsin nefes alalim biraz yetti binalarinizdan betonlarinizdan

Hacı ayvaz

05 Aralık 2019 Perşembe 19:51

Ölme merkebim ölme yaz gelince yonca vereyim. Isparta'ya çok yazık. Geçiktirenleri yüce divane göndermek lazım

İsmail Çelik

05 Aralık 2019 Perşembe 19:21

Şuna da açıklık getirin de anlayalım:Bu inşaatta GERÇEKTE BELEDİYE’NİN PAYI %7.9 MU DEĞİL Mİ. Ortak kullanım alanlarını ve sosyal aktivite alanlarını PAYLAŞIMA DAHİL ETMEDEN. Ayrıca bu şekildeki peşkeşi AKPARTİ’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇEKMEMİŞ MİYDİ

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR