29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'YA 12 BİN KİŞİLİK YURT İNŞA EDİLİYOR İŞTE DETAYLAR

ISPARTA'YA 12 BİN KİŞİLİK YURT İNŞA EDİLİYOR İŞTE DETAYLAR

Siyaset

AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, yurt sorununu yeniden gündeme getirdi. Isparta'nın ilçelerinin yanı sıra merkezde de öğrencilerin barınma sıkıntısı yaşadığını kaydeden Bilgiç, şöyle konuştu:

"2.üniversite konusunda sayın Cumhurbaşkanımız iradesini ortaya koydu. Altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En erken 2 yıl içinde 2.üniversiteyi altyapısı ile birlikte Isparta'ya kazandırmış olacağız. İlçelerimizden 2.üniversiteye ilişkin talepler var. Herkesin istemesi doğaldır.Ama şu da bir gerçek. Bir ilçede 2+1 daire 1500 TL'den kiraya veriliyor. Öğrencilerimiz ilçede olmaktan memnun değil. Kız öğrencilerimizin sorunları var. Barınmayla ilgili sorunlar var. Başkanlarımıza tavsiyem 2.üniversiteyi istemeden önce mevcut MYO'lardaki öğrencilerin sosyal yaşam sorunlarını çözün. Uluborlu'ya, Keçiborlu'ya KYK yurdu yaptık, bitirdik. Eğirdir'de ciddi şekilde yurt ihtiyacımız var. Senirkent'te ihtiyacımız var. Merkezde yurt sorununu çözüme yönelik önemli adımlar attık, atmaya devam ediyor. Özel sektöre önce 5 bin, sonra 4 bin kişilik yurt inşa ettiriyoruz. KYK, 3 bin kişilik planlıyor. 12 bin kişilik yurt kapasitesi önümüzdeki yıl inşallah devreye girecek.Önümüzdeki yıl 10 bin kişilik daha yurt daha projelendirmeliyiz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ahmet doğru

16 Mart 2017 Perşembe 13:10

senelerdir bizi sömürdüğünüz yetmedi bi bu kadar daha gelsin diye ağzınızın suyu akıyor sayın ıspartalılar. 9 bin kişilik özel yurt biz buradaki özel yurtların fiyatlarını da biliyoruz. arkadaşlar bir apart 1000 tl ama yurtta yurtta 4 kişilik bir oda en az 2bin tl ye veriliyor. bu bir çözüm değil. bırakın 2. üniyi hali hazıraki kapatılsa daha çok memnun olurum.

KURT

15 Mart 2017 Çarşamba 18:54

ŞİMDİ APARTLARI DAİREYE ÇEVİRİRSİNİZ BUNDAN SONRA ( İNŞ USTALARINA BOL İŞ ÇIKAR )

muhammet

15 Mart 2017 Çarşamba 18:09

Bakin ogrenci arkadaslar arz talep meselesi ama kusura bakmayin binlerce ogrenci burada yasiyor ama resmi olarak burada degil oy kullanamiyor bak bu vekil sizin veremiyeceginiz oyunuza mi calissin yoksa isparta halkinin verebilecek oyunami calissin yani ikameti ispartada olan soz hakki var yoksa memleketinde konussun demem odurki ogrenciler burada oy veriyor olsaidi simdiye kadar yurt sorunu olmazdi dogruya dogru hem iyas yani olacak hem luks olacak eee bir arabayi yuz kisi isterse fiyat artar

AK gençlik

15 Mart 2017 Çarşamba 16:33

Yurt ve apart ve kira rantçılarına karşı mücadeleniz çok güzel sayın vekilim

Vatandaş

15 Mart 2017 Çarşamba 14:41

Sayın vekilin bu yapılan yurtlara ortak olduğu söyleniyor. Tabi Ispartalı öğrenciden niye üç beş kuruş ekmek yesin yapın tabi 20 bin kişilik vekiller ağa babalar yesin

Hulki Hurma

15 Mart 2017 Çarşamba 14:25

Zahmet etmeyin boşuna, bu düzene okumuş adam lazım değil , cahille oynamak ve onu kullanmak çok daha kolay ve mantıklı bir yatırım yani.... (bakınız Türkiye)

Ali Dinç

15 Mart 2017 Çarşamba 14:23

Helal olsun sayın vekilim. Bu ildeki konut sorununu dürüstçe dile getirdiğiniz için teşekkürler. Umarım ev-apart sahipleri bir kez daha ellerini vicdanlarına koyup düşünürler.

papatya

15 Mart 2017 Çarşamba 12:20

Yurt sorunu Isparta'da maalesef var. Geleceğimiz ve misafirimiz olan öğrencilerimizin en iyi şartlarda konaklamalarını sağlamak bizim boynumuzun borcu. Apartlar çok pahalı. Bir çok apartta Ispartalı olmayan 300 den fazla öğrencimiz kalıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR