BOMBA32 SPOR MUHABİRİ / NİHAL CİVA
“DEPLASMAN KORKUMUZ YOK TEK KORKUMUZ ISPARTA’NIN DUYARSIZLIĞI”
Emrespor teknik direktörü Hakan Şimşek, basında yer alan deplasman korkularının olduğuna dair ifadelere cevap verdi. Öyle bir korkularının olmadığını, sadece deplasmanda oynanan maçlarda rakiplerin şampiyonluğa oynadıklarını ve bu yüzden istenilen sonuçların alınamadığını söyledi.
Isparta’nın profesyonel ligdeki tek takımı olan kırmızı siyahlı ekibin teknik adamı Şimşek, takımın artık yerine oturduğunu ve galibiyet havasına girerek, rakip karşısında üstünlük kurmayı başardıklarını da ifade ederken, Isparta’nın deplasman kokusu olarak tabir ettiği durumun, alınan mağlubiyetlerle alakası olmadığını savundu. Şimşek, “ bugüne kadar deplasmanda oynanan maçlar ligin en güçlü takımları. Yerine oturmamış bir takımımızın olmasından dolayı da deplasmandan puan alamadığımız oldu. Ancak bunun deplasman fobisi olarak adlandırılmasına karşıyım. Bu sorunu da aştık. Takım istediğimiz seviyede ve her takımı zorlayacak kapasiteye geldi. Deplasmandan korktuğumuza inanlar da şunu bilsin; öyle bir korku söz konusu bile değil. Hala inanmakta ısrarcı olacaklarsa korkumuzu aştık” şeklinde konuştu.
“EMRESPOR İDDİADAN GELEN PARAYLA AYAKTA KİMSE REAL MADRİD GİBİ KOŞMASINI BEKLEMESİN”
Türkiye’de tüm ligler baza alındığında elde edilen sonuçta Emrespor’un en düşük rakamla kurulan 3. takım olduğuna dikkat çeken başarılı teknik adam Hakan Şimşek, insanların bunları göz ardı ederek en ufak hatada cephe aldığını, başarıda ise tebrik etmekten kaçındığını söyledi. Kırmızı siyahlı takımın 650 bin TL ile yola çıktığını ve iddiadan gelen gelirle yola devam ettiğine de değinen teknik adam, kimsenin Emrespor’dan Real Madrid gibi koşmasını beklememesi gerektiği ifadelerini kullandı. İnsanların taşın altına elini koyduktan sonra yorum yapma hakkına sahip olacağını vurgulayan Şimşek, “ Türkiye’nin bütün liglerinde Diyarbakırspor ve Mardinspor’dan sonra en az bütçeyle kurulan takım Emrespor’dur. Bütçemiz belirli. İddiadan gelen gelirle takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Isparta dışında herkes bizi takdir ediyor. Isparta’nın en büyük yarası başarıyı takdir etmek yerine, müdahale etmek. Kimsenin takım için bir faydası yokken hakkımızda yorum yapma yetkisini nereden buluyorlar anlamıyorum. Ispartaspor ve Emrespor bu şehrin bir değeridir. Aksini söyleyen olursa da her türlü münakaşaya girerim. İnsanlar kalkıp futbol ile ilgili yorum yapıyorsa, önce elini taşın altına koyacak ondan sonra söz söyleme hakkına sahip olacak. Kaldı ki bu ve buna benzer ifadeleri kullanan insanlar maçlarda 5 lirayı külfet bilip bedavadan maça girme yollarını arayan insanlar. Lafa gelince herkesin yerecek cümleleri bulunuyor ancak iş faaliyete dayanınca kimseden ses çıkmıyor. Bu takım 650 bin TL’ye kuruldu. Trilyonlara meydan okuyan bir takım değiliz. Kimse bizden Real Madrid gibi oyun oynamamızı beklemesin. Önce ellerini vicdanlarına koyarak düşünsünler ben bu takım için ne yaptım? Sonra çıkıp karşımıza hesap sorsunlar. Mantıklı düşünen taraftarımız her şeyin farkında. Bu takım mücadelen ödün vermediği için başarıyı kazandı. Futbolcuların özverileriyle profesyonel lige yükseldi. Takdir noktasında ağzını bıçak açmayanlar, kusur sandıkları durumlarda da susmasını bilmiyor. Ben Isparta’nın evladıyım. Isparta’da yanlış düşünceleri yok ederek başarıyı küçümsemek yerine alkışlamayı öğretmek adına buradayız. Benim de zaman zaman hatalarım oluyor ve olacak da. Bahsettiğimiz olay futbol. Önemli olan hataların telafisi noktasında başarılı olabilmek. Bunu da Emrespor layıkıyla yerine getiriyor zaten. Tekrar söylüyorum; Emrespor 650 binlik bir takım. Trilyonlar harcanan takımlar ligde şuanda alt sıralarda mücadele ediyor. Deplasmanda içredeki maçlarımızdan daha fazla moral topluyoruz. Çünkü insanlar, başarıya nasıl sahip olduğunun bilincinde. İstiyoruz ki, Isparta’da bu konuda bu kadar duyarsız kalmasın.
Futbol özveri işidir. Kimse gereksiz ve haksız ithamlarda bulunarak Emrespor’u geriye itmesin. Hala konuşmaya devam edeceklerse Atabey’e bekliyoruz. Ne şartlar altında savaştığımızı görsünler. Ispartalı olmadığı halde Isparta’yı temsil eden çocuklarımızın fedakarlıklarına şahit olsunlar, yorum yapma aşamasına daha sonra geçsinler” dedi.
ŞİMŞEK’TEN YÖNETİME VE FUTBOLCULARA TEŞEKKÜR
Emrespor yöneticileri Gürcan Suvay, Fehmi Gülver ve futbolculara özverisinden dolayı teşekkür eden Şimşek şöyle devam etti; “ Takımda 4 futbolcu için bir üst ligden teklif geldi. Fakat futbolcular Emrespor’da kalmayı tercih etti. Bu artık bizim için onur savaşı haline geldi. Şunu da eklemek istiyorum; önemli olan triyonluk takımı bir yere getirmek değil, değeri 650 bin TL olan takım için forma giymek. Bizim futbolcularımı da bunun bilincinde. Yeri geliyor çorba içiyoruz yeri geliyor kebap yiyoruz. Bazen yönetici futbolcuya para verirken an oluyor futbolcu yöneticiye destek oluyor. Benim için de değer verdiğim durum budur. Bir futbolcu isterse takımın en iyi topçusu olsun, özverisi yoksa o takımda barınamaz. Emrespor’da bu anlamda her futbolcum tek tek fedakârlık ve özveri gösteriyor. Karakterlerinin sağlam oluşundan dolayı hepsine teşekkür ediyorum”
“ŞEREF TRİBÜNÜNDE OTURUP EMRESPOR’U YARGILAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”
Maçlarda şeref tribününde yer alan bir kısım insanın destek olmak yerine takımı karşısında aldıklarının da altını çizen :Hakan Hoca, “Şu da bir gerçek; Emrespor kazanınca kazanması gerektiği düşüncesi, kaybedince ise kaybetmeye hakkı yok fikrine sahip oluyorlar. Bu insanlar da bizim maçlarımızda şeref tribününde oturan insanlar. Onlara da şunları söylüyorum; şeref tribününde oturup Emrespor’u eleştireceğinize Emrespor’a ne yaptım da bu takımı eleştiriyorum desinler. Herkesin bir şekilde bu takıma el uzatması lazım. Isparta’yı en iyi şekilde temsil etmek dışında bir düşüncemiz yok. Biraz kıymet bilinsin ki bizlerde bu ifadeleri kullanmak zorunda kalmayalım” dedi.
“TAKIM İÇİNDE GAYET HUZURLUYUZ”
Takımda iç huzurun yerinde olduğunu da söyleyen Hakan Şimşek, “dışarıdaki olumsuzluklara rağmen kulaklarımızı tıkayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’nin önemli kesimlerinden takdir topluyoruz. Isparta içinde anlam veremediğimiz durumlarla karşılaşsak da moral motivasyonumuzu profesyonel takıma yakışır şekilde korumaya çalışıyoruz. Bunu da başarıyoruz” diyerek, “Görüldüğü gibi halkımız ne Ispartaspor’un kıymetini ne de Emrespor’un değerini biliyor. Ancak tüm bu olumsuzluklara takımdaki birlik ve bütünlük bozulmuyor. Futbolcular paralarını bile alamsalar ne antrenman konusunda ne de maçlardaki performans konusunda ödün veriyor. Ne kavga ne de düzensizlik söz konusu. Sadece deplasmanlarda futbolun önemli isimlerinden bile takdir alıp temsil ettiğimiz ilde daha farklı şekillerde yargılanmamız bizi üzüyor. Haricinde takım uyumumuz ve maçlara çıkışlardaki takım ruhumuzu koruyarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.
“ISPARTASPOR VE EMRESPOR ŞUAN 3.LİGDE OLSAYDI KÖTÜ MÜ OLURDU?”
Son günlerde Emrespor ve Ispartaspor’u karşı karşıya getirmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceklerine değinen Hakan Şimşek, konuya şu cümlelerle netlik getirdi; “Ben 2001 yılında Ispartaspor için forma giydiğimde şuan Ispartaspor teknik direktörü Ercan Erkavas ile birlikte şampiyonluğu göğüsledik. 83 golün 53’ü Ercan Erkavas ve bana ait. O zaman takım 3. lige yükseldi. O sevinci yaşadığımız insanlarla beni ters düşürmeye çalışmaları da ayrı bir konu. Ercan Erkavas benim takım arkadaşı, Ispartaspor kulüp başkanı Şevket Savlu ise çocukluk arkadaşım. Hepimizin ortak bir hedefi var; Isparta’da futbolu alışılagelmiş durumundan kurtarmak. Emrespor-Ispartaspor hiçbir zaman düşman değildir olmayacaktır. Bu arada onlarda lige iyi başladılar. Onları da tebrik ediyorum. Isparta’da hangi takım olursa olsun kazanılacak başarı hepimizin başarısıdır. Isparta önce bunu kabul etsin sonra da iki takımı birbirine düşürmeye çalıştıkları için kendilerinden utansınlar. Şuan iki takımda 3. ligde olsaydı kötü mü olurdu? Olaya bu yönden bakılsın, aksi takdirde Isparta futbolu sadece vakit kaybede”
“LİGDEKİ RAKİPLERİMİZ BİZİ CİDDİYE ALIYOR”
Son olarak takımın toparlanma sürecini atlattığını ve kendisine yakışan bir performansla önemli galibiyetler aldığını belirten Şimşek noktayı şu şekilde koydu; “Bu takım bu seviyede devam ederse Emrespor daha iyi yerlere gelecek. Emrespor bu sezon ligde en az gol yiyen takımlar arasında ve her maçımız gollü bitiyor. Bu da bizim için rakiplerimizin bizi ciddiye almasına sebep oluyor. Keçiören’in hocası bile yaptığı açıklamada Emrespor’dan kolay puan alınamayacağını söylüyor. Ben bu konuda taraftardan özveri bekliyorum. Zor günlerimizde de yanımızda olsunlar. Hatalarımızda pes etmesinler. Biz sahada onlarda bizimle beraber tribünde mücadele etsin”