27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇALAKALEM'E GÖRKEMLİ AÇILIŞ

ÇALAKALEM'E GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Isparta

ISPARTA'DA Yüksek İç Mimar Zeynep M. Çetin tarafından kütüphane, atölye ve kafenin bir arada bulunduğu işletme hizmete açıldı. Çünür Mahallesi 253. Cadde üzerinde açılışı yapılan "Çalakalem Kütüphane - Atölye - Kafe" Isparta halkına hizmet vermeye başladı.

"Çalakalem Kütüphane - Atölye - Kafe"nin açılışına Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, İl Jandarma Komutanlığından Albay Recep Cansu, Türk Ocağı başkanı Levent Başyiğit, Türk Ziraat Mühendisliği Birliği Yönetim Kurul Üyesi Murat Aktaş, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak ve çok sayıda davetli katıldı.

İşletme Sahibi Zeynep M. Çetin, "Burası gerçekten Isparta'da bir ilk. Büyük şehirlerde var. Atölye kısmı ile biraz daha geliştirdim. Amacımız her zaman gelişmek ve ilerlemektir. Burasının özelliği öğrencilerin her zaman ders çalışabileceği olması durumunda tüm herkesin kullanabileceği bir yer. Okumak isteyen herkese açık bir yerdir" dedi.

Kurdele kesiminin ardından misafirler işletmeyi inceledi.

İŞTE ÇALAKALEM KÜTÜPHANE - ATÖLYE VE KAFE

Isparta'da bir ilk oldu. Atölye, kafe ve kütüphane aynı ortamda buluştu. Sessiz bir çalışma alanı oluşturuldu. Bireysel çalışma ile birlikte sessiz olmak şartıyla TÜM ISPARTA HALKI istediği gibi burada çalışabilecek.

Türkiye'de bir çok büyükşehirde bulunan ve halkın yoğun olarak kullandığı bu işletme, Isparta'da ise farklı ve daha da detaylandırılmış bir şekilde Zeynep Çetin tarafından açıldı. Çalakalem'de hem kütüphane hem atölye hem de kafe aynı yerde hizmet verecek.

Zeynep Çetin, Isparta'ya böyle bir işletmeyi açmanın detaylarını anlattı. Buradaki asıl amaçlarının öğrenciler için uygun bir çalışma ortamı sağlayabilmek olduğunu anlatan Çetin, bazı öğrenciler evde çalışmakta, bazıları ise kütüphanelerde çalışmakta sıkıntı yaşabiliyor. Biz burada tüm halkımız için rahat bir ortam oluşturduk dedi.

Özellikle üniversitede mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar öğrencilerinin çalışma alanlarının çok kısıtlı olduğunu anlatan Çetin, uygulamalı projelerde çalışırken, onlar kütüphaneye gidip çalışamıyorlar. Maket yapılması gerekiyor. Orada sıkıntı yaşıyorlar. Ben kendim de iç mimarlık mezunuyum. O sıkıntıyı yaşadığımız için, yine Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde öğrencilerin çalışabilecekleri bir atölye kısmı hazırladık. Öğrencilerin maketlerinin yapılabileceği ve projelerin çizimlerinin yapılabileceği, ellerinin altında çıktı alabilecekleri bir alan olabilecek bir yer hizmete sunduk dedi.

SESSİZ KÜTÜPHANE 

Kütüphanenin özelliklerinden bahseden Zeynep Çetin, tamamen sessiz bir kısım oluşturduk. Diğer kütüphanelerde bir kütüphaneni disiplini yok. Oralarda kütüphaneye çay ve kahvenizi alıp giremezsiniz. Ama bizim işletmemizde çalışırken  aynı sessizlikte, aynı çalışma ortamında başkalarının da sizinle birlikte çalıştığını görerek çayınızı ve kahvenizi yudumlayarak orada oturabilir ve çalışabilirsiniz. Veya öğrenci olmayabilirsiniz, gazete, kitap okuyacaksınızdır. Sessiz bir yer istiyorsunuzdur. Bir dışarıya çıkarak, hava almak istiyorsunuzdur. O zaman da yine gelip sessiz kısımda  oturup çalışılabilirsiniz" dedi.

 

KAFE HİZMETİ

Kütüphane ve atölye hizmetinin yanında çay ve kahve servisi bulunduğu için kafe bölümü de oluşturduklarını anlatan Zeynep Çetin, "Bu 3 birleşiyor. Kütüphane, kafe ve atölye oluyor" diye konuştu.

SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL, TÜM ISPARTA HALKINA AÇIK

Sadece üniversite öğrencilerine yönelik kısıtlamıyoruz diyen Çetin, "Ev hanımları da burayı kullanabilir. Tüm halkımıza açıktır. Lise ve sonrası için her yaşta insanın gelebileceği bir alandır. Çalışmak istedikten sonra bir şeyler kendine katmak istedikten sonra herkese kapımız açıktır" şeklinde konuştu.

VİZE VE FİNAL DÖNEMLERİNDE 7/24 AÇIK OLACAK

Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik vize ve final haftasında 7/24 saat açık kalacak. Kendisi de bir mimarlık bölümü mezunu olan Zeynep Çetin tarafından öğrencilere proje desteği de verilecek.

GİRİŞLER ÜCRETLİ

Çalakalem Kütüphane - Atölye - Kafe'de her sabah 09.00-15.00 saatleri arasında giriş yapanlar 5 TL, yine her gün saat 15.00'dan giriş yapanlar 8 TL ödeyecek. Ayrıca ücretsiz 1 bardak çay veya 1 kahve ikramında bulunulacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ÖĞRENCİ

02 Aralık 2019 Pazartesi 09:54

ISPARTA'NIN BÖYLE GÜZEL YENİLİKLERE İHTİYACI VAR ÇOK GÜZEL BİR DÜŞÜNCE DEVAMINI BEKLERİZ...ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Belgin

02 Aralık 2019 Pazartesi 09:30

Hayırlı Olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR