27 Nisan 2024 Cumartesi

MİLLETVEKİLİ BAKIR'IN GÜNDEMİNDE DOLU VAR!

MİLLETVEKİLİ BAKIR'IN GÜNDEMİNDE DOLU VAR!

Siyaset

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Eğirdir köylerinde meydana gelen dolu afetine ilişkin Tarım Bakanı Faruk Çelik’e yönelttiği sözlü soru önergesinde “köylerimizde meydana gelen zararın karşılanması düşünülmektemidir?” dedi.

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Eğirdir köylerinde meydana gelen dolu olayı ile ilgili TBMM’de söz alarak Tarım Bakanı FarukÇelik’in yanıtlaması istemiyle sözlü soru önergesi verdi. Bakır TBMM’de yaptığıkonuşmada “6 Haziran 2016 günü, Isparta’mızın Eğirdir ilçesi ve köylerinde meydana gelen şiddetli dolu sonucu başta Kırıntı köyümüz olmak üzere Yukarı Gökdere, Yuvalı ve Sipahilerdeki elma bahçelerinde ciddi zararlar meydana gelmiştir.

Kırıntı köyümüzde yağan dolu sonucu bazı araçların camları kırılmış, evlerin çatılarındaki güneş enerji panelleri ise zarar görmüştür.Yaklaşık 3 bin dekar elma bahçesinde şiddetli dolu nedeniyle milyonlarca liralık maddi zarar meydana geldiği öngörülmektedir.

Sayın Bakana sorularım şu şekildedir; Doludan zarar gören köylerimiz ile ilgili olarak bu zararın tespiti için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Köylerimizde meydana gelen zararın karşılanması düşünülmektemidir?” diye sordu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ali

27 Haziran 2016 Pazartesi 08:49

tarım sigortası önemli

ISPARTALI

26 Haziran 2016 Pazar 16:07

Halkın vekili halkın derdini dile getirir. Potronların vekili potronların işini takip eder.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR