29 Mayıs 2024 Çarşamba

12 Mayıs Hemşirelik Günü kutlandı

12 Mayıs Hemşirelik Günü kutlandı

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi, “12 Mayıs Hemşirelik Günü” kapsamında bir kutlama programı düzenledi.

Hastane konferans salonunda gerçekleştirilen programın açış konuşmasını SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol yaptı. Prof. Dr. Şenol, “Bugün çok özel ve güzel bir gün. Her biriniz bizim için ayrı ayrı özelsiniz. Her gün birçok insanın hayatına dokunuyorsunuz, Sizler, sağlık sisteminin vazgeçilmez kahramanlarısınız, emekleriniz için her zaman bizlere verdiğiniz destekleriniz için çok teşekkür ederiz. Hemşireler gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi. 

Başhekim Prof. Dr. Taylan Oksay ise hemşireliğin sadece bir meslek değil aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sizler hastalarınızın en zor zamanlarında her zaman yanında olan, onlara umut aşılayan ve onları her zaman destekleyen bir ekipsiniz. Mesleğini layıkıyla yerine getiren, hastalarımıza en iyi bakımı sağlayan, gece gündüz demeden çalışan hastalara şifa veren birer kahramansınız. Covid-19 sürecinde de hastalara hep destek olan sizlerdiniz. Hepiniz birbirinden yetenekli, vicdanlı ve bu işi severek yapan kişilersiniz. Hastanemizin bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum. Hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.”

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Gökçe İşcan da hemşirelerin sağlık sisteminde çok önemli bir görev yürüttüğünü dile getirerek özverili çalışmalarından dolayı hemşirelere teşekkür etti. 

Başmüdür Erdoğan Taşcıoğlu ise tüm hemşirelerin “12 Mayıs Hemşirelik Günü”nü kutladı. 

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Fatma Bülbül de “Bizler her daim önce insan diyerek mesleğimizi icra ederiz. Biliriz ki hemşire her gün yeni bir hayata dokunur ya da bir hayat bir yaşam bizlere dokunur.” dedi. Bülbül, bilgi ve becerisiyle, sevgi ve şefkatiyle kendini mesleğine adamış en iyiyi yapmaya çalışan tüm hemşirelerin gününü kutladı.

Konuşmaların ardından SDÜ Hastanesi’nde görev yapan hemşireler ile hastane idaresinin yer aldığı, kısa video izlendi. Daha sonra SDÜ Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Ayşegül Duran tarafından ‘Modern Hemşirelik ve Eleştirel Düşünme’ başlıklı bir sunum yapıldı. Ardından SDÜ Hastanesi hemşireleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi, folklor gösterisi sunuldu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatan

15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:28

Hastanenin anneleri ablaları kardeşleri hemşirelerin hemşireler gününü kutlarım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR