25 Nisan 2024 Perşembe

Kanun uygulanmak için çıkarılır

Kanun uygulanmak için çıkarılır

Ekonomi
Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte önceki gün 30 Haziran Emekliler Günü münasebetiyle Vali Vahdettin Özkan’ı makamın da ziyaret eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, 65 yaş ve üzeri vatandaşların halk otobüslerine ücretsiz binmesi konusundaki kanunun Isparta’da uygulanmamasından yakınarak Vali Özkan’dan bu konuda yardım istedi.

ERSAL; “KANUN ÇIKTI, BAKANLIK YÖNETMELİK YAYINLADI AMA…”

Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, ziyarette konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sayın Valim bilindiği gibi 4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla, ücretsiz ve İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle 65 yaş ve üstü vatandaşlara toplu taşıma araçları ücretsiz hale geldi. Çıkan kanunun ardından 25 Mart 2014 tarihinde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yayımlanan yönetmelik uyarınca illerde toplu ulaşım hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti sunması konusunda talimat bildirildi.

“HER YERDE UYGULANIYOR AMA ISPARTA’DA UYGULANMIYOR” 

Söz konusu kanunun çıkması ve ilgili Bakanlığımızın da yönetmelik yayınlamasının üzerine bir çok ilde şehir ulaşımını sağlayan Özel Halk Otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşlarımız için ücretsiz ulaşım hizmeti vermeye başladı. Ancak, bu uygulama Isparta’da bir türlü yapılmadı veya yapılamadı. Sayın Valim, bizde diğer illerde olduğu gibi Isparta’da da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bu ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

ÖZKAN; “ÖNCE MECLİSİMİZE TEŞEKKÜR ETMELİYİZ”

Vali Vahdettin Özkan da, bunun üzerine yaptığı konuşmada; “Evet, bu konuda sizlerin öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisine teşekkür etmeniz lazım. Zira, yüce Meclis sizleri düşünerek böyle bir kanun çıkarmış.

“KANUN ÇIKMIŞSA UYGULANMAK ZORUNDADIR”

Ancak, ilimizde bu kanunun uygulanmadığını söylüyorsun. Tabi böyle şey olmaz yani uygulanmıyorsa bu yanlıştır. Çünkü, kanunlar uygulanmak için çıkarılır. Kanun Resmi Gazetede yayımlandığı gün yürürlüğe girer ve uygulaması da başlar. Eğer, kanun ilimizde uygulanmıyorsa bunun neden uygulanmadığını araştırmak lazım. Ben, bu konuda ilgili mercilerle görüşüp sizleri bilgilendireyim” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yaşlı

03 Temmuz 2014 Perşembe 12:21

kanun yürürlüğe girdikten bu yana uygulanmadığını söyleyenler peki o almamanız gereken aldığınız paraları geri ödeyebilecekmisiniz bunun öbür dünyada vebali olduğunu düşünebiliyormusunuz Tavsiyem aldığınız haksız kazanç o paraları bi hayır kurumuna bağış yapmanız

Vatandaş

02 Temmuz 2014 Çarşamba 18:52

Sayın valim halk otobüslerini gerçekten ilgilenmeniz lazım gerekli yerlere talimat verip kendilerinin düzenlenmesi lazım emeklilerin taşıma işi çileye döndü sayın başbakanımız yasayı çıkaralı aylar geçti malesef Isparta'da uygulanmıyor ayrıca emniyete ve tarafik yönündende iyi bir şekilde idenetlenmeli halk otobüsleri kural kasideye hiç uyulmuyor yıllardır bir trafik mensubu durdurup denetlemedi evrak sormadılar sizden ricamız mazallah istenmeyen kaza bela olmadan denetim yapılması tşkler

antalyadan

03 Temmuz 2014 Perşembe 01:04

denetleme ismiyle giren vatandaş!!!ben antalyada ikamet eden bir ıspartalıyım, bahsettiğin halkotobüsleri hangi şartlarda çalıştığını biliyormusun??? karşıdan ahkem kesmekle olmuyor bu işler... önce birşey konuşurken bu insanların neden böyle yaptıklarını önce iice araştır sonra buralarda aşağılarcasına yazmazsın en azından.... o otobüsler dakikayla çalışıyor, sokaktaki trafiği allak bullak eden densizlerle de ilgilenin madem çok duyarlısınız...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR