16 Nisan 2024 Salı

BAŞKAN AKİF ÇAPRAZ YAPILAN 18 DEĞİŞİKLİK DARBE RUHUNU GİDEREMEMİŞTİR

BAŞKAN AKİF ÇAPRAZ YAPILAN 18 DEĞİŞİKLİK DARBE RUHUNU GİDEREMEMİŞTİR

Siyaset

MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile alakalı gündeme ilişkin bir takım açıklamalar yaptı.

D'OR Cafe’de gerçekleştirilen toplantıda, 1982 anayasasının barındırdığı darbe ruhunun yapılan 18 değişikliğe rağmen giderilmemiş olduğunu belirten Çapraz, iki başlı yapının siyasi sorumluluk tarafı meclis önünde hesap verilebilirliği düşünülmüşse de cumhurbaşkanının sadece vatana ihanetten yargılanabilir konumda olduğu da gözler önünde olduğunu söyledi. Anayasada çarpık düzen zamanla daha karmaşık bir hal aldığını dile getiren Çapraz,“Aslında bununla ilgili de muallaklık vardır. 1991’de bu yasanın da geçerliliğinin kalktığıyla ilgili yasada bir boşluk bulunmaktadır. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizine gelinmiştir. O dönemde TSK’nın e-muhtıra olarak geçen sivil siyaseti tehdit eden bir açıklaması olmuştur. AKP tarafından getirilen anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi zaten aksayan parlamenter sistemi iyice normlardan uzaklaştırılmıştır. MHP’nin uyarılarına rağmen tahrip edilen sistemin bir an önce düzeltilmesi ertelenemez bir ihtiyaç haline gelmiştir” dedi.

ATANMIŞLIKTAN ZİYADE ADANMIŞLIK OLARAK GÖRÜYORUZ

Çapraz, “14 Mart 2017 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin emirleriyle, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Şevkat Çetin beyin talimatlarıyla kurucu merkez ilçe başkanlığına atandım ve yönetimimizle birlikte göreve getirildim.Çok köklü bir siyasi parti olarak bu davaya kendimizi atanmışlıktan ziyade adanmışlık olarak görüyoruz. Talip olmadık, layık görüldük. Başta genel başkanımız olmak üzere bizi bu göreve layık gören herkesten Allah razı olsun.Kimsenin başarılı olamayacağımızdan şüphesi olmasın. Allah’ın izni ekip olarak yönetim kurulumuzla birlikte inandığımız dava uğruna ülkemizi bir adım ileri götürmek için elimizden gelen gayreti götüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

BİRLEŞMEK YERİNE KUTUPLAŞMAMALIYIZ

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda vatandaşların kutuplaşmaması gerektiğini vurgulayan Çapraz, “Bizim için evet diyen vatandaşlarımız kadar hayır diyen vatandaşlarımız da değerlidir. Bu referandum süreci ülkemizin birliğine vesile olması gerekirken, kutuplaşmaya,ayrışmaya fırsat verilmemesi gerektiğini bildirmek isteriz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin ve milletimizin teminatı olan MHP’nin olduğu yerde hiç kimsenin endişesi olmasın. Özerkliğin olması söz konusu değildir,federasyon olamaz. Teröristle pazarlık olmaz, anayasamızın ilk 4 maddesi kesinlikle ve kesinlikle tartışılamaz. Türkçe’den başka bir dil kabul edilemez.Başka bir millet inşa etme girişimi olamaz. Türk’ün anayasasından Türk’ün adının çıkarılması istenilemez, kabul edilemez. Bebek katiline özgürlük kesinlikle pazarlık bile edilemez. Paralel devlet yapılanmasına hiçbir şekilde müsaade edilmez. Bunun için MHP’nin olduğu yerde devlet, millet, cumhuriyet,Türklük ve Türkiye vardır. Bizim bu cennet vatanımız için yeminimiz var;vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz. Onun için Isparta Merkez İlçe Teşkilatı olarak devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklük için evet,Türkiye için evet diyoruz” dedi.

HDP İLE OMUZ OMUZALAR

Çapraz, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanının yüzde 70-90 oranında hayır vereceği iddia edilmektedir. Ben ve kıymetli yönetim kurulu ile il yönetim kurulu arkadaşlarımızın bu noktadaki düşünceleri bellidir. Kongre süreci yaşıyoruz. Kongre süreçlerinde bununla ilgili olumsuz tavır görmedik. CHP’nin il başkanı ‘MHP’nin yüzde 95’i hayır diyor’ diye açıklama yaptı. Ülkücülerin ne diyeceği CHP’ye ve onun il başkanına kalmadı.İlk önce kendilerine bakıp HDP ile nasıl omuz omuza olduklarını, genel başkan yardımcılarının terörist cenazelerinde tabuta nasıl omuz verdiklerini açıklamaları gerekiyor. Bizim ülkücülüğümüz kendi iç dünyamızdadır. İç dünyamızda bazı dinamiklerimiz vardır. Bu dinamikler içerisinde kendi farklı düşünceleri olan arkadaşlarımız da olabilir. Bunu saygı çerçevesinde dile  getirir. Taban hayır noktasından ziyade bu hareketin genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin arkasında hayır diyecektir. Bununla ilgili merkez ilçe teşkilatı olarak mahalle temsilcilerimiz vasıtasıyla mahalle mahalle gezerek çalışmamızı yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ahmet

28 Mart 2017 Salı 08:01

:) Mhp nin toy topladığı yerlere bakın

Bozkurt Ovası

28 Mart 2017 Salı 06:01

Askerlik yaptın mı sen hele onu söyle ? Böyle ortada boş beleş demeçler vermesi kolay tabi. Ülkücüler Hayır diyecek...

eski ocakcı

28 Mart 2017 Salı 01:20

siz ve sizin gibiler yüzünden önce ocağı sonra mhp yi eskittiniz şimdide türkiye yi eskitmek istiyosunuz ama yemezler bu halk hakir görülmeye gelmez seni sokaklara bekliyruz akif bey

Ispartalı

27 Mart 2017 Pazartesi 23:33

Ya Akif vallahi çok komiksiniz! Arkanda duran adamların kaç tanesi Ispartalıi kaç tanesi Sidre Mahallesini, Öküzbattıyı, Vatan Mahallesini biliyor? Kalkmışsın, üniversiteli çocukları doldurmuşsun yönetime, hem de Merkez İlçe yönetimine, sonra da diyorsun ki, Isparta için çalışıyoruz. Geç bunları Akif geç!

reis

27 Mart 2017 Pazartesi 21:16

sen kendi dediğine inanıyormusun? db yarın hayır desin sen de hemen hayıra dönersin sizlerde sorgulama diye bişey malesef yok.yukardan ne derlerse o.lider tartışılmazmış lider kim o da ALLAH ın kulu değilmi hata yapamazmı? elbette yapar elbette lider de kararlarıda yeri geldiğinde tartışılabilir.

Milliyetçi

27 Mart 2017 Pazartesi 20:16

Ne kadar rezil bir durum sen olduğun için yönetimde verecek adam bile oy vermez sevilmeyen birisin mhp kimlere düştü

Çatı Aday

27 Mart 2017 Pazartesi 15:51

O dediğiniz CeHaPe zihniyetiyle çatı adayı ben çıkardım sanki. Madem bu kadar zaruri neden 2019 da uygulanmaya başlanacak? 7 Haziranden beri dümen suyuna girmeye devam edin. Hayırlı günler dilerim.

sakın

27 Mart 2017 Pazartesi 15:17

Maddelerebakın Hükümet Meclis TV yi Kapattı Şimdide Suni Avrupa İle Kavga Ediyor. Maddeleri Konuşmuyor Ülke Elden Gidiyor TümSecmenlerimiz Bilinçli Oy Versin. HAYIR ları Çoğaltalım

MILLET!

27 Mart 2017 Pazartesi 14:25

EN ÖNEMLISI BARZANI EVET DIYOR; BÜYÜK KÜRDISTAN ICIN!

Kemal Kurt

27 Mart 2017 Pazartesi 14:18

Şeyh Sait ve arkadaşlarının ruhuna bir Fatiha göndermek isteyen evet der.

AHMET

27 Mart 2017 Pazartesi 14:09

HAYIRDIR akif kardeş pek hevesliymiş sin evet e :))Yavaş gel biraz balataları yakarsın.HAYIR çıkacak yok olacaksınız önce bahçeli gidecek sonra sırayla hepiniz

alettin

27 Mart 2017 Pazartesi 14:01

hade ordan yarım ağız evetçi

kürşat

27 Mart 2017 Pazartesi 13:54

bop eş başkanlıgının tetikciligini yapmak ülkücülere yakışmaz bir ülkücü olarak hayır

Arif ozan

27 Mart 2017 Pazartesi 13:28

Yeminle söylüyorum PKK evet HDP hayır diyor...Gerçi bu HDP liler de hırlı değil de...PKK ile HDP farklı düşünüyor bi Dünya HDP li vekil tutuklandı PKK'nın sesi çıktı mı çıkmadı çünkü böyle olmasını PKK istedi

MILLET!

27 Mart 2017 Pazartesi 13:24

HDP TASARIYA MECLISTE HAYIR DEMEDI! BARZANI BÜYÜK KÜRDISTAN ICIN EVET DIYOR! AYRICA ZATEN AKP BOP PROJELERI ICIN ÜLKENIN BASINA GETIRILMISTIR! ZIRA IRAGA ASKERI MÜDAHALE ICIN MECLISTEN TEZKERE ALMIYA CALISMADIMI BU AKP! YANI BARZANI ORADAKI MEVCUDIYETINI BOB PROJESINE BORCLU!VE GENE O FETÖNÜN ASKERIMIZE KUMPAS KZURDUGU SÜRECTE FETÖNÜN SONSUZ DESDEKCISI KIMDI? " BENDE BU DAVALARIN SAVCISIYIM DIYEN KIMDI? ERBAKANIN DEDIKLERI SIRASI ILE GERCEKLESIYOR! BUNLAR KÜRESEL SERMMAYENIN ADAMLARII !!!!!!!!!!

len gardeşim

27 Mart 2017 Pazartesi 13:20

len gardeşim, devlet için millet için deyip duruyonuz. duyan sanki hayır çıkarsa devlet yıkılcak, millet bölüncek sancak.laf salatasını bırakın.bana içeriği anlatın. neye evet deycez, neye hayır.etmen gözünzü sevem.

Kemal

27 Mart 2017 Pazartesi 13:17

Paraların itler milletin gözünde bitti hala pislik yapmaya çalışıyor çekin pis elinizi ulkuculerden

Türkücü değil ülkücü

27 Mart 2017 Pazartesi 13:14

Dolayısıyla ÖZERKLİK için evet öyle mi sevgili mehapeli kardeşlerim... Lutfen Fotoğraftaki heyetten birisi anayasa maddelerinde özerklik, federasyondan tabirleri varmı yokmu cevaplayabilir mı? Tabiki biliyorlarsa

PKK evet demiyor mu_?

27 Mart 2017 Pazartesi 12:58

PKK evet demiyor mu_?HDP evet demiyor mu?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR