29 Mart 2024 Cuma

HER ŞEY ISPARTA AŞKINA

Plan ve Bütçe Komisyonu 18 günde 187 saat çalıştı

Siyaset

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı ile Sayıştay raporları için 18 günde 187 saati aşkın mesai yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,son derece verimli, sakin, komisyon üyesi olan ve olmayan milletvekillerinin katılımıyla bir bütçe maratonunu tamamladıklarını söyledi.

25 Ekim'de başlayan görüşmelerin, yaklaşık bir ay sürdüğünü ve komisyonun 18 günde 187 saat 4 dakika çalıştığını anlatan Bilgiç, Genel Kurul'daki görüşmelerin de 5 Aralık'ta başlayacağını bildirdi.

Komisyonda 203 kurumun bütçesinin görüşüldüğünü ve 2017 yılı için 645 milyar lirayı aşkın bir bütçenin ortaya konulduğunu dile getiren Bilgiç, "Bir önceki yıla göre tahmini bütçede yüzde 13'lük bir artış söz konusu. Üniversitelerin bütçelerini de eklersek toplam 111 milyar liralık bir bütçe ile eğitim aslan payını alıyor, sağlık da çok az bir farkla ikinci sırada yer alıyor. Sağlık Bakanlığı, kendisine bağlı kurumlar ile ilaç ve tedavileri de eklenirse yaklaşık 111 milyar liralık bir bütçeye sahip. Eğitim ve sağlık başa baş gidiyor ama ilk sırada eğitim var." diye konuştu.

Bilgiç, eğitim bütçesinin bir önceki yıla göre 10 kat arttığını ifade etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yaklaşık 42 milyar lira, Orman ve Su İşleri Bakanlığına yaklaşık 31 milyar liralık bütçe öngörüldüğünü dile getiren Bilgiç, bu rakamın Milli Savunma Bakanlığı için 28 milyar lira civarında olduğunu kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaklaşık 24 milyar lira, Gençlik ve Spor Bakanlığının 23 milyar liraya ulaşan bir bütçe rakamına sahip olduğunu ifade eden Bilgiç, bu bütçelerin yıl içindeki ek ödemelerle dahada artacağını vurguladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

BAHTİYAR SÖYLEMEZ

04 Aralık 2016 Pazar 14:32

İYİ HOŞ GÜZELDE BU BÜTÇEDE ISPARTAYA HANGİ YATIRIM İÇİN PARA ÇIKARTILDI.Bİ SÖYLEYİN... HASTANE HASTANE DİYE TUTTURDUNUZDA,HASTANEYİDE YAP İŞLET DEVRET MODELİ İLE YAPTINIZ.BİLDİĞİN ÖZEL HASTANE

varsa

28 Kasım 2016 Pazartesi 17:38

sn vekl bldiye başk. mı olacak son günlarde baska vekıl yokmus gibi sık haber yapar oldunuz?acaba ne dir bu haber yogunluğu bu vekıl hakkında..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR