20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇAPRAZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EVET DİYECEĞİM

ÇAPRAZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EVET DİYECEĞİM

Siyaset

Gülkent’te Bugün Programına konuk olan MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna gönül rahatlığı ile evet diyeceğini belirtti. Çapraz, “Bizim için evet diyen vatandaşımızda değerlidir, hayır diyen vatandaşımızda değerlidir. Geldiğimiz süreçte evet diyende, hayır diyende duruma çok hakim görünmüyor” dedi.MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, Gülkent’te bugün programının konuğu oldu. 16 Nisan referandumu üzerine soruları cevaplayan Çapraz, Anayasa değişikliği sürecine nasıl gelindiğine dikkat çekerek “15 Temmuzda Türkiye ağır bir süreçten geçti. Darbe girişiminin ardından, MHP söz konusu vatandır diyerek Yenikapı’da oluşan birlikteliğin içinde oldu. Bu noktadan sonra bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğu görüldü. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarihi bir sorumluluk alarak bir anayasa çalışması teklif etti. CHP bu noktada tarafsız kalmaya çalışsa da daha sonra hayır diyerek siyasete devam etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

İNSANLARIN BİR BÖLÜMÜ OLUŞTURULAN KAFA KARIŞIKLIĞINDAN DOLAYI KARARSIZ 

Referandumda evet ve hayır diyenlerin büyük bölümünün siyasi olarak tavır aldığını söyleyerek “Bir siyasetçi olarak inanmadığım hiçbir şeyi siyaseten bile olsa savunmam. Vicdanım çok rahat olarak şunu söyleyebilirim, ben evet diyeceğim. Evet dememde hiçbir sakınca yok, rahatlıkla evet diyeceğim. İnsanların bir bölümü oluşturulan kafa karışıklığından dolayı kararsız. Bizim için evet diyen vatandaşımızda değerlidir, hayır diyen vatandaşımızda değerlidir. Lakin geldiğimiz süreçte evet diyen vatandaşımızda, hayır diyen vatandaşımızda duruma çok hakim görünmüyor. Evet diyenler belirli bir siyasi görüşün etkisi ile evet diyor. Hayır diyenlerde belirli bir siyasi otoritenin etkisi ile hayır diyor. Aslında baktığımızda MHP’nin çizgisinde, ilkelerinde, duruşunda bir değişiklik yok” dedi. 

MHP, ÜLKÜCÜLER BU MİLLET İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRLAR 

Çapraz, açıklamalarında şunlara yer verdi. “2009 yılında FETÖ terör örgütüne ilk terör örgütü diyen biziz. CHP bizi 367 krizi yaşandığında AKP’nin koltuk değneği olmakla suçluyor. Hatırlarsınız Abant’ta anayasa çalışmaları yapılıyordu. Orada tartışma Türk vatandaşından Türkiyelilik kavramına getirilmişti. Bugün anayasa değişikliği içinde Türkiyelilik kavramı var mı? Türk Milleti var. Biz tek millet tek devlet diyoruz. Terör örgütü ile pazarlık yapmayın dedik, Habur’da davulla, zurnayla terör örgütü üyeleri karşılandığında ilk tepkiyi biz koyduk. Bugün terörist ile bir pazarlık var mı? Yok. Biz aynı yerdeyiz. Ama iktidar partisi de artık şunu gördü, MHP, ülkücüler bu millet için her şeyi yapmaya hazırlar. 

TÜRK MİLLETİNİN SAYIN GENEL BAŞKANIMIZA BİR VEFA BORCU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM 

15 Temmuza kadar bize kafatasçı dediler, bunlar Fatiha bilmez dediler. Hem iktidar partisi hem CHP. Ama 15 Temmuz gecesi bu millete çok şükür ülkücü olmanın gururunu yaşattık. O gün ülke bambaşka bir noktaya götürülürken, ülkenin bütün siyasileri ortadan kaybolmuşken, bu ülkenin başbakanı Kastamonu taraflarında bir tünelde, Cumhurbaşkanı uçakta hava sahasında, Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğu belli değildi, dün çıktı havaalanından kaçıyormuş, ama o şartlarda parti Genel Merkezinde olan, hükümete biz darbenin karşısında hükümetin yanındayız diyen bir lider vardı, oda Devlet Bahçeli’dir. Bu noktada Türk Milletinin sayın genel başkanımıza bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum. 

9 MİLYON GENCİ YOK MU SAYACAĞIZ? 

 18 yaşında gençlerin milletvekili olmasını hayır cephesi kullanmaya çalışıyor. Bugün Türkiye’de 9 milyona yakın genç nüfus var. Mecliste her meslek grubu temsil edilirken neden 18 yaşında gençlerimiz temsil edilmesin. 9 milyonu biz yok mu sayacağız? Bu 9 milyon gencin sorunları yok mu? Bunlar neden mecliste temsil edilmesin. CHP’nin farklı noktalardan konuyu değiştirmek için yaptığı çalışmalar var. CHP örneğin ilkokul mezunu birisinin Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini söylüyor. Bugün var olan sistemde herhangi bir ilkokul mezunu kişi vali ya da müsteşar olabiliyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminde seçimle gelen cumhurbaşkanı millete karşı sorumlu olacak ve liyakat sahibi kişileri bakan ya da, başkan yardımcısı olarak görevlendirecektir. 

PARLAMENTER SİSTEMDE TIKANMA YAŞANDI 

1982 anayasasında 18 defa değişiklik yapılmasına rağmen darbe anayasası ruhu değişmemiştir. 367 krizi, halkın cumhurbaşkanını halkın direk seçmesi gibi düzenlemelerle parlamenter sistemde de bir tıkanma yaşanmıştır. Cumhurbaşkanı mevcut sistemde 550 milletvekilinin 413 tanesi imza verirse hıyaneti vataniye kanunundan yargılanabiliyor. Ama hıyaneti vataniye kanunu da kaldırılmış durumda. Yapılacak değişiklikle ise 600 milletvekilinin 400 tanesinin imzası ile Cumhurbaşkanı adi suçlardan dahi yargılanabiliyor. Özellikle siyasetçiler ne konuştuklarını iyi bilmek zorundadır. Özerlikle Kemal Kılıçdaroğlu gibi geçmişinde siyasi gafları bol olan, yaptığı hataların nelere mal olduğunu iyi bilmeliler.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dadaş

15 Nisan 2017 Cumartesi 03:00

neyin kafasını yaşıyosun neyin rahatlığı yaşın kaç ne bedel ödediniz bide konuşuyorsunuz saygılı olun ülkücü olun ,

çılgın

15 Nisan 2017 Cumartesi 02:55

bizler hayırcılar rahatıs en azından vicdanımız rahat

Eğirdir Sırazı

14 Nisan 2017 Cuma 16:33

Bahçeli hayır diyor ama

RESMEN

14 Nisan 2017 Cuma 13:20

DEVLET BAHCELIDE CUMHURBASKANININ DANISMANI EYALET SISTEMINI YAZINCA HAYIR DIYECEKMUHTEMELEN!

vatandaş

14 Nisan 2017 Cuma 12:56

sizin gibi mhp liler olduktan sonra bir daha mhp meclise giremez herhalde çünkü ben kendi adıma oy vermeyeceğim

Burak

14 Nisan 2017 Cuma 12:45

Biz hala Türkeşçiyiz. Gerçek ülkücü Hayır der. Rahmetli başbuğumuza yapılan hakaretleri iftiraları ve biz ülkücülere atılan alçakça iftiraları unutmayız

MHP Li Hayır Cephesi

13 Nisan 2017 Perşembe 23:25

Canlı yayında bahçeliden de bi anda R geldi. Demek burdan anlaşılıyor ki mhp lilerin hepside hayır diyecek. Hayırlısı Olsun O zaman...

Yaren Pekmuhterem

13 Nisan 2017 Perşembe 22:23

MASA - KASA - NİSA a) masab) kasa c) nisad) hepsi

Ülkücü

13 Nisan 2017 Perşembe 22:05

Başbuğ öldü meydan bozkurtlardaydı artık çakallara kaldı. Halen daha Başbuğ'un mirasını yiyorsunuz. Bu referandum sonunuz olacak. Siz de benim gibi HAYIR diyin sandıkta GERÇEK ÜLKÜCÜLER. Sonra inşallah koca çınar olan partimiz yeniden dirilecek.

Ispartanın Asil Bozkurtları

13 Nisan 2017 Perşembe 20:29

Vay gidi akif çapraz vay. Ülkücüler mhpli ler hayır diyor. Sen ve ağa baban ne derseniz deyin. Koltuk sevdasına davayı satanlar olarak anılacaksınız. Merak etmeyin ne yaparsanız yapın o koltuklardan ineceksiniz.

cevap vereyim

13 Nisan 2017 Perşembe 20:09

önce ankaraya gitti geldi ülkü ocakları başkanlığını bıraktı ve isparta li bile olmayan bi çocuğa devretti. aradan 1 ay geçmedi ilçe yönetimi balgat tarafından görevden alındı. arkadaş da cup diye daldı hemen... secimle gelen oyunla gitti....

hasan

13 Nisan 2017 Perşembe 17:52

çok az bir oranla MHP den evet çıkacak,ama şunu iyi bilin,mhpli olup ta kim evet diyorsa mutlaka bir çıkarı ,beklentisi var,çevrenize iyi bakarsanız görürsünüz...

Ahmet AKGÜN

13 Nisan 2017 Perşembe 15:58

Akif ÇAPRAZ Senin Gönlün Rahatsa Benim Gönlüm Dünden Rahat Mevkii için milleti feda eden değil, aksine gerektiği zaman millet uğruna mevkiini, hatta hayatını verebilen adam büyük adamdır.Atsız Ata Sözüdür Ocaktayken Beliki Öğrenmiş Öğretmişsindir.Sizler durmayın EVET Yolunda Koşun Ben HAYIR'a adım adım yürürüm.

MILLET!

13 Nisan 2017 Perşembe 15:50

LIYAKATLEDEGIL ; ITAATLE YÖNETILIRSE CÖKER!

MILLET!

13 Nisan 2017 Perşembe 15:24

https://www.youtube.com/watch?v=I3WgZZm3R7s

HAYIR HAYIR!

13 Nisan 2017 Perşembe 13:54

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/financial-timestan-referandum-****izi-1790205/

ZULME HAYIR!

13 Nisan 2017 Perşembe 13:52

AHMET CELIK ????? EGER INSANLAR KORKUP ISMINI YAZMIYORLARSA ; ÜLKEDE BIR KORKU IMPARATORLUGUNUN KURULMUS OLDUGUNU GÖSTERIR! ÜLKEDE INSANLAR FIKRINI HÜR IRADE ILE YAZIP SÖYLIYEMEDIKLERINI GÖSTERIR! HÜRRIYET KALMADIGINI YÖNETIM BASKINI GÖSTERIR! FIKRINI ACIKCA SÖYLIYECEKLERE HER TÜRLÜ ZULMÜN YAPILACAGINI GÖSTERIR!DÜNYA NEDYASI TAMDA BUNU YAZDI BU GÜN; DESTEKLEMEZSEM HAPSE GIRERIM DIYEN IS ADAMINI!

Kemal Kurt

13 Nisan 2017 Perşembe 13:30

Bunlar fatihayı bile okuyamaz diyenlerle birliktelesiniz. Ülkücüyüm ve gönül rahatlığı ile hayır diyorum.. ülkenin bölünmemesi, 15 temmuzun gerçek amacına ulaşmaması için hayır diyorum. Yarın evlatlarımın yüzüne için hayır diyorum. Emperyalistlerin amacına ulaşmaması için hayır diyorum.. Geleceğimi tek adamın keyfine bırakmamak için hayır diyorum.. sanırım yeterli sebebim var..

yazik

13 Nisan 2017 Perşembe 13:13

oturdugun koltuğa oyunla hile ile oturdun. kul affetse Allah affetmez... sen kendi ayıbından utan insanlardan helâllik işte veya şerefinle çık koltuğuna oturdugun insandan özür dile af dile....

cevap lütfen

13 Nisan 2017 Perşembe 13:40

nasıl bir oyun ve hile ile oturmuş o koltuğa. biliyorsan aaçıklada herkes bilsin bizde bilelim

ahmet çelik

13 Nisan 2017 Perşembe 12:57

sahte isimlerle yorum yapanlar yaptığınız yorumlarda bile kuyruk acınız var. korkuyorsunuz korkaksınız. Akif Çapraz ülkücüdür yıllardır bu hareketin içerisindedir. ıspartada değerlidir. ıspartanın da değeridir. seveni de çoktur. her ne kadar referandumda onun gibi düşünmesemde saygım vardır. sizin amacınız evet veya hayır değil bunun gibi dürüst insanlar olduğu için size koltuk düşmeyeceğidir.

Cengo

13 Nisan 2017 Perşembe 12:57

Kemal kılıçdaroğlunun gafı birse malum şahsın gafı bindir. Şu chp yi tü kaka gösterme politikanızı bırakın artık ülke kurulduğunda chp vardı başta ondan sonra siz ve sizin sağcı dinci ırkçı politikalarınız yönetti ülkeyi. Bugün bu halden şikayetciyseniz 80 yıl önceki chp iktidarını değil kendinizi suçlayın. 15 yıldır bu ülkeyi chp yönetmiyor. Boş laflar hepsi. Başı sıkışan chp ye sallıyor.

mamut

13 Nisan 2017 Perşembe 12:28

siz gerçek ülkücülerin yanında degersizsiniz,

ahmet

13 Nisan 2017 Perşembe 12:26

birilerinin adamı olduğun için oradasın insanlar partiye küstüğü için oradasın ağa baban gittiğinde sende gideceksin mutlaka evet de

Dikce

13 Nisan 2017 Perşembe 12:26

Düne kadar size küfür edenler berabersiniz

Mhp

13 Nisan 2017 Perşembe 11:41

Mhp nin başına yakışmadığını bu kadar belli etme

vatandaş rıza

13 Nisan 2017 Perşembe 10:51

Başkanlık sisteminde MHP iki parti dışında kaldığında, meclise giremediğinde gerçek Ülkücüler bu beyanları sizin yüzünüze vuracaklar. o zaman ne diyeceksin bakalım. Ne tarih ne de Ülkücü Hareket sizi affetmeyecek.

VALİ

13 Nisan 2017 Perşembe 10:24

Vali olabilmenin ilk koşulu Kaymakam olmaktır. Kaymakam olmak için de öncelikle, Hukuk Fakültesinden, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden, İşletme Fakültesinden ya da Siyasi Bilimler Fakültesinden mezun olmanız gerekmektedir.

mehmet Ali

13 Nisan 2017 Perşembe 10:22

Akif'im etme eyleme ben seni ta ortaokuldan bilirim. Söyle dön arkana bi bak.dava ne demek, ülkü ne demek sen hepimizden iyi bilirsin.bastakiler neyin Hesabı içinde bilemeyiz ama ben ülkücüyüm diyen herkesin hayır demesi lazım.elini vicdanına koy

ali yavuz

13 Nisan 2017 Perşembe 10:17

Bu neyin rahatlığı koltuğun mu:)) siz varya alayınız sahte ülkücü çıktınız.Size kafataşçı fatiha bilmez kandan beslenen ağzından salya akııtıyor diyenlerın yanında eteğini öp birde gönül rahatlığı hemii ..yürün gitttt allesen

altında son model bmw olanla- serçe olan

13 Nisan 2017 Perşembe 09:53

BMW- serçe- tepekent- zemin kat- bu kadar zıt iki kutup- evet de yada hayırda birleşirse ne olur:) bir matematikç- bir sosyolog dan ****iz istiyorum- gerçekten merake diyorum- ben demokrasiyi ezilenin hakkının aranabilmesi olarka görüyorum... yani ezin canınız sağolsunda- fazla acıtmayın :) evet evet evet vet serçemde olsa BMW olanla aynı konvoydsayım en azından :)beş kere okuyun anlayamazssınız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR