28 Mart 2024 Perşembe

ALLAH'IN BURHAN'I NE YAPSIN?

ALLAH'IN BURHAN'I NE YAPSIN?

Siyaset

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun bir dönem katıldığı bir televizyon programında Isparta eski Milletvekili Recep Özel için "Ne yapsın Recep. Allah'ın Recep'i. Yazık" sözleri gündem olmuştu. Burhan Kuzu’nun o günkü Recep Özel’e söylediği sözleri bugün kendisine geri döndü.  

İŞTE O HABER

BURHAN KUZU'YA "HAY ELİM KOPSAYDI DA YAZMASAYDIM" DEDİRTECEK SATIRLAR

AKP Milletvekili Burhan Kuzu’nun, “Her Yönüyle Başkanlık Sistemi” kitabında AKP’nin “Başkanlık Tasarısı”nı ilgilendiren çarpıcı ifadeler yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve AKP Milletvekili Burhan Kuzu’nun, “Her Yönüyle Başkanlık Sistemi” kitabında AKP’nin“Başkanlık Tasarısı”nı ilgilendiren çarpıcı ifadeler yer aldı.

Anayasa profesörü olan Burhan Kuzu, AKP’nin “Başkanlık Tasarısı”nı savunanların en önünde yer alıyor. Türkiye’de Başkanlık sisteminin olması gerektiğini defalarca tekrarlayan Burhan Kuzu, televizyon kanallarında sık sık programlara katılarak Başkanlık sistemine övgüler dizdi.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu da Burhan Kuzu’nun “Her Yönüyle Başkanlık Sistemi” kitabından bir bölüm paylaşarak AKP’nin “Başkanlık Tasarısı”nı eleştirdi. CHP’li Erdoğdu sosyal medya hesabından “Burhan Kuzu'nun kitabından... Son paragrafa iyi bakın... Kendilerinin Anayasa tekliflerini yerden yere vurmuş... Allah şaşırtmasın...” şeklinde mesaj atarak, Burhan Kuzu’nun “Her Yönüyle Başkanlık Sistemi” kitabının 14. sayfasını paylaştı.

Erdoğdu’nun dikkat çektiği bölümde Burhan Kuzu şöyle yazıyor:

“Kuzey Amerika’daki Başkanlık Sistemini ülkelerine taşımak isteyen Güney Amerika ülkeleri, temel ilkeleri değiştirdiklerinden başarılı olamamışlardır. Örneğin Başkana kanun hazırlama imkanı verilmiş ve gerektiğinde parlamentoyu dağıtma yetkisi tanınmıştır. Böyle bir sisteme Başkanlık Sistemi denilemez.”

AKP’nin hazırladığı “Başkanlık Tasarısı”nda, Başkana hem Kanun Hükmünde Kararname hem de Meclis’i feshetme yetkisi veriliyor. CHP’li Erdoğdu, AKP’li Kuzu’nun kitabında yazdığı ile AKP’nin “Başkanlık Tasarısı”ndaki çelişkiye dikkat çekiyor.



 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

nurullah

28 Aralık 2016 Çarşamba 18:34

kafamız iyice karıştı şimdi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR