29 Mayıs 2024 Çarşamba

35 bin kişinin ölümü kolayca göz ardı edilemez

35 bin kişinin ölümü kolayca göz ardı edilemez

Isparta

Isparta Girişimci Sanayici ve İş İnsanları Yönetim Kurulu Gazze’de yaşanan olaylara yönelik bir  basın açıklamasında bulundu.

Bugün, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girişi İsrail ve Yahudi toplulukları tarafından engelleniyor. Tüm Müslüman ülkelerin bu durum karşısında sessiz kalması kabul edilemez bir durumdur. İsrail güvenlik güçleri ve fanatik Yahudi gruplar, insani yardım tırlarını durdurup yağmalıyor ve bu yardımların Müslüman kardeşlerimize ulaşmasını engelliyor.

Bu durum, sabrın sınırlarını zorlayan ve akıl almaz bir sonuca ulaşmıştır. Osmanlı’nın torunlarına, Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz: Kendinize gelin ve bu duruma karşı duruşunuzu gösterin. Bir Kıbrıs katliamı daha yaşanıyor. Günahsız çocuklar, kadınlar, aileler yok oluyor. Ağzı dili olmayan hayvanlarda bu katliamda ölüyor.

35 bin kişinin ölümü kolayca göz ardı edilemez. Geçen hafta başında, Hamas’ın Katar, Mısır, ABD ve Birleşmiş Milletler’in garantörlüğünde sunduğu ateşkes teklifini kabul ettiğini duyurmasına rağmen, Netenyahu’nun Refah’taki masum insanlara yönelik saldırısı kabul edilemez bir durumdur.

Gazze’de 221 gündür hüzün ve hüsran hakim. Bu süre zarfında, yaş, cinsiyet veya durum gözetmeksizin masum siviller hedef alınmaktadır. İsrail, Gazze’nin kuzeyinde başlattığı yoğun kuşatmayı diğer bölgelere de yayarken, aynı oranda açlık ve sefaleti de artırmaktadır.

Refah’a yönelik kara operasyonu, Gazze’nin dünya ile olan bağlantısını kesmiştir. Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla birlikte insani yardımlar engellenmiş ve açlık sorunu ortaya çıkmıştır.

Bu katliama dur demek için daha ne bekliyoruz? Beklentimiz ticari çıkarlar mı, yoksa savaştan kazanç elde etmek mi? Eğer bugün Gazze’deki duruma boyun eğersek, eğer bugün Kudüs’teki duruma karşı sessiz kalır ve sessiz kalmaya devam edersek, bugün orada yaşananların yarın burada yaşanmayacağına dair hiçbir garanti yok.

Isparta Girişimci Sanayici İş İnsanları Yönetim Kurulu olarak, tüm dünyaya ve özellikle Müslüman ülkelerin liderlerine sesleniyoruz: Bu duruma karşı durun ve adaleti sağlamak için gereken adımları atın. İnsanlık ve adalet için, harekete geçme zamanı daha gelmedi mi?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR