24 Mayıs 2024 Cuma

SDÜ ile Pikolo Derneği Arasında İşbirliği Protokolü

SDÜ ile Pikolo Derneği Arasında İşbirliği Protokolü

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Pikolo Derneği arasında “Gülün Geleceğini Hasat Etmek Projesi” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. 

İnsana yakışır iş prensipleri kapsamında işçilerin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, yasal mevzuata uygun şartlarda çalışmalarının sağlanması, çocuk işçiliğiyle ilgili farkındalığın oluşturulması amacıyla hazırlanan protokolün açılış töreni Barida Otel’de gerçekleştirildi. Törene, Isparta Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Pikolo Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Torun, İŞKUR Müdürü Mustafa Höke, çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcisi katıldı. 

Prof. Dr. Mehmet Gençtürk ile Onur Torun tarafından imzalanan protokol kapsamında, özellikle çocuklar, kadınlar ile dezavantajlı aileler ve gül hasadında çalışan işçileri ilgilendiren projeler hayata geçirilecek ve projelerle ilgili “Proje Yönetim Kaynak Kitabı” hazırlanacak. 

Isparta ve çevre illerdeki gül yağı üreticilerinin destek verdiği “Gülün Geleceğini Hasat Etmek Projesi”ne SDÜ, başta Eğitim Fakültesi olmak üzere akademik personel, öğrenci stajyer öğrenci ve eğitim personeli ile katkı sağlayacak.

Projede yer alan SDÜ öğrencileri sosyal sorumluluk bilinci kazanacak ve bilinç düzeylerini arttıracak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR