29 Nisan 2024 Pazartesi

ISPARTA BURDUR' LA HİZMET REKABETİ !

ISPARTA BURDUR' LA HİZMET REKABETİ !

Siyaset

Keçiborlu Belediyesi'nin hibe ettiği 100 bin+150 bin m2'lik arsa ile Isparta'ya kazandıracağımız Cezaevi Projesi'ne Burdur da talip oldu. MAKÜ gelişim sahasın içerisinde Adalet Bakanlığı'na yer gösterildi.

En avantajlı yer:

Isparta sınırı

         Keçiborlu Belediyesi'nin bölgesel nitelikteki cezaevi yatırımı için Adalet Bakanlığı'na tahsis sözü verdiği 100 bin m2'lik arsa, Isparta ile Burdur'a aynı uzaklıkta.Cezaevi için Adalet Bakanlığı yetkililerinin de uygun gördüğü konum, 2 kente de 20 km. uzaklıkta.

 Isparta'nın yatırım konusunda Burdur'la olan hizmet rekabeti Cezaevi Projesi'nde de ortaya çıktı. Isparta Belediyesi'nden talep ettiği 100 bin m2'lik yer talebine uygun cevap alamayan Adalet Bakanlığı'nın imdadına Keçiborlu Belediyesi yetişince bölgesel cezaevi yatırım değerli hale geldi. Keçiborlu Belediyesi'nin 100 bin m2+150 bin m2'lik yerin hemen tahsisi konusunda söz vermesinden sonra Isparta'ya kazandırılan Cezaevi Projesi'ne Burdur da talip oldu. AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, cezaevi yatırımını Burdur'a çekebilmek için tatlıbir rekabete girişti. Anında Adalet Bakanlığı'na Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin gelişim sahasından 100 bin m2'lik yer gösterildi. Bakanlık,yer konusunda Isparta ve Burdur arasında kaldı.

         Ancak,Keçiborlu Belediyesi'nin herkesten önce hızlı bir şekilde büyük bir fedakarlık örneği göstererek 100+150 bin m2'lik yerin hibe teklifini sunması, bu yerin de Adalet Bakanlığı yetkililerince uygun bulunması Isparta'yı bu konuda avantajlı kılıyor. Isparta sınırını avantajlı kılan diğer bir unsur ise, gösterin yerin 2 kentin ortak noktasında olması. Keçiborlu Belediyesi sınırları içerisinde Havaalanının tam karşısında konuşlandırılması planlanan cezaevi hem Isparta'ya hem de Burdur'a 20 km. uzaklıkta. Yer, coğrafi konum itibariyle Isparta, Burdur ve Afyon'a bağlı büyük ilçelerin tam orta noktasında. Yanından karayolu, havayolu ve demir yolu ulaşımının da geçmesi de önemli bir avantaj.

         Ancak bu avantajlı durum ve herkesten önce yer verilmesine rağmen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, her zamanki gibi davrandı. MAKÜ Rektörü'ne Cezaevi için yer göstermesini isteyen Milletvekili Özçelik, Adalet Bakanlığı'na eğitim gelişme sahasından yer gösterdi. Cezaevinin Isparta'ya mı yoksa Burdur'a mı yapılacağız, hizmet rekabetinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyyya Sadi Bilgiç'in mi yoksa Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in mi galip çıkacağı yakında belli olacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bir Garip Ispartalı

24 Kasım 2016 Perşembe 22:20

Bakın görün bu konudada Burdur galip gelecek, uzun zamandır gitmemiştim şehir öyle gelişmiş ki geniş caddeler geniş kaldırımlar şehiri simgeleyen ucube olmayan yapılar saymakla bitmez inanın bana iki şehir arasında hangisi derseniz Bir Ispartalı olarak Burdur'da yaşamak isterim. Haa buradan Yusuf Ziya başkanın şöförüne sesleniyorum ara sıra direksiyonu kır Burdura başkan gelişmekte olan şehir görsün. Ak Partili belediye meclis üyeleride imar müdürlüğünden çıkabilirlerse onlarda gezsinler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR