29 Mayıs 2024 Çarşamba

Şehit Yasin Özdamar şehadetinin yıl dönümünde anıldı

Şehit Yasin Özdamar şehadetinin yıl dönümünde anıldı

Isparta

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta icra ettiği “Pençe Kilit” operasyonunda 14 Mayıs 2021 günü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan İstikam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar memleketi Gelendost ilçesinde adının verildiği Şehit Yasin Özdamar Anadolu Lisesi’nde anıldı.

Programa başta aziz şehidimizin annesi Keziban Özdamar, babası Saadettin Özdamar ve kardeşleri olmak üzere Vali Aydın Baruş, Kaymakam Yunus Emre Kandemir, Belediye Başkanı Mustafa Özmen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, daire müdürleri, aziz şehitlerimizin yakınları, kahraman gazilerimiz ile öğrenciler katıldı.

Anma programında konuşan Vali Aydın Baruş, aziz şehitlerimiz sayesinde vatanımızın ebediyen hür ve bağımsız olacağını, şehit anası ve babası olmanın herkese nasip olmayan bir duygu olduğunu belirterek “Tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Vali Baruş, “Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak hem devlet görevlileri olarak hem de tüm vatandaşlar olarak, bir Türk milletinin evladı olarak herkesin vazifesi onu çok iyi biliyoruz. Bu vatan toprakları üzerinde yaşayabilmek için bir bedel gerektiriyor ve bu bedeli layıkıyla ödeyenler var. Bu bedeli ödemenin ne olduğunu anlamaya çalışanların olduğu kadar anlamak istemeyenler de var. Biz bu bedelin ne olduğunu anlamak isteyenler grubuna dâhil olmak durumundayız. Onun için de her şehidimizi anma merasimi bizler için bir vesile olması lazım.

Onların bu ülkenin ayakta kalması için ruhaniyetlerini daima bizimle olduğunu iyi bilmemiz lazım ki bundan güç, kudret alalım. Dünya üzerinde bu topraklarda kıyamete kadar bağımsız ve hür şekilde yaşayabilmeyi başarabiliriz. Yeni nesillerimiz bunları öğrenmezlerse, bu vatan toprakları üzerinde yaşamanın kıymetini ve bedelinin ne olduğunu anlamazlarsa işimiz zor. Çok şükür ki bugün vatanımız, milletimiz dünya üzerinde saygın uluslardan, saygın ülkelerden birisi.

Biz bununla gurur duyuyoruz ama gurur duyarken de daima şehitlerimizi hatırlamak zorundayız. Gazilerimizi yâd etmek durumundayız ki bunun şükrünü ifa edelim. Şehidimiz Yasin Özdamar kardeşimiz 3 yıl önce bu vatanın birliği, beraberliği daim olsun diye, bu topraklara alçakların ayağı değmesin diye, teröristler bu ülkeyi karıştırmasınlar diye canını verdi ve o yüce makama erişti. O yüce makama erişmek herkesin harcı değil. Bunu çok iyi bilelim. Saadettin abi, gurur duyun. Evladınız çok büyük bir kahramandır, rahat olun. Çünkü bu şeref herkese nasip olmaz. Bu vatanın evlatları sizin evladınız, Gelendost’un çocukları sizin çocuğunuz. Hepsi size saygı göstermek durumunda. Biz de çocuklarımıza bunu hatırlatmaya çalışalım bir vesile burada bulunan tüm topluluk olarak. Kesinlikle şehit ailelerimize ve gazilerimize bir hürmetsizlik etmesinler. Yoksa vatana ihanet etmiş oluruz. Çünkü onların kahramanlıkları sayesinde biz burada rahat bir şekilde konuşabiliyoruz, yiyebiliyoruz, uykumuzu rahat uyuyabiliyoruz. Onları hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmayalım” dedi.

Ardından Şehit Yasin Özdamar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirlerle devam eden programda Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Vali Aydın Baruş, Şehidimizin ailesi ve diğer katılımcılar ile birlikte Şehidimizin Çaltı Köyü’nde bulunan mezarı başında dua ederek aziz şehidimizin annesi Keziban Özdamar ve babası Saadettin Özdamar’a taziye dileklerini yineledi.

Vali Aydın Baruş bunun yanında Gelendost Çaltılı olan ve 1992 yılında şehit olan Tnk. Onb. Şehit Mehmet Ali Aslan’ın köy mezarlığında bulunan kabri başında da dua etti.

Bir 16 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 14 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 6 kişi görseli olabilir

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve şunu diyen bir yazı 'ŞE YASİN MEMLEKET MEMLI ADI BABA D.T. D.T.26.06. ANNE ANNEADI ADI' görseli olabilir

Bir anıt ve yazı görseli olabilirBir 11 kişi ve şunu diyen bir yazı 'ŞEHÍT M.ALİ TNK M.ALİASLAN TNK.ONB ONB D.1.7.1971 ASLAN R.FATIHA Ö.28.1.1992' görseli olabilir

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş h

15 Mayıs 2024 Çarşamba 23:08

Şehitlerin ÖLÜM tarihi olmaz, milyon defa söyledik. ŞEHADET tarihi olur. ŞEHADET.şehitlere ÖLÜLER demeyiniz....(fotoğraflara istinaden)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR