29 Mayıs 2024 Çarşamba

ITSO’da Melek Yatırımcılık Semineri

ITSO’da Melek Yatırımcılık Semineri

Isparta

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Göller Bölgesi Teknokenti ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Girişimci ve yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği "Melek Yatırımcılık Semineri" Isparta’da gelecekte kurulması muhtemel melek yatırım ağlarıyla ilgili görüş alışverişine olanak sağlarken, iş dünyasına getirdiği fırsatlar detaylı bir şekilde ele alındı.

Yerel iş dünyasını güçlendirmek ve inovasyonu teşvik etmeye yönelik önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Göller Bölgesi Teknokenti ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen "Melek Yatırımcılık Semineri" geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşti. Katılımcılar, bu yatırım modelinin sunduğu avantajları ve nasıl kullanabileceklerini öğrenme fırsatı buldu. 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen seminere Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Çukurova Yatırım Platformu Kurucu Ortağı Nuri Murat Avcı, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç ve Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, Girişim Ekosistemi Geliştirme Derneği Başkanı Onur Akar, girişimciler ve yatırımcılar katıldı.

 REKTÖR YAZICI: KATMA DEĞERLİ GİRİŞİMLER HAYATA GEÇİRİLMELİ

Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, bölgede alternatif finansman yöntemlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ekonominin hızlı gelişimine katkı sağlayacak adımların atılması gerektiğini belirtti.
Prof. Dr. Yazıcı, yaptığı açıklamada, ekonominin hızlı gelişimi için ithalat ve ihracat arasındaki farkın kapatılması gerektiğini ifade ederek, daha fazla katma değerli üretimin önemine dikkat çekti. Sadece teknolojik ürünlerin değil, katma değerli tarım ürünlerinin de önemli hedefler arasında olduğunu belirten Yazıcı, ilaç hammaddesi, kozmetik gibi birçok alanda potansiyel bulunduğunu söyledi.
Bölgede birçok alanda katma değerli üretimin gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yazıcı, bu doğrultuda girişimlerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Isparta ve Antalya bölgesinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Yazıcı, katma değerli girişimlerin bölgede mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

BAŞKAN ÇELİK: KENTİN REKABET GÜCÜ ARTACAKTIR

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, melek yatırım ağının şehir için sağlayacağı fırsatları anlattı, yatırım olanaklarının ve girişimcilik kültürünün gelişimine dair önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Başkan Çelik, “Melek yatırım ağı genellikle yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama şirketlerine sermaye ve mentorluk sağlayan bir grup yatırımcıların oluşturduğu bir yapıdır. Melek yatırımcılar, sadece finansal kaynaklarını değil, aynı zamanda deneyimlerini, endüstri bilgilerini ve iş bağlantılarını da şirketlere sunarlar. Bu ağlar, girişimcilere sermaye sağlamanın yanı sıra, iş planlarını geliştirmelerine, pazarlama stratejilerini belirlemelerine ve genel olarak işlerini büyütmelerine yardımcı olabilirler.” dedi.
Melek yatırım ağının kente olan katkılarından da bahseden Başkan Çelik, “Melek yatırım ağı sayesinde yerel girişimcilik ekosistemi güçlenecektir. Isparta’daki istihdam seviyelerini artıracaktır. Isparta’nın teknolojik gelişimine katkıda bulunacak, bu da şehrin rekabet gücünü artıracaktır. Melek yatırım ağı tarafından desteklenen şirketlerin büyümesi, yerel ekonominin büyümesine ve canlanmasına katkıda bulunur. Bu da Isparta’nın refah seviyesinin artmasına yardımcı olacaktır. Şehirde yatırım yapılabilir fırsatların ve girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunacak, bu da yerel girişimcileri cesaretlendirecek ve şehirdeki genel iş ortamını iyileştirecektir.” ifadelerine yer verdi. 
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, düzenlenen bir seminerde yaptığı konuşmada, ajansın belirlediği 3 temel stratejik sektörü açıkladı. Güler, bu sektörlerin tıbbi aromatik bitkiler, ekoturizm ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmek olduğunu vurguladı.
Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, Isparta'nın girişimcilik ekosistemindeki önemli eksikliklere dikkat çekerek, özellikle melek yatırım mekanizması ve girişim sermaye fonu mekanizmasının acil bir şekilde oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Bölgedeki sanayicilerin melek yatırımcı olmaya istekli olduklarını dile getiren Terzi, gerçekleşen toplantının, melek yatırım mekanizması konusunda farkındalık oluşturma açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Güler, kalkınma ajansı olarak çok çeşitli desteklemelerin yürütüldüğünü belirtirken, girişimcilik finansmanında yatırımcı ayağının da önemli olduğunu dile getirdi. Özellikle bölgedeki sermaye sahiplerinin farklı alanlara yatırım yapmalarının teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 
Girişim Ekosistemi Geliştirme Derneği Başkanı Onur Akar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde Çukurova Yatırım Platformu Kurucu Ortağı Nuri Murat Avcı, melek yatırımcılığın iş dünyasına sağladığı fırsatları ve önemini vurgularken, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Sayın Serhat Dalkılıç ve Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz da bu konuda yapılan çalışmaları paylaştı.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Melek yatırımcılığın iş dünyasına getirdiği yenilikçi yaklaşımlar ve iş birliklerinin artmasıyla birlikte, kentteki girişimcilerin ve şirketlerin daha fazla desteklenmesi ve büyümesi hedefleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Iş adamiiii

15 Mayıs 2024 Çarşamba 02:07

Simit ayraaaannnn

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR