29 Mart 2024 Cuma

MERMER SEKTÖRÜNDE ISPARTA, BURDUR'U GEÇTİ

MERMER SEKTÖRÜNDE ISPARTA, BURDUR'U GEÇTİ

Isparta

Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, mermer ocakları bakımından Isparta’nın Burdur’u geçtiğini belirterek; “Özellikle Eğirdir ve Sütçüler bölgesinde önemli mermer kaynakları işleniyor” dedi.

 Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, dün akşam BLT Türk Televizyonunda yayınlanan, Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gerçek Gündem’ programının konuğu oldu ve programda odasının yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

KEYİK; “ÜYELERİMİZE YÖNELİK İNGİLİZCE KURSU AÇTIK”

Açıklamalarında ekonomik gelişmeleri anlatan Başkan Keyik; “Biz Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yönelik önemli çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Örneğin, üyelerimize yönelik İngilizce kursu düzenledik. Üyelerimiz, yurt dışı gezilerinde en azından her zaman kullanabildikleri kelimeleri öğrenerek işlerini kolaylaştırsınlar diye böyle bir kurs açtık ve son derece de yararlı olduğunu düşünüyorum.

“ISPARTA – BURDUR BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”

Bilindiği gibi, Isparta ile Burdur birbirine çok yakın iller. Dolayısıyla, iki Batı Akdeniz şehri başta ekonomik olmak üzere bir çok konuda işbirliği yapabilir. Bu da iki şehrin kalkınmasını daha da hızlandıracağını düşünüyorum” dedi.

“MERMER SEKTÖRÜMÜZ CORONAVİRÜS OLAYINDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ”

Mermer sektörünün Çin’deki Coronavirüs olayından olumsuz etkilendiğini vurgulayan Başkan Keyik; “Bilindiği gibi, mermer sektörü en büyük ihracatını Çin’e yapıyor. Ancak, son zamanlarda bu ülkede meydana gelen Coronavirüs tehlikesi nedeniyle sektör de zarar gördü ve olumsuz etkilendi. İnşaallah, bunu en az zararla atlatırız diye düşünüyorum.

“MERMERDE ISPARTA BURDUR’U GEÇTİ”

Mermer sektöründe biz Burdur olarak önemli bir potansiyele sahibiz. Özellikle Bucak ilçemizde bu konuda üretim ciddi safhalara ulaştı. Fakat, mermer üretiminde özellikle mermer ocakları bakımından Isparta bizi geçti. Özellikle Eğirdir ve Sütçüler bölgesindeki mermer yatakları ve buralarda açılan mermer ocakları ile Isparta’da üretim önemli ölçüde artmış durumda” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

18 Şubat 2020 Salı 01:58

doğanın anasını bellediler övünüyorlar kestiğniz agaçların bedduası sel olarak dönecek egridir sütçüler en ormanlık yerlerdi cigerlerimizdi yeterki zengin olun siz doğa kimin umrundaki hayrettin karaca ormanlara üzüle üzüle öldü adamcagız NASIL HÜKÜMETTİRKİ DERDİNİZ NE BU VATANIN AGACIYLA ZATEN YANGINLARDA DURDUK YERDE ÇIKMIYOR NASIL KIYDINIZ SÜTÇÜLERE

Dallamaların ziya

15 Şubat 2020 Cumartesi 10:53

Doğanın anası bellenmiş,dağlar traşlanmış,kel bırakılmış bunlar övünüyor.Beyin bedava

Sütçü

15 Şubat 2020 Cumartesi 10:08

Haydar bey, Ahmet ustayı, esefle kınıyorum. Sizin gibi zihniyet bu ülkeye zarar veriyor. Hangi Mermerci kanunlara, kurallara uyuyor, hangisi görevini yapıyor 100 metre ruhsat alıyor 200 metre maden çıkarıyor. Haram olsun.

Ali dayı

15 Şubat 2020 Cumartesi 01:17

Ekmek buldun ye , dayak buldun kaç. (Türk atasözü) ;)

Doğa Aşığı

15 Şubat 2020 Cumartesi 00:22

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.(Kızılderili Atasözü)

haylaz

14 Şubat 2020 Cuma 23:11

iyi bir şeymi konyadan ıspartaya gelirken eğirdire yaklaştıgında dağların halini görüyorsun yalvaçın tek içme suyu kaynagının yakınlarına kadar mermer ocagına izin verilmişkazın bakalım doğayı yok edin para hırsınız nereye kadar sürecek kaç kişinin ahını alacaksınızburdurda ise yeşilovadan burdura gelen yolda tüm dağlar yeşillik yok hepsi kazılmış

Sadece İnsan

14 Şubat 2020 Cuma 22:41

Yabancılar teknoloji satıyor bizim millette doğayı satıyor. Zekaya bak hizaya gel. Para hırsı o kadar gözlerini kör etmiş ki kendi kuyularını kendileri kazıyor farkında değiller yazıklar olsun. Cehalet cehalet...

Uyan TÜRK

14 Şubat 2020 Cuma 21:10

Bir yerde kar ilk önce yükseklere yağar, Dağlar birer su deposudur. Mermerden gelecek para gelmez olsun. Bu işin başında kimler varsa, bende hakkımı helal etmiyorum. Bu memleketi kanla kazandık ama sizler gemilere doldurup satıyorsunuz hemde kime? Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi günden güne yok eden yer cücelerine. Haram olsun Türkün kanı sizlere. Memleketin ırzına geçtiniz......

Ahmet ustaya cevap

14 Şubat 2020 Cuma 21:04

Çinde o kadar kaliteli tas mermer cikacak dag var ki ama asla bir cekic dahi vurmuyorlar. Almanya ormanlarina agaclarina asla dokunmuyor hep disaridan aliyorlar. Mermerleri bizim ulkemizden cikariyorlar, bizde sadece mutfak tezgahi mermer fakat ithalatini yapan ulkelerde evlerin binalarin dis cephesi bile mermer. Yani kendi ulkelerinden cikartmak yerine bizim dogamizi parayla satin aliyorlar

Vilayetli

14 Şubat 2020 Cuma 20:26

Bizim memleketimizin dağlarını bitirdiniz küresel ısınma başladı taş yığınından başka birşey yok dağlarda görünüşü bozdunuz Çin e ihracaat edeceğinize kendimiz işleyelim de ülkelere biz satalım 1 liraya veriyorsunuz 5 liraya geri alıyoruz ülkeler kendi memleketinin insanına fayda sağlar bizim ülke milletine kazık atacak yer arıyor insaf diyorum ve Çin gibi katliam yapan bir ülkeyle de ihracaat ve ithalat olmaz inşallah Dağlarımızın doğallığını bozdunuz. 3 kuruş

VATANDAŞ

14 Şubat 2020 Cuma 20:14

Doganin mahvedilisinden memnun olanlar sadece gözünü para bürümüş çakallardir.Yazik ne hale getirdiniz her yeri.Yazilikanyon kovada gölü arasi ne hallerde her yeri talan edilmis güzelim dağların.Paraniz batsin!!!

Memet

14 Şubat 2020 Cuma 19:22

Mermer çıkmasın diyen yok. Yerleşim yerlerinden uzak olsun. Doğayı talan etmesin. Köyün dibine ocak açılmasın Birtane milletvekilinin parti il başkanı belediye başkanının köyünün dibinde ocak varmı. Araştırın neden açmaya tıpası yemezler. Yazıklar olsun cumhurbaşkanına yazalım herkes cimere yazsın

Tarafsız

14 Şubat 2020 Cuma 18:22

Fakir olnaya razıyım. Yeter ki bu doğa katilleri olmasın. geleceğimizi çalan bu mermercilere hakkımı helal etmiyorum çoluğundan çocuğundan çıkar inşallah.

Ahmet Usta

14 Şubat 2020 Cuma 17:17

Maden çalışması biten ve azımsanmayacak miktarda tekrar ağaçlandırılan alanlar da var. Fakat fidanlar daha üç yıllık ve bir karış boyunda olduğundan buralar uzaktan bilinmiyor. Buraları da görmek gerek. Ayrıca yazın sıcağın alnında, kışın dağların yüksek yerlerinde, karda, çamurda ve ayazda ekmeğini taştan çıkartan emekçileri de görmek gerek. Birde bu çevreci geçinenlerin evlerindeki mermer tezgahları, döşemeleri, ağaçtan yapılmış dolapları, mobilyaları görmek gerek.

Haydar bey

14 Şubat 2020 Cuma 15:57

Ben madencinin sanayicinin yerinde olsam bu ülkeye yatırım yapmam. Avrupa da olsa alkışlanırdı bu adamlar bizim ülkemizde yuhalanıyorlar. Yazık!!!

Zanaatkar

14 Şubat 2020 Cuma 15:54

Hes e karşı, ges e karşı, nükleere karşı, termik santral e karşı, elektrik kesildi mi devlet e karşı bizim çevreciler:)) Mermerci kardeşlerim Allah yardımcınız olsun bu ülkeye katma değer getiriyorsunuz bakmayın siz bu cahillere tam yol ileri

Ali

14 Şubat 2020 Cuma 15:49

Doğa aşığı arkadaş her yer dağ orman bi yetiştirde biz de görelim fox izleye izleye herşeye muhalefet oldunuz:)

Osman

14 Şubat 2020 Cuma 15:44

Dünya da mermer de en büyük ciroyu yapan ülke İtalya dır ve o üretim yaptığı carrara adasına turist ****ürüp taşının reklamını yapar . Turist deyince ruslarla avrupanın köylülerini zannetmeyin bize gelenler gibi bunlar elit turistler. ben bizzat şahit oldum ama maalesef bizim ülkemizde her başarılı işe takız koyulur. Türkiye şuanda mermerde dünya da 2. Sırada ve 1. Lik geliyor inşallah.

Ahmet

14 Şubat 2020 Cuma 15:39

Ne kadar doğacı varmış memlekette. Size tavsiyem aylül ayında gidin bi eğirdir gölüne bakın da suyun üzerinde yüzen kimyasal atıklara zirai ilaç kalıntılarına bakın. Çoluk çocuğunuzla yediğiniz meyvelerin ilaçları yüzünden gölde canlı yaşamı kalmadı. Mermer de kimyasal hiçbir madde kullanılmaz!!!

Mehmet

14 Şubat 2020 Cuma 15:31

Yazık halkımız ne kadar cahil millet in karnı aç bunlar akılları sıra çevrecilik yapıyorlar . Aç kalınca ağaç yersiniz artık. Dünyanın en büyük maden şirketleri o size çevreci olun diye beyninizi yıkayan Gelişmiş ülkelerde. Bu öadenler yerin altına temel olsun diye konmadı ağaç her zaman yetişir ama maalesef ülkemizde bilinçli zeki çalışkan nesiller bir türlü yetişmiyor!!!

mahmut aksu

14 Şubat 2020 Cuma 15:14

yalan yanlış sahte raporlarla en çok katledilen alan sütçüler dağları. vicdanlı ısparta halkına soruyorum hiç televiyzonda ve ısparta basınında çandır köyünün dağlarının fotoğraflarını görüyormusunuz daha doğrusu gösteriyorlarmı değerli basın çandır köyüne gidip balık havuzlarını geziyor haber yapıyor neden hiç dağları göstermiyor hiç düşündünüzmü? buradan sayın valime ve değerli basına sesleniyorum hadi şu övdüğünüz mermer ocaklarını bi gezelim. yerinde görelim.

doğa aşığı

14 Şubat 2020 Cuma 15:04

evet malesef ISPARTA aslında ağlanacak halini başarı olarak haber yapıyoruz.. Ürettiğinle,beyin ve buluşlarınla, trizimle başarı olur. Doğa harikası dağlarımızı satarak kalkınma olmaz. ağaç dik tıbbi aromatik bitki yetiştir,kestane,innap,zeytin,badem,alış, keçi boynuzu,kekik,salep fıstık çam gibi ürün yetiştirin daha iyi. EEEEEEEEEEEEY ISPARTALI DAĞLARINA,SULARINA DOĞANA SAHİP ÇIK yoksa çok geç kalınacak.

vatandaş rıza

14 Şubat 2020 Cuma 14:28

marifet ettiniz her taraf delik deşik.

İspanyalı

14 Şubat 2020 Cuma 12:35

Marifetmiş pişkin pişkin sırıtın bakalım, geri gelecek mi yağmaladığınız ormanlar

KESMELİ

14 Şubat 2020 Cuma 12:34

DOĞAYI KATLETTTİNZ, SU KAYNAKLARINI BİTİRDİNİZ HER YER DELİK DEŞİK YAZIK

doğacı

14 Şubat 2020 Cuma 12:25

Siz cebinizi doldurun. Doğa moğa kimin umurunda. Çocuklarınız size ne kadar beddua edecek. Bunu bilin.Yeşil yer kalmadı memlekette.

sütçülerli

14 Şubat 2020 Cuma 12:00

Para diye diye, Doğayı katlettiler, hepsinin başlarına mermer düşsün.

En büyük benim

14 Şubat 2020 Cuma 11:48

Aman aman ne büyük marifet. Hep işin para tarafı düşünülüyor, ama geleceğimizi hiç düşünen yok. Geçenlerde sütçülerin bazı bölgelerini gezdim, doğa katliamı alarm veriyor. Ne manzara kalmış ne tabiat heryer toz ve taş yığını. Dağlar düm düz. Yakın zamanlarda Sütçüler Kasımlar Tota yaylasındada yeni ocaklar başlayacakmış. Bu yeni açılan ocaklarla daha iyi fark atarız burdura. Yükselişten başımız döner, böyle devam...

DENİZHAN GÜRORDU

14 Şubat 2020 Cuma 11:46

DOĞAYI KATLETME VE EKOLOJİK DENGEYİ SİLİP SÜPÜRMEDE DE ÖNDESİNİZ, O KADAR MEMNUNSUNUZ Kİ UTANMADAN TEBESSÜM ETMİŞSİNİZ.

Çandırlı

14 Şubat 2020 Cuma 11:34

Yeşil sütçüler oldu beyaz (Mermer) sütçüler sonra birde utanmadan böyle konuşuyorlar halk toz içinde yaşıyor çandırı bitirdiler başta köyün amiri olmak üzere

...

14 Şubat 2020 Cuma 11:32

Doğayı mahvettiniz. Ağaç kalmadı dağlarda.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR