28 Mart 2024 Perşembe

LİSEDE O 3 BÖLÜMDEN BİRİNİ TERCİH EDEN HER ÖĞRENCİYE 150 TL BURS VERECEK

LİSEDE O 3 BÖLÜMDEN BİRİNİ TERCİH EDEN HER ÖĞRENCİYE 150 TL BURS VERECEK

Isparta

Ülkemizin önde gelen mobilya markalarından WELTEW Home, ticari sahadaki başarıları kadar, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da ön plana çıkmaya devam ediyor.

Firmanın yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı, hemşehrimiz Mustafa Balcı, ilçemizdeki mesleki eğitim çalışmalarına verdiği desteği önümüzdeki yıl daha da arttıracağını açıkladı.Balcı’nın Özyalvaç gazetesine verdiği bilgiye göre, birkaç yıldır Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik verdiği burs desteğinin hem arttırılacağını hem de kapsamının genişletileceğini kaydetti.

 

Geçtiğimiz yıl sadece iki bölüme yönelik burs ve diğer desteklerin, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılından itibaren üç bölüme çıkarılacağını kaydeden Mustafa Balcı, mesleki eğitime olan ilginin artmasını hedeflediklerini belirtti.

 

Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü ile Metal Teknolojisi Bölümü öğrencilerine verdikleri burs desteğine, önümüzdeki yıl Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü’nü de dahil edeceklerini kaydeden Mustafa Balcı, burs miktarını da öğrenci başına 100 TL’den 150 TL’ye çıkaracaklarını belirtti.

 

Burs desteğinin alınan üç bölümü seçen öğrencilerin tamamına verileceğini belirten Balcı, “Piyasada da aranan elemanların yetiştirildiği bu bölümlerimizi tercih eden 10. ve 11. sınıf öğrencilerimizin tamamına bu bursu vereceğiz. Burs miktarı başarı düzeyine göre daha da arttırılacaktır. Başarıya bağlı olarak öğrencilerimize çeşitli hediyeler de vereceğiz. Bunların yanı sıra okulun teknik ihtiyaçları ve teknik gezi gibi konularda da her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki, çocuklarımız bu alanları seçsinler ve bu alanlarda kendilerini iyi yetiştirsinler. Onlara hem sektörün hem Türkiye’nin ihtiyacı var. Tüm bunların yanında, bu alanlarda okuyan çocuklarımızın ileride iş bulmaları noktasında da her türlü desteği vereceğiz. Bu alanlarda kendilerini yetiştiren çocuklarımız askerliklerini de hallettikleri takdirde, işe yerleşmeleri konusunda her türlü desteği, hem firmamızda hem sektörlerinde vereceğiz. Türkiye’mizin kalkınması için her alanda yetişmiş iyi elemanlara ihtiyacımız var. Sanayimizin daha da büyümesi, her alanda kalkınmamız için çocuklarımızın iyi yetişmesi lazım. Diğer alanlarda da iyi elemanlara ihtiyacımız var, ancak mesleki eğitim alanına daha çok destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımızı, gençleri bu alanda kendilerini yetiştirmek için çaba göstermeye davet ediyorum.” dedi.

 

Öte yandan Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Akça da, hemşehrimiz Mustafa Balcı’nın okullarına, öğrencilerine ve mesleki eğitime verdiği değer ve destek için çok teşekkür ettiklerini ifade ederek, meslek öğrenmek isteyen çocukları okullarını tercih etmeye davet etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

aslı

19 Haziran 2019 Çarşamba 12:14

kimse laf söz etmedi ama ıspartada ışıkkent imam hatip lisesinde müdürün oğlu okul biricisi olmuş. acaba okulda başka akıllı öğrenci yok mu diye çok düşündüm. ama üniversitede ek puan veriyor okul birincilerine ondan dolay olmasın. bizde facebooktan duyduk..

Ömer Faruk Akbaş

19 Haziran 2019 Çarşamba 09:33

Oğluna, kendine,eşine son model lux ve spor araba alıp vergiden düşen işadamları varken bu işadamının yaptığını alkışlasak elimiz kopar herhalde...150 tl aylık burs ilçedeki lise öğrencisine asgari ücret maaş gibi gelir emin olun...

selim

18 Haziran 2019 Salı 12:11

erdem isimli yorumcu cebinden verse sana ne vergiden düşse sana,öğrenci bizim öğrenci değilmi keşke 600tl versede vergiden düşsse

ilhan

18 Haziran 2019 Salı 11:09

adam veriyo sonuçta artık herşeye yorum yapmaya alışmışsınız sende ver vergiden düş

Ali

18 Haziran 2019 Salı 08:40

Sorumluluk herkese lazım.Erdem bey sizde bir öğrenciye burs verin,varsa verginiz sizde vergiden düşürün.

Erdem

17 Haziran 2019 Pazartesi 21:20

Bu parayı bizzat cebinden mi verecek yoksa yıl sonu vergiden mi düşecek?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR