19 Nisan 2024 Cuma

BİLGİÇ BABA OCAĞI ŞARKİKARAAĞAÇTA REFERANDUM ÇALIŞMALARINDA...

BİLGİÇ BABA OCAĞI ŞARKİKARAAĞAÇTA REFERANDUM ÇALIŞMALARINDA...

Siyaset

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, referandum çalışmaları kapsamında gece gündüz demeden evet'i anlatıyor. Bugün ise baba ocağı Şarkikaraağaç'ın beldeleri,köyleri ve sokaklarında hemşehrilerinle birlikte oldu.


 Akşam saatlerinde ise ŞARKİKARAAĞAÇLI esnaf ve yerel halkle salon toplantısı yapan Bilgiç halka şu sözlerle seslendi." Referandum öncesi bu 15 yıla AK Parti iktidarı neler sığdırdı hangi alanlarda reformlar yaptı bunu hatırlamak lazım.  Geçmişte vatandaşımızın nasıl baskı altında tutulduğu kendi inanç sistemini istediği şekilde yaşamadığını insanların özgürce düşünceleri söylemedikleri günleri yaşadık. 



Bunlar geride kaldı Vesayet sistemlerini tamamını alıp götürüp tarihin karanlıklarına gömdük.Geride kalan tek bir vesayet sistemi var. Onu da 16 Nisan’da o karanlık geçmişe gömüp bu ülkenin idaresinin temsilini tamamen millete vereceğiz. Ulaştırmadan sosyal güvenliğe, sağlıktan dış politikaya hayatın tüm alanlarında sosyal politikalarda büyük reformlar yaptık. Devletimizin soyla devlet olmak ilkesi ilk kez AK Parti iktidarıyla gündeme geldi. İlk kez devlet millet için vardır diyerek toplumun yardım ihtiyacı duyan kesimlerine devletin şefkat elini uzattık.


 Bu kesimler geçmişte de vardı ama onları gören yoktu. Bu Millet sabahın erken saatlerinde hastaneye girip sıra alacak muayene olarak şansı varsa eğer olamazsa aynı manzara ertesi gün tekrara yaşayacaktı. Şimdi Isparta’ya Şehir Hastanesi yapılıyor. Keçiborlu izin de 10 yataklı Devlet Hastanesi 2017 programına alındı.Bunu da ilk kez açıklıyorum. ABD’de 230 senede 45 başkan bizde 100 senede 65 hükümet kurmuşuz.


 Orada başkan en fazla iki sefer seçiliyordu. Türkiye’de bir genel başkan gelince inmiyor. Rahmetli Demirel 6 sefer gitti, 7 sefer geldi. 40 yıl siyasette kaldı. Doğduk Demirel, büyüdük Demirel, öldük Demirel deniyordu.Şimdi partili Cumhurbaşkanı gelsin iki dönem yapsın ve gitsin böylece siyasette değişimin önü açılmış olsun. Bu güne kadar toplum değişik kesimlerinin eleştirdiği sancılı süreçleri bu değişikle ortadan kaldırıyoruz. Güçler arasındaki kuvvetler ayrılığını bu sistemle kesin olarak hayata geçiriyoruz.Cumhurbaşkanımız isteriz ki 50 sene bu ülkeyi yönetsin. 


Mevcut sistem buna imkan veriyor, ama yeni sistem buna izin vermiyor. Yürütmede çok başlılığı ortadan kaldırılıyor. 16 Nisan referandumuyla eğer Cumhurbaşkanını milletin istemediği işler yaparsa Meclis’in fesih yetkisi var. Meclis öyle bir güçlendiriliyor ki yasama ve yürütme sürecinde daha etkin olacak” dedi. Bilgiç,referandumda Isparta’dan yüzde 75 oranında evet oyu çıkacağını gördüklerini söyledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

başkan

09 Nisan 2017 Pazar 23:36

evet ,demek kolay nerde TOKİ dar gelirli evsiz barksız emeklilere,hani nerde kamudaki işçilere kadro hep seçim sonu refarandum sonu al o zaman sende evet ,i unut önce verdiğin sözü yerine getir

ziyaaaa

09 Nisan 2017 Pazar 13:23

reklamlardaki gibi biseyse baskanlik evet yok vekilin anlattigi gibiyse %99 hayir

Türk muhtar

09 Nisan 2017 Pazar 12:01

İyi de sayın vekil bu anlattıklarınla referandumun ne alakası var...Hiç maddelerin içeriğinden bahsetmemişsin, mesela ben bir ISPARTAlı ve TÜRK olarak özerkliğe ve fedarasyon sistemine karşıyım muhtemelen siz de karşısınız ama sırf reiz istiyor diye sizde ever propagandası yapıyorsunuz

Asil kan

09 Nisan 2017 Pazar 07:54

No

EGERKİ 1 MİLYON KAMUDA ÇALIŞAN ŞİRKET ELEMANLARINI

09 Nisan 2017 Pazar 05:36

KAMUDA ÇALIŞAN ŞİRKET ELEMANLARINI 1 MİLYON A ULAŞTI HERALDE KADROYA ALIR VEYA .KAMU ÇALIŞANI SÖZÜNÜ VERIRSE GÜÇLÜ HÜKÜMETİMİZ. 54 İLE EVET KESİN. HEMDE İSTİHDAM SEFERBERLİGİ VAR MADEM. TAM İSABET OLUR .YOKSA BU ÇALIŞANIN Y .10 OY VERECEK .90 HAYIRCI. ARAŞTIRIN.

Sağlıkta ıhraclar neye gore aynı okula çocuğu gide

08 Nisan 2017 Cumartesi 23:26

Evet evet evet. Sayın vekilin tek kriter den uç sanuç var. İhraç var. İade var. Açığa alınmayan var. Sağlıkta

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR