29 Mayıs 2024 Çarşamba

Ak PARTİ Sosyal Politikalar Başkanlığı'ndan Kan Bağışı

Ak PARTİ Sosyal Politikalar Başkanlığı'ndan Kan Bağışı

Isparta

Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı'nın başlatmış olduğu kan bağışı kampanyası kapsamında Ak Parti Isparta Teşkilatı kan bağışında bulundu.

Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Kan, yapay olarak üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı diğer sağlıklı insanlardır. Bu sebeple kan bağışı hayati önem taşımaktadır. Ayrıca kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kan vermek sadece ihtiyacı olana fayda sağlamakla kalmaz aynı zamanda kan veren kişiye de sayısız faydaları vardır.

Bağışlanan kan sadece tek bir hastaya fayda sağlamakla kalmayıp aynı zamanda ayrıştırılarak birden fazla hastaya fayda sağlamaktadır. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmak ile eş değerdir.

Kan bağışı ile hastalıkların sonucunda oluşabilecek kan ihtiyacını giderilmesi, kaza sonrası kan kayıpları, anemi, kanser hastaları ve talasemi hastaları gibi düzenli kan transfüzyonu alan kişilere ve hemofili hastaları gibi pıhtılaşma faktörüne ihtiyaç duyan hastaları ihtiyacı olan kanı temin etmiş oluyoruz.

Bu bağlamda sürekli ihtiyaç olan kan bağışı toplumsal bir sorumluluktur. Ülke kan ihtiyacının karşılanabilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi düzenli kan bağışı ile mümkün olmaktadır.

“Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaç” prensibi ile kan bağışının kesintisiz devam etmesi amacıyla Ak Parti Sosyal Politikalar başkanlığı olarak Kızılay Başkanlığı ile işbirliği halinde, toplumumuzda kan bağışının önemini vurgulamak, farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızın kan bağışına teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Ak Parti Genel Merkezi ve 81 ilimizde ki Teşkilatlarımızla birlikte eş zamanlı olarak kan bağışı kampanyası başlatılmıştır.

Bu vesileyle kan bağışı kampanyamıza destek veren tüm vatandaşlarımıza, parti teşkilatlarımıza ve Kızılay çalışan ve yetkililerine teşekkür ederiz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

duyarlı vatandaş

17 Mayıs 2024 Cuma 11:25

ne yapsalar boş, kızılay boş çünkü

Kan verirken çek kanka

16 Mayıs 2024 Perşembe 10:13

Kanımızı sömürenler kan bağışlamış, memleketin haline bak

vx

16 Mayıs 2024 Perşembe 09:37

mülteciler ne zaman gidecek onu söyleyin bırakın show u

Ahmet

15 Mayıs 2024 Çarşamba 23:58

Kızılay bu millet için çok kıymetlidir ama bu iktidar döneminde çok itibar kaybetti çok.

Kurt

15 Mayıs 2024 Çarşamba 21:06

O iş bitti, çadır satanlara kan yok vermiyorum.

Ahmet 32

15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:53

Show

Lazım degil

15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:45

Fark etmez kesin birisine lazım dır o yüzden veriyorlardı burda da bağış diyolar

Melike

15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:33

Kanımızı kuruttunuz

uyuyan güzel

15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:03

bende diyorum neden tum turkiye kirmizi yandi da isparta ak parti kaldı merak ediyordum bu yuzdenmis megersem ki

Vatan d aş

15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:53

Kızılay'ın bu hale dusmesininilletin güvenin kalmamasinon sebebi bu akcilar degilmi. Tabi tepedekiler basta. Ak kararinca kıyameti bekle....

aaaa

15 Mayıs 2024 Çarşamba 17:36

Allah sizin kanınıza muhtaç etmesin kimseyi

milliyetci

15 Mayıs 2024 Çarşamba 17:01

kızılaya güven kalmadıki neyin derdindesinizyaa böyle göz boyamakla olmuyo dürst olun biraz ,yukardan emir gelmese bunlar kıllarını kıbırdatmaz geçsinler o ayakları işte türkiyenin hali bu ...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR