Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan bir şube müdürü hakkında, makamını kullanarak bazı kişi ve kurumlardan menfaat sağladığı yönünde çeşitli iddialar gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu şube müdürünün görev alanını kullanarak kurum çalışanlarından ve bazı okul yöneticilerinden çeşitli taleplerde bulunduğu öne sürüldü. İddialar arasında, çocuğunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildiği ve bazı çalışanlardan ilgilenmelerinin istendiği yönündeki ifadeler yer aldı.

Şube müdürünün bazı anaokullarında kahvaltı hazırlattığı, doğum günü pastası yaptırdığı ve hazırlanan ürünleri evine götürdüğü de iddialar arasında gösterildi.

Bunun yanı sıra bazı okul yöneticilerine meyve ve sebze satıldığı, yöneticilerden ürünleri almak istemelerine ilişkin açık bir talep alınmadan ücret istendiği öne sürüldü. Bazı yöneticilerin ise sınav görevi konusunda sorun yaşayabilecekleri endişesiyle bu taleplere karşı çıkamadıkları iddia edildi.

Yumurtadan Çıkan Yavru Kuş Kurtarıldı
Yumurtadan Çıkan Yavru Kuş Kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

İddialar arasında, yardım yapılacağı belirtilerek bazı kişilerden elden veya IBAN yoluyla para toplandığı, sınav görevi verilen bazı kişilerden çeşitli gerekçelerle para talep edildiği ve şahsi ziyaretlerde verilecek hediyelerin başkaları tarafından karşılandığı yönündeki ifadeler de yer aldı.

Öte yandan, söz konusu iddialardan haberdar olduğu öne sürülen ilgili sendikanın, bazı bilgi ve belgelerle inceleme talebinde bulunmaya hazırlandığı ve konuyu sendika disiplin kuruluna taşıyacağı iddia edildi.

Haberde yer alan iddialarla ilgili olarak ilgili şube müdürü ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamuoyuna yansıyan resmî bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili açıklama veya resmî bir işlem yapılması halinde gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Muhabir: Haber Merkezi