29 Mart 2024 Cuma

Engelleri aştılar şimdi sıra madalyada

Engelleri aştılar şimdi sıra madalyada

Spor

Yalvaç’ta 10 görme engelli sporcu Goalball sporcusu olarak yetişiyor

Yalvaç’ta görme engelli gençler Goalball branşı ile tanışıyor. Yalvaç kapalı spor salonunda haftada iki defa Goalball branşı çalışması yapan görme engelli gençler hem eğleniyor hem de sporcu olarak yetişiyor.

Goalball branşında lisanslı sporcu olarak yarışmalara katılan 10 sporcu kendi dallarında başarılı olmak için ter döküyor.

Yalvaç İlçe spor müdürlüğü olarak belirli günlerde   diğer engellilerle de bir araya gelerek bocce ve çeşitli sportif etkinliklerinde bir araya gelen sporcular ‘engelleri aşıyoruz. Hocalarımızın sayesinde neler yapabildiğimizi herkese göstererek başarımızı şampiyonluk ve derecelerle taçlandırmak istiyoruz. Bize bu imkanı tanımalarından ötürü Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, destek olan ailelerimize teşekkür ediyoruz’ sözleri ile duygularını dile getirdiler.

Yalvaç Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Okumuş da, ‘Görme engelli kardeşlerimizin sporla toplumda yer almaları için başlattığımız bu projede 10 sporcumuz antrenmanlara katılıyor. Şu ana kadar oldukça yol aldık. İnşallah yakın zamanda çeşitli müsabakalarda da yer aldıklarını ve başarılara imza attıklarını göreceğiz. Sporcu kardeşlerimiz engellerin nasıl aşıldığını hepimize gösterecek. Başarılar diliyorum’ sözlerine yer verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR