23 Nisan 2024 Salı

Şifa BÜYÜYOR BİLGİ VE BECERİ EKSİĞİMİZ YOK

ISPARTA Şifa Hastanesi, yeni binasına yakın bir tarihte taşınacak. Fiziki şartları son derece mükemmel olan yeni binayla birlikte, kurumda yeni hekimlerde görev yapacak. Bu kapsamda Nisan ayının başında 2 hekim daha Isparta’ya gelerek göreve başladı. Ayrıca Şifa Hastanesine Onkoloji bölümü de açılacak.

Sağlık

İnşaat yatırım maliyetinin toplam 40 milyon TL olan, Donanım ve hizmet kalitesiyle üst sınıf olan Şifa Hastanesi kadrosunu genişletmeye devam ediyor. 6 ameliyat salonu, 75 servis yatağı,toplam 67 erişkin ve pediatrik yoğun bakım yatağı ve 36 adet yeni doğan kuvözünün bulunacağını Şifa Hastanesinin kadrosuna Kalp Damar Cerrahları Op.Dr. Afşin Yaveri ve Op. Dr. Burak Tamtekin eklendi. Şifa Hastanesi yetkilileri dün kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şifa Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kumru Aygül, 2 yılı aşkın süredir Isparta’nın ve bölgenin hizmetinde olduklarını belirtti. Aygül “Kalp Merkezimizle ilgili önemli adımlarımız ve değişimlerimiz oldu. Kalp Merkezi ekibimize Kalp Damar Cerrahları Op. Dr. Afşin Yaveri ve Op. Dr. Burak Tamtekin eklendiler. Kardiyolog arkadaşlarımız Uzm. Dr. Şenol Tanyar ve Uzm. Dr. Mustafa Karabacak da bu merkezimizde görevlerine devam ediyor” dedi. 2 ay gibi bir zamanda yeni hastaneye taşınacaklarını dile getiren Aygül “Aynı nitelikte ve daha iyi hizmetlerle karşınızda olmayı hedefliyoruz. Şimdiden onaylarını ve ruhsat işlemlerini başlattığımız ve kadrosunu aldığımız müjdesini verebileceğimiz Onkoloji branşı hastanemize eklenecek. Tam bir kalp merkezi olarak çalışıyoruz. Özellikle kritik saatlerdeki kalp merkezlerine acil girişimcilerinin yapılabildiği, hayat kurtarıcı ilk girişimlerin anjiyo ve stent işlemleriyle yapılabildiği, kalıcı kalp pili uygulamalarının ve her türlü girişimsel işlemin yapılabildiği bir anjiyo laboratuvarı işletmesi var kardiyoglarımızda. Bu işin devamında olabilecek acil her türlü girişimi alabilen pediatrik vakalar dediğimiz konjenital kalp ameliyatları dahil yapabilecek seviyede olan cerrahi ekibimize yeni eklenen arkadaşlarımızla kalp merkezinin daha vasıflı şekilde hizmete devam edeceğini belirtmek istiyorum”ifadelerini kullandı.

BİLGİ VE BECERİ EKSİĞİMİZ YOK

2002 yılından bu yana Antalya’da hizmet veren Op. Dr. Afşin Yaveri Şifa Hastanesi’ne bu ay başında başladığını ifade ederken, Şifa Hastanesinde teknik donanım olarak herhangi bir eksiklik olmadığını,kendilerinin de cerrahi ekip olarak bilgi ve beceri anlamında bir eksikleri olmadıklarını sözlerine ekledi. Yaveri “2002 yılından bu yana Antalya’da hizmet veriyordum. Burada yeni oluşumla ilgili bilgi verdiklerinde bende heyecanlandım. Arkadaşların daveti üzerine buraya geldim. Hastanemizde teknik donanım olarak herhangi bir eksiklik söz konusu değil. Bizim de cerrahi ekip olarak bilgi ve beceri anlamında bir eksiğimiz yok. Dolayısıyla kalp ve damar cerrahisi başlığı altında yapılabilecek olan tüm ameliyatları yapabileceğimizi düşünüyorum. Doğumsal kalp hastalıkları dahil olmak üzere korianal bypass kalp kapak hastalıkları ve tüm damarsal girişimleri rahatlıkla yapabiliriz. Bu konuda donamımızda tam, tecrübemizde yeterli. Arkadaşımız Burak bey de bu konuda oldukça tecrübeli ve deneyimli” şeklinde konuştu.

‘HEYECAN VERİCİ’

5 yıldır Denizli’de çalıştığını ve yılda yaklaşık 600 tane kalp ameliyatı yapılan merkezlerde çalıştığını ifade eden Op. Dr. Burak Tamtekin “Afşin Bey gibi Şifa Hastanesi ekibine yeni katıldım. Buradaki yenibir oluşum heyecan verici. Biz burada geniş kapsamlı büyükşehirlere kadar olan bölgede acil müdahale gerektiren tüm kalp ve damar hastalıklarına müdahale etme birikim ve deneyimine sahibiz.  Daha önce yapılmamış ya da büyükşehirlere gönderilmiş hastalara 7 gün 24 saat her an müdahale edebilecek hastane olarak donanım, cerrahi ekip olarak da birikime sahibiz. Bunlar çünkü belli bir saatten sonra geri dönüşüm olmayan hastalarda sıkıntılar ve hatta ölümlere sebep olmakta. Bu nedenle bazı müdahalelerin acilve yerinde yapılması gerekiyor. Bizde kalp ve damar adına her türlü müdahaleyi yapmayı düşünüyoruz. Yapmaya hazırız. Hastalarımızın aklında en ufak şüphe olduğunda bize başvurmaları yeterli” dedi. Kurulduğundan bu yana Şifa Hastanesinde Kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Şenol Tanyar “ŞifaKalp Merkezi’nin kuruluşundan beri Kardiyoloji uzmanı olarak hastanemizde görev yapıyorum. Bu işe ilk yola çıktığımızda herkesin aklındaki soru işaretlerini gün geçtikçe yavaş yavaş kırmaya başladık. Hem hastalar, hem çevre hem de hastanedeki hekim arkadaşların bile kalp merkeziyle ilgili kafalarında soru işaretleri vardı. Yaptığımız işlemler görüldükçe o soru işaretleri azalmaya başladı. 7 gün 24 saat herhangi bir kalp hastalığı, ritim bozukluğu gibi durumlarda müdahale edebilecek şekilde başladıktan sonra geliştirerek devam ediyoruz. Yeni hastanede fiziki şartlar daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

‘DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEK’

Yılda yaklaşık bin 300 anjiyo yaptıklarının altını çizen Uzm. Dr. Mustafa Karabacak “Yaklaşık 2 yıl önce başlayan macera devam ediyor.Yeni bir ekiple, yeni hastanede daha güçlü olarak devam edecek diye düşünüyorum. 2 yıl içinde gün geçtikçe yaptığımız vaka sayısı arttı. Daha da artacak gibi görünüyor. Yılda yaklaşık bin 300’e yakın anjiyo yapıyoruz.  Ayda 130 gibi rakamlarla anjiyo yapmaya devamediyoruz. Yeni ekiple yeni hastanede bu rakamların artacağı görünüyor.Hâli hazırda anjiyo grafi, stent işlemleri, kalıcı kalp pili işlemlerine devam ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR