28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA İHMAL EDİLMİŞTİR!

ISPARTA İHMAL EDİLMİŞTİR!

Siyaset

CHP Milletvekili İrfan Bakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Isparta’nın son zamanlarda ihmal edildiğini anlattı.

Milletvekili Bakır; “Her zaman demokrasinin yanında yer alanve Demokrasi’nin ve Cumhuriyet’in bize sunduklarından yararlanıp, Isparta’nın Atabey İlçesine bağlı İslamköy’ünden, Türkiye Cumhuriyeti’nin dokuzuncu Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel’in memleketidir Isparta. Ancak son zamanlarda Isparta ihmal edilmiştir. Hasretin, sevdanın, acının, sevincin,gözyaşının ilmek ilmek dokunduğu Isparta’nın simgesi halılar, artık dokunmaz olmuştur. Gül, elma ve kayısının özel bir yeri olduğu, dünyanın en kaliteli kirazının yetiştiği Uluborlu’nun, sanayi kenti olan ve daha fazla fabrika kurulması gerekirken, kaldırılan kükürt fabrikasının bulunduğu Keçiborlu’nun, her şeye rağmen ülkemizdeki yeri önemlidir.   

Isparta göller bölgesi, renk armonisi bakımından dünyanın en güzel, suları hiçbir zaman bulanmayan, pompalarla Senirkent, Atabey, Kumdanlı,Gelendost, Yalvaç, Eğirdir, Boğazova’ya hayat veren, enerji üreten, içme suyuveren ve ekmek teknesi olan Eğirdir Gölü, Konya ovasına, Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ovalarını sulayan Beyşehir gölü, yatırım, sevgi, zenginlik,tasarruf, güvelikle eşitlenen orman çok zengin bitki örtüsü, endemik bitki olarak bilinen türü kaybolan kasnak meşesi, filorasının çeşitliliğini yansıtan Kovada gölü, Gölcük gölü, Burdur gölü. Sultan Dağları Karakuş dağları Söğüt dağları Dedegül dağları, Burdur gölü ile çevrili içinde Kapıdağ, Kuyucak,Dedegül, Akdağ, Davraz barla dağları, Toroslar, hayvancılık ve turizm yönünden önemli yerlerdir. Ayrıca ülkemizde inanç Turizminin başkentidir Yalvaç. Tarım Isparta da, Suya hasretin karşılığı kara saban, kara öküz, kara kağnı, karaçarık kalkmıştır. Orak kalkmıştır, orak şudur; insanın başından giren ağustos güneşi, ayağından çıkar. İnsan bundan hiç şikayetçi değildir, esas işkence olan, yoksulluk, işsizlik, huzursuzluktur. Bunlar aslında yeşilin bozkırla savaşı, aydınlığın karanlıkla savaşı, zenginliğin fakirlikle savaşı, okumanın cahillikle savaşı, çarenin çaresizlikle savaşı, budur uygarlık savaşı, uygarlık mücadelesi. Isparta 17.18.19. yüzyıllarında 4 Ispartalı paşa sadrazamlık makamına erişerek söz sahibi olmuş, Cumhuriyet döneminde Isparta’nın yetiştirdiği büyük devlet adamı çok partili siyasi dönemin baş aktörlerinden biri olan 7 kez başbakanlık ve 9. Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Süleyman Demirel demokratik rejimin tüm kurum ve kuruluşlarıyla yerleşmesi ve halkın vatandaşlık bilincinin gelişmesi için yılmadan engel tanımadan mücadele veren ülkesine ve milletine hep daha iyi ve daha fazlasını daha kalitelisini sunmayı hedef alan, Türkiye Cumhuriyeti’nin erdemi olan fırsat eşitliği ve Türk demokrasinin faziletine inanan Süleyman Demirel memleketi. Anayasa değişikliğiteklifi ile Başbakanlık makamının kaldırılması Türk geleneğine aykırı bir uygulamadır. Osmanlı devletinin başlangıcından itibaren ister başvezir,sadrazam, ister başvekil olsun mutlaka padişah sultan ya da reis-i cumhurun yanında hükümet siyasetini yürütecek bir makam olmuştur. Padişah Fatih Sultan Mehmet bile sadrazam makamını lav etmemiş. Hükümet işlerini sadrazamın başında olduğu heyete bırakmıştır. Türk tarihinde hiçbir hükümdar bütün gücü kendi sarayında toplamamış ve baş veziri kaldırmamıştır. Milli mücadele dönemlerindede bu böyle devam etmiştir.

Bakanlar kurulu görev yapmış meclis hükümeti sisteminingereği olarak başvekil görev yapmıştır. Padişahlar tepede bütün sistemi temsilederken sadrazama mühür ile yürütme yetkisi verilmiştir. Başbakanlık her zamanvar olmuştur ve bu makamı yok saymak doğru değildir. Bu yetki ülkemizinkurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmemiştir, çünkü milletirade asla bir kişiye devredilmezdir.

            Atatürk aklı kullanarak 2 hedefgöstermiştir. Birincisi hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olmasıdır.İkincisi de Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Bu hedef Cumhuriyetintemelidir.

Halksız demokrasi olmaz, halkla beraber iç içe halk için olacağız. Sıkmadık el, çalmadık kapı, adım atmadık yer bırakmayacağız, Süleyman Demirel’in de dediği gibi ‘’yollar yürümekle aşınmaz’’ ancak biz aşındırana kadar ülkemizin her köşesine, her bir vatandaşımıza ulaşacağız. Cumhuriyet Halk Partisi fikirlerine karşı olmak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşıyımdır diye demokrasiye, rejime düşman olacak kadar öfkeye kapılmak yanlıştır. Önümüzdeki referandumun partilerle hiçbir ilgisi yoktur, bu bir siyasi parti seçimi değildir. Bu seçim; bir arada, huzur içinde, özgür biçimde yaşayabilmenin seçimidir. Bu seçim tamamen Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğiyle ilgilidir.

Ben buradan vatanını seven ve ülkesinin geleceğini düşünen,siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Millet iradesinin yine millette kalması için iyi düşünmek gerektiğini söylüyor herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ht

06 Mart 2017 Pazartesi 08:12

Peki ısparta için sen ne yaptın

Özgür

06 Mart 2017 Pazartesi 00:51

Muhafazakar ve sağ seçmen biri olarak irfan bakırı takdir ediyorum pek çok kez pek çok yerde halkın içinde ve halkı samimiyetle dinlediğine şahit oldum. Maalesef diğer vekillerimiz sadece seçim öncesinde halkı hatırlıyor ve basınla nasıl bir diyalogları varsa artık kendilerini her adım da haber yaptırıyorlar.

Cem

06 Mart 2017 Pazartesi 00:43

Simdimi aklınıza geldi Isparta ne oldu TOKİ ye bir temel bile atmadiniz yalan mı bir çevre yolu bile yapmayınız hızlı tren ne oldu yalan tabi

d

05 Mart 2017 Pazar 20:39

VEEE BU LAFIN ÜZERİNE BEYİN UZAKLAŞIYOR:::)

mehmet bozkurt

05 Mart 2017 Pazar 16:36

kac sefer milletin icine ciktinda konusuyon ya ayip valla

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR