18 Nisan 2024 Perşembe

VALİ VAHDETTİN ÖZKAN’IN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Isparta Valisi vahdettin Özkan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Özkan Mesajında “Huzurlu ve güvenli bir toplum olabilmek, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür” dedi

Sağlık

Isparta Valisi  Vahdettin Özkan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı şu şekilde.

 “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri, o ülkenin genelde insanlarına, özelde ise engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesidir.

Son yıllarda ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik, Hükümetimiz ve ilgili  Bakanlıklarımız tarafından  çalışmalar artırılmıştır. Isparta’da da Valiliğimizin koordinasyonunda birimlerimiz, tüm kurumlarımız sivil toplum kuruluşları ile  işbirliği içinde, engelli vatandaşlarımızın tespiti, eğitimi, bakımı, istihdamlarının  sağlanması ve kendilerine yetecek şekilde topluma kazandırılmaları için çeşitli etkinlikler yapılmakta ve projeler uygulanmaktadır.

Huzurlu ve güvenli bir toplum olabilmek, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.

Bu vesileyle, dezavantajlı guruplara yönelik çalışmalarını sürdüren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder, tüm engelli kardeşlerime, “aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam dilerim"

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR