Belediye Başkan Vekili Musa Macit başkanlığında yapılacak toplantıda, kentin geleceğini ilgilendiren önemli gündem maddeleri ele alınacak.

Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.30’da başlayacak toplantı, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20’nci maddesi gereği halka açık olarak düzenlenecek.

Toplantının öne çıkan başlıkları arasında belediye iştiraklerine yönelik sermaye düzenlemeleri yer alıyor. Bu kapsamda, ISBEL A.Ş.’nin sermaye artırımı zorunluluğu değerlendirilirken, ISBAŞ A.Ş.’nin 63 milyon TL olan mevcut sermayesinin 575 milyon TL’ye çıkarılması görüşülecek. Söz konusu artışın ayni olarak karşılanması planlanıyor.

Mecliste ayrıca yeni dönem görev dağılımları da belirlenecek. 1’inci ve 2’nci Meclis Başkan Vekilleri ile encümen üyeleri ve meclis katipleri seçilecek; Plan ve Bütçe, İmar, Tarife ve İsim komisyonları için üye seçimleri yapılacak.

Toplantıda belediyenin 2025 yılı faaliyetleri de değerlendirilecek. Denetim Komisyonu raporunun okunmasının ardından 2025 yılı Faaliyet Raporu meclis üyelerinin görüşüne sunularak oylamaya açılacak.

Gündemde ayrıca Yenice Mahallesi’nde yer alan özel proje alanına ilişkin revizyon da bulunuyor. Söz konusu düzenlemenin bölgenin imar ve şehirleşme sürecine yön vermesi beklenirken, belediyeye hibe edilecek araçların kabulü ile otopark uygulamalarına yönelik usul ve esaslardaki değişiklikler de görüşülecek.

Isparta’da trafik ihlali korku dolu anlar yaşattı
Isparta’da trafik ihlali korku dolu anlar yaşattı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi